-
Bedzie mi baardzo milo gdy bedziesz mial taka chec, jednak to na to się szybko nie zanosi... poniewaz brak mi studia [ pseldo ], no i raczej nie pociagaja mnie portrety, ale kto wie moze kiedys mi sie zachce sprobowac? a tym czasem TY mozesz ocenic fotki kotre robilem podczas bialego marszu, Pozdrawiam
-
Porownalam to ostatnie zdjecie z wersja przedstawiona przez Ciebie na Twojej stronie...uwazam, ze obrobka zdjecia przez zdaje sie Nikeboya znacznie zaszkodzila zdjeciu :( . Modelka jest zbyt przyciemniona, jakby opalona, twarz przez to niedoswietlona...czemu przed pokazaniem na plfoto dajesz do obrobki? Twoje zdjecia sa naprawde ok, zreszta mysle, ze Pani Agata jest po stokroc lepsza w tym wydaniu na Twojej stronie niz na plfoto :) ...
ps. Tylko Pania Anie bym podmalowala lekko, cos z wlosami zrobila
-
tak naprawde to byla wersja robocza Nikeboya... i ja ja lekko przerobilem i wrzucilem na plfoto i to jest tez pierwsza fotka jaka kiedykolwiek zrobilem (z pierwszej sesji). Wgralem zeby modelka miala radoche ze jest na plfoto.
Narazie to koniec z modelkami... jak bedzie kasa to na jesien kupie wiecej lamp i zaczne bawic sie swiatlem i cieniem. Teraz mam taki sprzet jaki mam i wole robic brzydkie plaskie zdjecia ku radosci modelek niz wogle nie robic zdjec. Wychodzie z zalozenia ze jak beda zadowolone teraz to na plener sie namowia... a jak wszystko dobrze pojdzie to bede mial lustrzanke no i zabawa sie zacznie (mowie przedewszystim o zabawie z GO)
Pozdrowionka
-
Wniosek z wymiany zdań pomiędzy milo a Jeronimo szczerze powiedziawszy nie zachęca do komentowania prac Jeronimo. Pocieszam się jednak, że "nie mam nic w portfolio" stąd też sąd mój, jako kompletnie nic nie znaczący trafi do działu "pisania dla pisania" i nikomu krzywdy nie zrobię:)
Otóż uważam, że ustawienie modelki nie jest najszczęśliwsze. Ja bym tu rozbudował pozę "zawstydzonej" i "nieśmiałej" tak jak wskazuje na to układ rąk, czyli zrobił lekki profil, wzrok nie w obiektyw, oraz wykorzystał włosy rzucając trochę ich na przód. Zachował bym też symetrię dłoni, zwóć uwagę, że układ palców się rózni i dla mnie tu jest niespójność. Drapieżna prawa dłoń i ładgodna lewa.
Coś mi też nie gra w kolorach, ale tu uznam winę mego monitora.
Mam nadzieję, że nie dałem powodów do agresji. Ewentualną odpowiedź "zrób lepsze" przemilczę, jako nie nadajacą się do komentowania.
-
ostatnio mam zly klimat... i po przeczytaniu ponownie powyzszej dyskusji stwierdzam z przykroscia ze chyba udzielil mi sie na forum (tj. sam go tu wprowadzilem)
tak wiec dla tych co tu wpadli pierwszy raz to podaje ponownie linka
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=617714 ogladajcie, glosujnie, komentujcie, krytykujcie ... no i najlepiej nie patrzac co napisali inni ;-)
z mojej strony (przynajmniej na jakis czas) EOT dot. tej fotki.
Pozdrawiam
-
Zosia 3 godzina zycia
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=664297
O to moja najmlodsza modelka :x
Zapraszam do oceniania :-)
Pozdrawiam
-
-
Szacuneczek..., Twoja ???
-
Prześliczne, dziecko i fotki... :D Drugie robi na mnie ogromne wrażenie, od razu sie człowiekowi ciepło na sercu robi, jak widzi taką scenkę :lol:
PS. Jest szansa na większy format każdego zdjęcia z tej trójki?
Pozdrawiam
-
To nie moje dziecko!
A co do duzej fotki... to pierwsze dwie robilem przy ISO 1600 i wogle nie nadaje sie do ogladania :[ w e300 juz ISO400 szumi a co dopiero 1600 eh...
pozdrowionka ;-)