-
Odp: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie
Jest czad! Przeglądam wątek od początku jego powstania i po prostu jest absolutnie pozytywnie szurnięty! :D :D :D A, co słitfoci to pomyślałem, że można by wykroić oddzielny wątek i wrzucać tam właśnie takie zakręcone autoportrety (również rodzinne - mam takowy). :mrgreen:
-
4 załącznik(ów)
Ok, właśnie wyjeżdżam ale pomyślałem sobie, że jeszcze szybko Wam odpiszę :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
A, co słitfoci to pomyślałem, że można by wykroić oddzielny wątek i wrzucać tam właśnie takie zakręcone autoportrety (również rodzinne - mam takowy). :mrgreen:
Wiesz, że mnie od dwóch miesięcy nosi z takim wątkiem!!! Tylko chciałem pod niego zrobić jedną specjalną fotkę, znaczy dopracować bardziej inne moje zdjęcie (zrobić nowe na jego podstawie ale śmieszniej), które już tu mam ale zawsze o tym zapominam :). Lecz skoro widzę, że jest kolejna osoba chętna na taki wątek to chyba jest sens coś takiego założyć ku uciesze gawiedzi bo może inni się dołączą :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Chcesz mieć znowu pusto? Nie zadzieraj z nami...
Pomyślałem sobie, że jeszcze przed odjazdem obiecam Wam solidnie, że będę grzeczny DO KOŃCA ROKU tego oczywiście hihi :)
Tak więc na zakończenie roku kilka grzecznych fotek i aby zachować swój styl wszystkiego na okrągło z odbiciami bo to okrągłe okienka i jeden skromniutki okrąglaczek też musi być :)
OPOWIEŚCI Z OKIENKA :)
195. Drzewka z okienka spoglądają na przechodniów niczym panienka z okienka :)
Załącznik 77464
196. Domki z okienka czynią to samo co drzewka z okienka :)
Załącznik 77465
197. A potem powyższe dwa okienka się spotkały i tak piły, że pod skosem w kolejce po kolejną flaszkę wódki się ustawiły :)
Załącznik 77466
198. No i po spożyciu tak się zaprzyjaźniły, że OKRĄGLACZEK utworzyły:D
Załącznik 77467
Ok, jeszcze raz wszystkiego naj..., naj...., naj..... na Nowy Rok a w miejsce kropek wstawcie sobie swoje najpiękniejsze marzenia :). Buziaki dla lasek, grabulka dla panów :)
-
-
Ostatnie bardzo mi się podoba - kojarzy mi się z łowicką wycinanką.
A, 197 też bardzo fajne.
No to do "przeczytania" w przyszłym roku
Pozdr
-
Noooo i ja chętnie się dołączę do ww watku :)
A focie- miodzio . miło się ogląda :)
-
Najlepszego życzę i ja.
"Kręciołek" wyszedł świetnie.
Pozdrawiam.
-
6 załącznik(ów)
Siemana z wieczorowego rana - dzięki za spam za który Wam teraz oddam :)
To będzie ballada o stolYcy. Z góry przepraszam wszystkich stoliczników ale skoro byłem w stolYcy to o stolYcy musi być ;)
199. Wyprawa była trudna - wiodła przez polskie krzaki i polskie autostrady na prędce budowane co widać po prawej :)
Załącznik 77910
200. Ledwo do stolYcy wjechałem już mnie bić chcieli i nie wiedzieć czemu. Pewnie za rejestracje i duży szalik Widzewa na tylnej szybie.
Załącznik 77909
201. Tak uciekałem, że przez wodospad skakałem a ja jedynie myślałem, że oni maja tam Wisłę (to jak to w końcu jest bo ja myślałem, że tam głównie Legła na Polonii?). ;)
Załącznik 77913
202. Ledwo wodną strugę przeskoczyłem to załamanego kaczora Donadla spotkałem co się tak przejął aby swoim żyło się lepiej, że postanowił z B&W HDR'a w kolorowy HDR się rzucić. Ja mu się nie dziwię bo chyba życie po śmierci jest bardziej kolorowe niż w dzisiejszych realiach :-P
Załącznik 77908
203. Już myślałem, że to koniec ucieczki a tu nagle jakaś Wać Panna piękna za mną biegnie i krzyczy "Kochanie weź czapeczkę bo dziś zimno i uszy Ci zmarzną".
Załącznik 77905
204. A że ja czapek nosić nie lubię to znów ucieczkę podjąć musiałem i się w jakieś komnaty zapędziłem w których się zagubiłem :)
Załącznik 77907
205. Biegałem po nich i gnałem na oślep aż wnet się obudziłem i stwierdziłem, że chyba za dużo w Sylwestra wypiłem :)
Załącznik 77906
-
5 załącznik(ów)
Okrąglaczki taka moja mała rozprawka :)
Okrąglaki......jednym się podobają, drugim mniej a trzeci w ogóle się nie podobają, rzecz gustu. Mnie po prostu bawią i czym bardziej się nimi bawię tym bardziej mnie zaskakują. Może inaczej, nie zaskakują a czekam na wynik co z tego wyjdzie.
206. Z początku myślałem, że z kadru da się zrobić jeden no może dwa fajne ale czym bardziej się tym bawię tym bardziej widzę, że granica dąży do plus nieskończoności od lewej strony (to tak trochę z matematycznego) :).
Przykład to fragment pałacu w Wilanowie z którego powstały numerki 204 i 205 a to nie był koniec wariacji tylko spać już mi się zachciało.
Załącznik 78004
207. Ale dzisiaj powróciłem sobie do starego zdjęcia, które już tu kiedyś wrzucałem
Załącznik 78005
z którego powstały moje pierwsze okrąglaczki poniżej
Załącznik 78010Załącznik 78011
a dzisiaj dorobiłem z niego następne
A.
Załącznik 78006
B.
Załącznik 78007
C.
Załącznik 78008
D.
Załącznik 78009
Czym bardziej bawię się okrąglakami tym bardziej wiem co do nich sfocić oraz co może do czego pasować i jak to poprzycinać i poukładać ale zawsze i tak z niecierpliwością oraz uśmiechem czekam na wynik co wyjdzie po wciśnięciu przycisku zatwierdź :)
A i jeszcze jedno. Co potrafi być czasami najzabawniejsze? A to, że to co już wykonamy odwrócimy o 90' lub o 180' i już mamy całkiem nowy efekt :)
Daleko szukać nie trzeba - wystarczy 207A odwrócić w prawo o 90' i prawie to samo a jednak spora różnica :) (jeżeli się komuś chce niech to wypróbuje D i E na zasadzie następny/poprzedni i tak kilka razy w miarę szybko) . Tutaj jeszcze tego tak nie widać ale bywały pliki, które odwracałem i wychodziło w odbiorze coś całkiem innego :)
E.
Załącznik 78012
-
Widzę, że jest na tym forum paruu nocnych marków. Ty, Hades, ja czasami.
Idziesz już spać...
Fajne te Twoje radiologiczne zabawy. Dajesz korepetycje?
-
Bo ja "nocny marek" jestem :). Cholera całe dnie bym przesypiał a w nocy jak wampir zaczynam dopiero funkcjonować i może wtedy dla mnie być "hulaj dusza piekła nie ma" :) :). I pewnie dla tego nigdy nie sfocę wschodu słońca ani zachodu słońca :D
Czy daje korki? A czy ktoś ich chce? Jak ktoś chce to zawsze mogę szepnąć kilka słówek :) :)
-
1 załącznik(ów)
208. No jakby to powiedzieć i nie skłamać? Chyba prawdziwe staje się powiedzenie "GRYŹ GLEBĘ" :D
Załącznik 78027
-
2 załącznik(ów)
209. Mam jakiś duży sentyment to prostopadle bujających przed kit'em tramwai :)
Załącznik 78065
210. Ktoś się zapyta i co z tego, że masz!!! Na co ja odpowiem - BO OKRĄGLAK MUSI BYĆ hehe :D
Załącznik 78066
-
A dla mnie 209 lepsze. Mniej okrągłe. ;)
pozdr
-
"Radiologiczne" to dobre określenie :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
... skoro widzę, że jest kolejna osoba chętna na taki wątek to chyba jest sens coś takiego założyć ku uciesze gawiedzi bo może inni się dołączą :)
Jakis czas temu, gdy zaczynałem na tym forum, spodobało mi się, ze mogę mieć własny, "autorski" watek.
Ty, ledwo zacząłeś, już założyłeś kilka wątków "ku uciesze gawiedzi". Odnoszę wrażenie, ze w tego typu watkach, ludzie wklejają zdjęcia, których by w swoim wątku, z różnych powodów, nie pokazali. Dlatego większość wątków "ku uciesze gawiedzi", prędzej czy później umiera.
-
176-179 bardzo ciekawe, i sam motyw aż sie prosi o zrobienie tego "nie-z-reki" na jakimś dłuższym czasie, ze statywu. Szkoda że w krakowie nie było czegoś takiego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Jakis czas temu, gdy zaczynałem na tym forum, spodobało mi się, ze mogę mieć własny, "autorski" watek.
Ty, ledwo zacząłeś, już założyłeś kilka wątków "ku uciesze gawiedzi". Odnoszę wrażenie, ze w tego typu watkach, ludzie wklejają zdjęcia, których by w swoim wątku, z różnych powodów, nie pokazali. Dlatego większość wątków "ku uciesze gawiedzi", prędzej czy później umiera.
No i co z tego? Gdyby były same wątki autorskie to byłoby z lekka nudno bo każdy wstawia pewne określone zdjęcia tego co lubi robić. Jakieś poboczne watki dają możliwość wstawienia czegoś innego co gdzieś tam zalega, pośmiania się, oderwania i czegoś tam jeszcze. To czy żyją dłużej czy krócej zależy od "gawiedzi" a jak się przy tym "gawiedź" pośmiej to bardzo dobrze gdyż śmiech to zdrowie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
176-179 bardzo ciekawe, i sam motyw aż sie prosi o zrobienie tego "nie-z-reki" na jakimś dłuższym czasie, ze statywu. Szkoda że w krakowie nie było czegoś takiego.
No niestety w Warszawie byłem przy okazji świąt u rodziny a na Starym Mieście na spacerze gdzie byłem ja, dziecko, żona, wózek oraz jeszcze 5 innych osób z mojej rodziny co wiązało się z biegiem. I tak dobrze, że znalazłem jakąś wolną latarnię o którą mogłem się oprzeć bo "ludziów" było jak "mrówków", gdzie każdy chciał coś cyknąć ;). Kilka fotek zrobiłem na jeszcze dłuższym czasie ale ich tu nie wstawiałem gdyż uznałem, że najlepszy efekt jest na takim czasie aby było widać ruch oraz w miarę jeszcze gwiazdki. No cóż ja mam rzadko możliwość zrobienia normalnych fotek bez zbytniego poganiania :)
-
2 załącznik(ów)
To teraz takie nocne klimaty z budynkami.
211. Jakby nie patrzeć za życia Kopernik też bujał głową wśród gwiazd :)
Załącznik 78209
212. Tramwaj już przed katedrą nocą u mnie bujał a dzisiaj tramwaj przebujał katedrę i zostawił ją samą na pastwę Olka :)
Załącznik 78210
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
A dla mnie 209 lepsze. Mniej okrągłe. ;)
pozdr
Ale 210 bardzo fajnie na tapetę w telefonie się nadaje bo właśnie sprawdziłem :)
-
5 załącznik(ów)
Ostatnio same rudery z Łodzi krążą po tym forum jakby niczego innego nie było:). Nie mam nic nowego ale coś ze staroci odgrzebałem czego jeszcze tutaj nie wlepiałem. BO W UĆ TEŻ BYĆ KOLOROWO. TO MÓWIĆ JA MAKUMBA MURZYNEK BABO Z NAZI BLACK AFRIKA KORPS CO STUDIOWAĆ NA PRZYMUS WASZEGO JĘZYKA W UĆ :)
213.
Załącznik 78286
214.
Załącznik 78288
215.
Załącznik 78287
216.
Załącznik 78299
217.
Załącznik 78292
-
No Czaruś fajne te Twoje fotki i do tego nie rudery:wink:. Ja wiem:grin:. Też mam w planie kilka podobnych obsocić, ale obecnie z róznych powodów za bardzo nie mogę. Wstawiaj dalej może ja się czegoś nauczę.:grin:
-
sesja spoko, ostatnia nie pasi do reszty, nad kadrami popracujesz pewnie domyślam się że to dopiero początek zabawy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
sesja spoko, ostatnia nie pasi do reszty, nad kadrami popracujesz pewnie domyślam się że to dopiero początek zabawy :)
Tam nie było nad czym pracować bo było wtedy z -13 stopni a ja byłem bez rękawiczek i tylko chciałem wskoczyć do ciepłego samochodu :). Chyba, że chodzi Ci o moje przeróbki hehe :D
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
domyślam się że to dopiero początek zabawy :)
Hmmm, nie miałem nic zamiaru z tego ostatniego przerabiać ale sobie mówię skoro ktoś chce to czemu nie. No i proszę - całkiem, całkiem okrąglaczek wyszedł :)
218.
Załącznik 78342
-
Czarek aleś Ty w kółko zakręcony. Pomysłowe i zabawne te Twoje fotki:grin:.
-
1 załącznik(ów)
BIKER ta przeróbka poniżej jest specjalnie z dedykacją dla Ciebie :)
219.
Załącznik 78343
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Hmmm, nie miałem nic zamiaru z tego ostatniego przerabiać ale sobie mówię skoro ktoś chce to czemu nie. No i proszę - całkiem, całkiem okrąglaczek wyszedł :)
218.
Załącznik 78342
no widzisz, od razu normalniej to wygląda, ba lepiej niż oryginał
-
Dzięki okrągły wesołku:grin:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
no widzisz, od razu normalniej to wygląda, ba lepiej niż oryginał
Yamada 218 z dedykacją dla Ciebie bo normalnie tak pewnie nic bym nie przerabiał gdybyś nie napisał czegoś tam o normalności ;) :)
-
ja ino tak dla przypomniena cobyś nie myślał że bez kontroli jakiekolwiek zostałeś... :)
thx za 218 :)
-
te dwa pieńki to coś dla mnie:),,,inne fotografie równie świetne,,,
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
fanka11
te dwa pieńki to coś dla mnie:),,,inne fotografie równie świetne,,,
Fanka!!! Jak dobrze wiedzieć, że ma się fankę :). A że fanka ma 11 ;) to specjalnie coś dla Ciebie pod tą cyfrę ;)
220.
Załącznik 78344
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
ja ino tak dla przypomniena cobyś nie myślał że bez kontroli jakiekolwiek zostałeś... :)
thx za 218 :)
Kurka wodna a ja byłem przekonany, że mogę sobie tu grasować sam jak w domu bez majtek a tu proszę zonk i wszędzie kryją się Paparazzi i co pewien czas strzelają komenty z ukrycia hihi ;)
-
3 załącznik(ów)
To jeszcze coś z budynków.
221. Hotel.
Załącznik 78409
I aby Yamada nie zarzucił mi, że nie tędy droga to chcąc to uprzedzić kolejne dwa numerki:
222.
Załącznik 78410
223.
Załącznik 78411
-
z tą 11stką to długa historia ,właściwie prześladuje mnie całe życie ,i nie na pewno nie jest to mój wiek chociaż bardzo bym chciała ,,dzięks za 220:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
To jeszcze coś z budynków.
221. Hotel.
I aby Yamada nie zarzucił mi, że nie tędy droga to chcąc to uprzedzić kolejne dwa numerki:
222.
223.
Ale Cię zakręciło! I trzyma.:shock: Tak trzyma.:mrgreen:
-
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
fanka11
z tą 11stką to długa historia ,właściwie prześladuje mnie całe życie ,i nie na pewno nie jest to mój wiek chociaż bardzo bym chciała ,,dzięks za 220:)
Domyślałem się, że to nie Twój wiek ale z miłą chęcią usłyszę historię o ile chcesz ją opowiedzieć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Ale Cię zakręciło! I trzyma.:shock: Tak trzyma.:mrgreen:
Na dysku mam ich znacznie więcej ale nie będę tylko ich wrzucał bo i mnie się znudzą :)
Hmm no dobra to teraz coś retro odkopane z głębin pra, pra, pra, dziadka mojego obecnego twardziela czyli coś z batrio-żernego Olka SP320 :)
224. Molo w Międzyzdrojach a wygląda jak z jakiś tropików :)
Załącznik 78533
225. Pieniek z Międzyzdrojów teraz już zapewne z innej miejscowości lub spróchniały :)
Załącznik 78532
A teraz spóźniona premiera kamieni z Rewala bo przypuszczam, że rewalskich kamieni nikt tutaj jeszcze nie focił :D
226.
Załącznik 78529
227.
Załącznik 78530
228.
Załącznik 78531
-
Fajne te archiwa, szczególnie to molo z palmami.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Fajne te archiwa, szczególnie to molo z palmami.
No to BIKER coś z dedykacją dla Ciebie z projektu "COLOROWA UĆ". Tą odnowioną fabrykę już dawałem ale nie te ujęcia :)
229. Z boku Ty ZBOKU hihi :)
Załącznik 78535
230. Przeglądam się w murku jaka jestem śliczna i piękna oraz zgrabna i powabna :)
Załącznik 78536
-
Dla fanów botaniki stworzyłem nowy gatunek kwiatka :D
z 231.
Załącznik 78584
powstał 232 :). Hmmm trochę mi coś żeńskiego przypomina ale cicho już się nie odzywam :D
Załącznik 78585
-
i skręcikółko powstało:grin: