Moja opinia w galerii, a co do 302 opinię tez znasz :-P Nadmienię tylko ze kolor bardziej mi podchodzi :)
Wersja do druku
Moja opinia w galerii, a co do 302 opinię tez znasz :-P Nadmienię tylko ze kolor bardziej mi podchodzi :)
302 w obu wersjach bardzo fajnie. Budynek ma potencjal i ladnie go pokazales :wink::grin:
Dzięki za komentarze (przychylne ;)) o 302. Trafiłem o niezbyt dobrej porze, niezbyt ładne niebo więc zdecydowałem się na HDR. Trochę go celowo "przegiąłem", żeby pokazać chmury. Cieszę się, że się podobało.
Przy okazji zrobiłem coś takiego:
I przy okazji, bardzo fajna fotka.
Wieczorne- "nocne" zdjęcia tego samego budynku. Różnica jakieś 10 metrów i ok. 10-15 minut. Widać jak światło szybko się zmienia i jak mało czasu jest (jeszcze ;)) na "nocne" zdjęcia :). Niestety mój statyw jest mało stabilny więc używam samowyzwalacza 12 sek, stąd te "duchy" na 306.
Ciekawe zestawienie zdjęć zrobionych przy różnym świetle. Bardziej podoba mi się jednak tonacja na zdjęciu 306, gdzie wieczór jest już bardziej "zaawansowany".:)
Wydaje mi się, że 305 robione pod zachodzące słońce którego poświata jeszcze wpłynęła na pomiar ekspozycji dlatego fasada budynku i wieża pozostaje w lekkim niedoświetleniu. 306 miało bardziej klarowną sytuację oświetleniową i tu ekspozycja jest prawidłowa z uwagi na większą jednorodność oświetlenia dlatego podoba sie bardziej. 304- świetne zdjęcie i ładnie światło gra.
ładniejsze 306, generalnie nie przepadam za architekturą, ale wieczorno/nocne fotki z chęcią pooglądam, a zanosi się nieźle :)
Pzdr
306 mimo "duchów" jest najlepsze. Bardzo lubię nocne kadry.