Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
jeśli chodzi o zdjęcia główek, domyślam się , że mają charakter dokumentu, jeśli tak, to nie leży mi obcinanie detalu architektonicznego - należy odbierać go całościowo, poza tym robiłbym en face - choć domyślam się jak trudno jest skadrować taki detal w warunkach miejskich. pozdrawiam
radlakos, nie mogę się w pelni zgodzic z Toba w kwestii słuszności czy tez nie, wyodrębnienia elementu architektonicznego. Moim zdaniem wyszczególnienie pozwala na dokladna analize głównego elementu. Być może lepsze byloby zamieszczenie np.2. fotek – na jednej całość, na drugiej szczegół. Jednak temat watku mowi sam za siebie – DETALE, a wiec….?
Tadeusz, piszesz, cyt. „
aby fotki dokumentowały ciekawe szczegóły architektoniczne, pokazywały to, czego na ogół nie dostrzega przeciętny przechodzień. „
Kiedyś oglądałem serie fotek zawierających wyłącznie zdobienia architektoniczne najpiękniejszych zabytków w Polsce. Przyznam, ze wiele z nich widziałem, jednak nigdy z tak uważną pieczołowitością nie mogłem się im przyjrzeć. Niektóre zachwycały wręcz doskonałością w zadbaniu o szczególiki, których naprawdę nie zauważa się podczas standardowego spaceru czy nawet zwiedzania.
Dobry to pomysł założenie tego wątku. Może lepiej byłoby dodać jeszcze gdzie fotki były wykonane i jakiego obiektu dotyczą.
Szkoda mi trochę braku światła na każdej z 3 fotek. Dodałbyś im przez to elegancji. Czepiam się.
Pozdrawiam,
excel