Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
:) niestety ale warunki były takie jak widać... zdjęcia zrobiłam po godz 18
Tak napiszę.
Jak jest taka pogoda to się może zastanów czy jest jakiś sens robić takie zdjęcia. Po prostu to ostatnie zdjęcie jest takie sobie. Przy takim pochmurnym niebie zdjęcia nie będą najładniejsze .
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Pamiątka z nad Morza #14
wspomnienie #15
Tym razem dużo światła :)
Przy takim świetle, bardzo trudno zrobić prawidłowo naświetlone zdjęcie łabędzia. Do tego jeszcze kolory jakieś ... ?
Na pierwszym jakby podkręcone a na drugim, cienie ściemnione a światła rozjaśnione :roll:
Dla mnie najciekawszy nr 12(choć szkoda, że pies też nie jest rozmazany) - zdjęcie wyszło tak przez przypadek(sadząc po poetyce pozostałych) - ale jest najciekawiej skadrowane i jest w nim coś nieoczywistego.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Tym razem dużo światła :)
Przy takim świetle, bardzo trudno zrobić prawidłowo naświetlone zdjęcie łabędzia. Do tego jeszcze kolory jakieś ... ?
Na pierwszym jakby podkręcone a na drugim, cienie ściemnione a światła rozjaśnione :roll:
Hhahahaha... Śmieję się oczywiście z samej siebie... masz racje... przesadziłam z ingerencją w te zdjęcia:)
---------- Post dodany o 14:21 ---------- Poprzedni post był o 14:15 ----------
dzaarro owszem to zdjęcie powstało przypadkiem... bawiłam się czasami naświetlań i balansem bieli siedząc na mokrej trawie, byłam strasznie poirytowana bo nic mi nie wychodziło a przynajmniej nie to co chciałam uzyskać... zmiana ustawień, samowyzwalacz, wstrzymany oddech... Nagle ktoś idzie w mojej głowie myśl "NO NIE...NIE TERAZ!"... a okazało się jednak ciekawe:)
---------- Post dodany o 14:26 ---------- Poprzedni post był o 14:21 ----------
tym razem bez ingerencji:) #16
---------- Post dodany o 20:15 ---------- Poprzedni post był o 19:54 ----------
1 załącznik(ów)
Linia niebieska pokazuje ile masz odchylenia od poziomu, pozostałe , gdzie powinny być mocne punkty...:|
Załącznik 87772
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Linia niebieska pokazuje ile masz odchylenia od poziomu, pozostałe , gdzie powinny być mocne punkty...:|
Dziękuję... :D Chętnie przyjmę więcej takich rad... Czyli lepiej umieścić aparat niżej na statywie niż go pochylać??? Cholerka jasna... muszę przyznać że nawet przeleciało mi to przez myśl... jestem zła na siebie!
2 załącznik(ów)
I jeszcze jedno jak już zrobiłem : Pierwsze z linami, drugie zmodyfikowane nieco....
Wg mnie uważam , że coś bliżej pierwszoplanowego powinno być. Inni, z innej szkoły :wink: uważają że pierwszy plan już jest czyli tafla wody.....:roll:
Załącznik 87782 Załącznik 87783