Przyglądam się od wczoraj tryptykowi i nie mogę uwierzyć. :shock:
Wychodzę z wątku, wracam po jakimś czasie a tu dalej to samo- trzy kwadraty :!:
Koniec świata :mrgreen:
Wersja do druku
Przyglądam się od wczoraj tryptykowi i nie mogę uwierzyć. :shock:
Wychodzę z wątku, wracam po jakimś czasie a tu dalej to samo- trzy kwadraty :!:
Koniec świata :mrgreen:
Niby to samo ale jednak ciekawa forma przekazu odmieniła odbiór pojedynczych kadrów w ciekawszy.
Helmuth, ale nawet 3 kwadraty obok siebie tworzą prostokąt. :lol: I ja tak to widzę. PROSTOKĄT :-P
Czerwony pójdzie do środeczka, ale w innym zestawieniu. Może wieczorem.
Tryptyk bardzo ladny. W tym wypadku odpowiednia kompozycja wzmacnia sile przekazu :grin:
[QUOTE=helmuth}Ręce mi opadły, jak bym słyszał moją żonę :mrgreen:
Zawsze "wykręci" na swoje :wink:[/QUOTE]
Jasne. :-P Niczego nie wykręcam. Geometrii mnie kiedyś uczyli i chyba wiem, co widzę. :lol: Mój ślubny po takim czepianiu się na obiadek musiałby lecieć do mamy lub teściowej. :-P
Niestety, pogoda zrobiła mi głupi dowcip i dziś alternatywnej wersji prostokąta nie będzie.
W zamian:
152 goździk, bardzo przeze mnie lubiany kwiat
153 miniaturowa gerbera.
Nie będzie po skosie, choć mam (dla Helmutha :)). Już mówię, dlaczego. W skosie pasują mi rośliny:
a) naturalnie wyginające się, o miękkich łodygach
b) lilie, liliowce i podobne, o kliku kwiatach na pędzie
c) rośliny polne, o drobnych kwiatach i "mniej szlachetne".
Floryści, robiąc bukiety i dekoracje kwiatowe, też stosują się do zasady, że kwiat powinien wyglądać w miarę naturalnie i dlatego nie wygina się róż w łuki czy w kółka. Róża sama w sobie jest niezwykle dekoracyjna i nawet jedna w wazonie wygląda elegancko. Stojąc prosto.
Hmmm...??? :roll:
154. róża
155. jakaś bylinka, wyleciała mi nazwa z głowy, po mojemu ma być centralnie ;)
bylina mi się podoba super kolory :) ale nad kadrem bym popracował
Przejrzałem watek i wiele bardzo fajnych fotek miłych dla oka. Z ostatnich bylina- świetne.:)
Goździk mi się bardzo podoba. Też bardzo lubię te kwiaty, ale nigdzie w kwiaciarniach koło mnie nie mogę go dostać. Chyba muszę kiedyś wyruszyć na łowy, może w końcu gdzieś znajdę.
Ostatnia bylinka ładnie pokazana. Może troszeczkę wyżej i w prawo umieściłabym kwiat w kadrze. Ale światełko ładne.
Goździk mi się bardzo podoba. Też bardzo lubię te kwiaty, ale nigdzie w kwiaciarniach koło mnie nie mogę go dostać. Chyba muszę kiedyś wyruszyć na łowy, może w końcu gdzieś znajdę.
Ostatnia bylinka ładnie pokazana. Może troszeczkę wyżej i w prawo umieściłabym kwiat w kadrze. Ale światełko ładne.
Róża i bylinka ładnie oświetlone. Dodaje to im szczególnego uroku i kwiecego powabu.
Mnie sie tez bardzo podoba bylinka :grin:
I chyba juz wszystko na jej temat zostalo powiedziane....cudne swiatlo i byc moze troszke inne kadrowanie, ale to juz rzecz gustu :-P:wink:
Dzięki wszystkim za odwiedziny. :)
Co do kadrowania, to przymierzałam inne, ale jakoś mi niezbyt podeszło. Komputerowe, oczywiście; w naturze inne nie wchodziło w rachubę, bo światełko było tylko "tu i teraz".
Zdecydowana większość kwiatowych fotek jest robiona w ogrodzie botanicznym. Wykorzystuję światło w godzinach powszechnie dostępnych, co trochę mnie ogranicza. Siłą rzeczy nie da się chebzia inaczej ustawić, wygiąć, odciąć sąsiada, a do niektórych po prostu nie ma innego dojścia. Nie będę deptać trawników ani innych roślinek, fotki więc są soute. ;)
155a
Tak se mysle,ze ta bylinka to odmiana Gazanii,ale listki trza zobaczyc.
ładne jest :)
Kadrowanie na 155a bardziej mi się podoba. Tak sobie pomyślałam, że skoro miał być kwiatek centralnie, to może cięcie w kwadrat byłoby lepsze? Chociaż wiem, wiem - nie lubisz kwadratów :)
Bylinka ma jakieś 2 m wysokości. :lol: W każdym razie miejscami jest sporo wyższa ode mnie. I mocno rozkrzewiona. Gazanie raczej niżej rosną... Niestety, tabliczkę z nazwą gdzieś wcięło.
Nie lubię kwadratów i już. :-P
Ładne światło na bylince :)
a nie cynia albo nagietek?
Helmuth, de gustibus non est desputandum. ;)
Wanilia, ten chebź ma miejscami 2 m wysokości. :) Żadna cynia ani nagietek nie mają szans.
Ostania bylinka ladniejsza i tez glosuje na kwadrat!!!
(moze chociaz taki prostokatny :-P:lol::lol:)
Każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem. :-P
*disputandum miało być, ale się przeskoczyło...
Po przekadrowaniu bylinka wygląda nadal bardzo dobrze, a kadr przyjemniejszy dla oka. :wink:
Nie mam czasu na nic...
156a. listek
156b. listek dla porządnickich ;)
157. kotka zza płotka, dzisiejsza, bardzo ciekawska; zobaczcie, jakie ma oczy :)
ładny listek, śliczny kotek - czas dobrze zagospodarowany ;)
pzdr
kotek sliczny na tej fotce...
Kicia śliczna (nie wiem - przestraszona czy zdziwiona?)...
Pozdrawiam
Fajny liść :) Lubie takie jesienne barwy :)
Kotka pocieszna a oczy jak liście;-)
Śliczna kicia a i "listek dla porządnickich" ładny. :grin:
Pod publiczkę, bo publiczka bywa jojcząca i marudna. :-P
Kotka kombinowała, jak dać w długą zza płotka. :lol: Co też i zrobiła w następnej chwili.
Listek w kwadracie bardzo przyjemny. Po kotce widać, że się czai a resztę dopowiedziałaś.
Nadrabiam zaleglosci....:-P
Listek bardzo ladny, czasami im mniej tym lepiej, wystarczy umiejetnie poloczyc ciekawe formy z kolorami....tak jak u Ciebie.:grin:
Serdeczne dzięki. :) Usiłuję moje futrzaki sfocić, ale bez butaprenu... ;)
158. listki kolejne
159. woda z brzozą
158 - rewelacyjne, genialne, same och i ach :-)
158 no może nie od razu genialnie ale bardzo dobrze :grin: Może mniej góry i prawej tak, żeby łodyga wychodziła z narożnika? :roll: