mam pytanie odnosnie tego video testu z cameralabs
facet prezentuje rowniez soft canona
pytanie wlasciwe: czy olympusa e510 tez mozna tak podlaczyc i zarzadzac bezposrednio z komputera ?
Wersja do druku
mam pytanie odnosnie tego video testu z cameralabs
facet prezentuje rowniez soft canona
pytanie wlasciwe: czy olympusa e510 tez mozna tak podlaczyc i zarzadzac bezposrednio z komputera ?
Można.
Olympus Studio.
dzieki :)
a jest mozliwosc podgladu na zywo ?
wiem ze jak podlaczam aparat do TV to dziala czy z komputerem jest analogicznie ?
Sprawdź. Trial jest dostępny na stronach olka.
mam ten program
z tego co widze to OS oferuje jedynie podglad - w sensie pstryka fotke
LiveView nie moge sie doszukac :/
Podgląd na zywo z PC nie działa...
Czytając wątek widzę, że większość skupiła się na parametrach technicznych (to jest lepsze, tamto gorsze, jak odwieczna walka zwolenników i przeciwników kart GForce i ATI). Zabrakło mi w tej dyskusji najważniejszego - jak to się przekłada na jakość zdjęć ?. Wiem, że wszystkie firmy dążą do podnoszenia rozdzielczości, i innych bajerów. Proszę mi powiedzieć ilu z Was miało okazję na monitorze obejrzeć wykonane zdjęcie 1:1 na monitorze (bez skrolowania). Ile osób na codzień drukuje zdjęcia w formatach większych niż pocztówkowe ?. Gdzieś w tej całej dyskusji zniknęła cała magia robienia zdjęć, bo chyba nie najważniejsze są parametry, a sama fotografia. Przeglądając galerię - widzę że większość z Was "szuka dziury w całym" jeśli chodzi o zdjęcia. Tak zresztą jest na większości Polskich stron poświęconych fotografii. Proponuję zobaczyć np galerię na renderosity.com, gdzie ludzie używając zwykłych kompaktów potrafią zrobić piękne zdjęcia.
Masz rację Amosicho... teraz jest magia megapikseli i wszystkiego co ma mech, albo elektro w przedrostku, i musi mieć przedrostek naj ... To największe koncerny właśnie Canon głównie wprowadził tę wojnę na piksele w walce o klienta, a ludzie jak to ludzie dali się porwać :). Nie jeden się utopił w tym bełkocie marketingowym....
Mnie osobiście, na jednym z testów rzuciło się w oczy że zdjęcie z 400D było ostrzejsze niż z 450D. Ja bym nie kupował 450D. Jednak masa ludzi pójdzie na to. Znamienne jest też to że w punktacje i testach 450D stawiane jest na równi z A350 po 88pkt, a olek E510 miał 89pkt. Dopiero za dwa trzy lata, różnica w jakości będzie zauważalna i wtedy trzeba będzie zmienić body
Akurat z megapikselami to Canon nie nakreca takiej mody. Nowy model ma 12mpix kiedy od roku inni daja 14.
Jak wypuszczali 40D to nie zrobili 12mpix a ulepszyli matryce z 400D zmniejszajac szumy, zwiekszajac szybkosc itd.
Mozna zrobic ladne zdjecie kompaktem, jednak lustrzanka zwieksza mozliwosci.
Jaka by nie byla, olympus, nikon czy canon.
Nie no miałem na myśli historycznie, że Canon pierwszy rozpoczął taki wyścig na piksele. Teraz nowi gracze już go w tym prześcignęli. Canon już się zorientował, że nie tędy droga. Tak jak Intel już nie ściga sie na GHz.
Myślę że szaleństwo mpx się uspokoi na trochę. Do czasu poprawienia technologii :grin: