Bodzip z twojego opisu wnioskuje że to samica Pleszki lub Kopciuszka(są bardzo podobne) .
Wersja do druku
Bodzip z twojego opisu wnioskuje że to samica Pleszki lub Kopciuszka(są bardzo podobne) .
Lisek, jeszcze zimowego futerka nie "zgubił"
Stawiałbym na kopciuszka, mam ich w tym roku zatrzęsienie, nawet w pracy na hali mam 3 parki pod sufitem ;). A za oknem właśnie słychać sówkę, nietoperze już latają (w tym roku parka, a nie jeden jak zwykle), bażantów urodzaj... Cytując ulubioną bajkę mojej córci - "Natura napadła na mnie!".
Popatrzyłem na zdjęcia w Wijipedii i bardziej skłaniam się do kopciuszka. Cho te wymiary tam podaane ... :roll: - no chyba że z ogonem.
Wezmę do garażu duży aparat i jak sobie siądzie to "zastrzelę" :grin:
Dzięki wszystkim
Raczej kopciuszki na 100% bardzo lubią gniazdować w okolicy ludzkich domostw i wykorzystują do tego wszelkie skrytki stworzone przez człowieka.Mam w okolicy parę gniazd, w okresie karmienia można strzelić fajne fotki trzeba tylko wyniuchać gdzie maja gniazdo i gdzie przysiada ptaszek przed wlotem do gniazda :)
Kopciuszek
Sympatyczne ptaki. Dwa lata temu przywieźli mi trzy ledwo wyklute na wychów. Co 20 minut żarcia do oporu i tak od 5tej do 20tej :-) Jeszcze dwa tygodnie po wylocie wracały na dokarmianie.
kowal73
witia1
piasbog
roztoczol gratuluję zdjęć i ciekawych modeli
heniobe - co to Alf ? ;)
moose - dziękuję za podpowiedź, jak znajdę czas, być może spróbuję.
pozdrawiam
zupełnie tak przy okazji
pozdrawiam
BP