Odp: indywidualny kurs foto
irek50 ty o dziewczynach za 50 zł, ja o modelkach zawodowych, które potrafią pozować do aktu i uwierz 50 zł nie biorą...nie chcę podawać publicznie linków do takich modelek, bo to nic nie zmieni...poczekam na spotkanie u Irka i wrażenia
linku do studia nie podam, bo będzie , że reklama
Sluchajcie.Czy naprawde nauka swiecenia w studio i wymiana doswiadczen to musi byc polaczona z foceniem obydwu posladkow??Inaczej nie da rady sie nauczyc.
Ja juz chyba niedzisiejszy jestem.Jednak wiem,ze jeden manekin jest duzo lepszy jak 10 zawodowych modelek pozujacych za darmo do aktu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Jednak wiem,ze jeden manekin jest duzo lepszy jak 10 zawodowych modelek pozujacych za darmo do aktu.
100% popieram. Skupiasz się tylko na fotografowaniu.:)
Pozdrawiam
zakres: portret może być? też mam fajną modelkę...
A ch...
Konrad, koleżeńskie spotkanie przy lampach i jakimś dobrym soku, dyskusja, wymiana doświadczeń, ok. Jednak, wybacz - i nie traktuj tego osobiście, nie widzę w Tobie autorytetu. Zrobiłeś duże postępy w ciągu ostatnich lat, jednak każdy - dosłownie każdy zainteresowany tego typu fotografią i zaangażowany w nią jest w stanie nauczyć się tego samodzielnie. Żeby prowadzić warsztaty, uczyć innych, na dodatek za pieniądze, trzeba wiedzy obszernej, pozwalającej zaspokoić nawet najbardziej ciekawskiego i dociekliwego. Bo nauka fotografii w studiu, to nie tylko ustawienie lamp. To również umiejętność pracy z człowiekiem, dostosowanie światła do typu urody, rysów twarzy, kompozycja itd, itp.
Dużo bliższe jest mi podejście Irka, który - choćbyś nogami się zapierał, przyznać to trzeba - wiedzę posiada i doświadczenie też. Może być staroświecki i takie podejście nie każdemu może odpowiadać. Można i jego przyłapać na niedoskonałościach, jednak tutaj mamy dużo większą wiarygodność. I nie chodzi tu tylko i wyłącznie o wiedzę i doświadczenie. Na zdjęcia wystarczy popatrzeć, obraz mówi sam za siebie.
I żeby nie było, to nie jest licytacja ofert, która jest lepsza.
Raczej należałoby zastanowić się nad tym czy oferty tutaj powinny się pojawiać. Co innego hasło "zbierzmy się, zrzućmy, zorganizujmy, spotkajmy i wymieńmy doświadczenia (lub ich brak)", a co innego "zapłaćcie a zorganizuję, nauczę i jeszcze gołą d.pę zapewnię". Jeśli chodzi o to drugie, moje osobiste oczekiwania są naprawdę wysokie. Szczególnie w kwestii dwóch pierwszych punktów, bo ostatniego to na pęczki.
Tak więc wśród kolegów proponowałbym jednak bardziej koleżeńskie nastawienie. Tu nie potrzeba pseudo marketingowego bełkotu. Wystarczy, że i tak na wyrost ochów i achów można złapać. Tym bardziej trzeba po ludzku. I każdemu będzie milej, z pożytkiem większym, szacunek też się wyrabia bez sztucznej kreacji.
Rozwadze polecam.
To takie moje podsumowanie tej dyskusji.
Amen...
Eddie jedno było jakoś ostatnio...jakoś nie miałeś czasu wpaść na 5 min...w sumie nie masz co żałować :D
Cytat:
Zamieszczone przez
konradkkk
Amen...
Eddie jedno było jakoś ostatnio...jakoś nie miałeś czasu wpaść na 5 min...w sumie nie masz co żałować :D
O wizycie myślałem głównie ze względów czysto towarzyskich, żeby się z Wami spotkać. Osobiście nie uznaję
akcji typu "jeden cel - kilka luf", po prostu jest to mało komfortowe dla wszystkich i mało kształcące.
Chciałem się z Wami po prostu spotkać, jednak czasu faktycznie zabrakło. Gdy już kilka godzin z dnia Ci wypada,
ciężko wygospodarować dodatkowe.
Cytat:
Zamieszczone przez
konradkkk
Eddie praca robi swoje
A dorzuć do tego życie rodzinne, dodatkowe własne zajęcia i wychodzi na to, że 24 godziny to naprawdę drobnica.