6 załącznik(ów)
Odp: Na naukę nigdy nie jest za późno - czekam na uwagi
Dawno nic nie publikowałem. Być może to efekt braku weny a być może jakieś lekkie zrezygnowanie. Ostatnio na spacerze udało mi się pstryknąć parę zdjęć. Dajcie znać co poprawić, a których lepiej nie pokazywać.
21) Załącznik 56500 22) Załącznik 56499 23) Załącznik 56501 24) Załącznik 56502 25) Załącznik 56503
26) Załącznik 56504
Ostatnie to jak cie moge,ale wszystkie poprzednie przeeeeeeeeostrzone(ty sie szaleju najadles przy ich obrobce)
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Ostatnie dwa ciekawe , te kolumny warto by wyprostować.
Pozdrawiam AP.
Dzięki za opinię:) Mirku postaram się uważać z ostrzałką na przyszłość. Co do kolumn to właśnie nie wiedziałem jak je wyprostować. Zawsze jak obierałem jakąś prostą to wydawały mi się inne krzywe, hmm... Podpowiecie wzhględem, której mogłoby byc najlepiej?
Mirek ma rację, poszalałeś. ;) Jeśli chodzi o przerwę, to czasami dobrze sobie ją zrobić - tj. wychodzę z założenia, że lepiej przez jakiś czas nie pstrykać niż pstrykać na siłę. 25 - ciekawy detal.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Mirek ma rację, poszalałeś. ;) Jeśli chodzi o przerwę, to czasami dobrze sobie ją zrobić - tj. wychodzę z założenia, że lepiej przez jakiś czas nie pstrykać niż pstrykać na siłę. 25 - ciekawy detal.
Dzięki za wypowiedź i mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądała. Rzeczywiście przerwa trochę potrwała, zobaczymy jak będzie dalej. Serdecznie pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Dajcie znać co poprawić ...
Przede wszystkim, popraw rozmiary zdjęć :wink:
W informacji o zdjęciu 24, jest napisane:
Cytat:
Rozmiar 1.803px × 1.352px (przeskalowany do 530px × 39px7)
Jaki jest sens wstawiać tak duże zdjęcie, skoro skrypt forum go przeskaluje, pogarszając jakość przy okazji?
Obejrzenie w pełnej rozdzielczości i tak jest niemożliwe, chyba, ze masz 30 calowy monitor :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Co do kolumn to właśnie nie wiedziałem jak je wyprostować. Zawsze jak obierałem jakąś prostą to wydawały mi się inne krzywe, hmm...
W GIMPIE jest takie fajne narzędzie - Perspektywa się nazywa (taki mały rym :wink:).
Pzdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Przede wszystkim, popraw rozmiary zdjęć :wink:
W informacji o zdjęciu 24, jest napisane:
Jaki jest sens wstawiać tak duże zdjęcie, skoro skrypt forum go przeskaluje, pogarszając jakość przy okazji?
Obejrzenie w pełnej rozdzielczości i tak jest niemożliwe, chyba, ze masz 30 calowy monitor :-P
Ok, będę uważał na przyszłość, dzięki za podpowiedź.
---------- Post dodany o 14:49 ---------- Poprzedni post był o 14:47 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
W GIMPIE jest takie fajne narzędzie - Perspektywa się nazywa (taki mały rym :wink:).
Pzdr.
A to ja to wiem, używałem tego narzędzia z poziomy PS, tylko wiesz mój problem polegał chyba własnie na nieumiejętności tak pobawienia się tym zdjęciem, żeby i linie były proste a i żeby nie uciąć zbyt dużo z obrazka. Dzisiaj jeszcze przyjrzę się tej fotce i wrzucę ją tutaj jak mi się coś z nią uda zrobić. Dzięki i zapraszam częściej. Fajnie, że dajecie mi uwagi i że post trochę odżył. To dla mnei motywujące.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
... żeby i linie były proste a i żeby nie uciąć zbyt dużo z obrazka.
Jeżeli robisz zdjęcie, na którym spodziewasz się zniekształceń perspektywy, musisz zostawić zapas ze wszystkich stron. Po wyprostowaniu perspektywy jest większa szansa na kadrowanie bez obcięcia głównego motywu.