Odp: z Las Vegas do Zabriskie Point
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Relacja z Tatr spowodowała, że wątek poszedł w zapomnienie a zostało jeszcze kilka fot z Zabriskie Point.
Warto tutaj być rano i wieczorem - we wszystkie strony są kapitalne widoki, ale w danej chwili któraś strona jest pod słońce, jak poniżej. Mając słońce za plecami fajnie byłoby widać strukturę gór w tle.
39.
40.
50.
51.
Jak wcześniej pisałem z powodu zamkniętej od południa drogi nie zdążyłem już przejechać wzdłuż Doliny Śmierci i tym samym zobaczyć kilku ciekawych miejsc jak słone jezioro czy znajdujący się tutaj najniższy punkt w Ameryce Północnej - 86 m poniżej poziomu morza. Jest to też najbardziej suche miejsce Ameryki i jedno z najcieplejszych na Ziemi, najwyższa zmierzona tu temperatura to 56,7 °C. Ja zanotowałem jedynie 45 °C, a było to już pod wieczór, niedługo przed zachodem słońca.
52. Rzut oka na dolinę
53. Można tu spotkać piaszczyste wydmy
Tylko strasznie tam sucho...
Super, szczególnie słoneczko :D
wstyd się przyznać - ale jakoś umknął mi ten wątek - niemniej dobrze było się zrelaksować przeglądając całość (jak za starych dobrych czasów gdzie seriale nadrabiało się w wakacje pełnymi seriami)
nie jestem w stanie wymienić które zdjęcia najlepsze bo musiałabym przenumerować chyba wszystkie górskie - które bardzo mi się podobają
bardzo lubię ten krajobraz z pokazaniem dróg - fota 20 trochę to oddaje - niemniej szkoda że nie udało się z pełną szerokością asfaltu ;)
tak czy inaczej - zazdroszczę wyjazdu i wyciśnięcia z tego pobytu tylu fantastycznych ujęć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
wstyd się przyznać - ale jakoś umknął mi ten wątek - niemniej dobrze było się zrelaksować przeglądając całość (jak za starych dobrych czasów gdzie seriale nadrabiało się w wakacje pełnymi seriami)
nie jestem w stanie wymienić które zdjęcia najlepsze bo musiałabym przenumerować chyba wszystkie górskie - które bardzo mi się podobają
bardzo lubię ten krajobraz z pokazaniem dróg -
fota 20 trochę to oddaje - niemniej szkoda że nie udało się z pełną szerokością asfaltu ;)
tak czy inaczej - zazdroszczę wyjazdu i wyciśnięcia z tego pobytu tylu fantastycznych ujęć :)
Dzięki :grin:. Dobre spostrzeżenie co do tej drogi, niewątpliwie byłoby lepiej. Pod Twoim kierownictwem to dopiero byłyby foty, aż szkoda, że nie było Cie ze mną :grin:
Zostało jeszcze trochę fot z powrotnej drogi do San Francisco, przy okazji coś tu jeszcze wrzucę.