Może kadrowanie nie te?:?:
Wersja do druku
31 trochę wąsko - zostawiłbym spory widoczek a pana z psem umieścił w dolnym lewym mocnym punkcie - tak przynajmniej wskazuje ich kierunek... dodatkowo droga pewnie by fajnie prowadziła wzrok w głąb kadru... co do kolorów to kwestia gustu - może być czarno-białe;
32 no tu będzie ciężko - niebo gładziutkie, na dole kadru badyle ogrodzenia... ja bym ciął trochę górę, i dół, wyprostował lekko kadr i dodał jakiś "dramatyczny efekt" to zawsze działa wśród znajomych, którzy do zdjęć używają nokii ;)...
może coś w ten deseń, jeśli pozwolisz:
Załącznik 161299
pzdr
Hołek
Właśnie o kadrowaniu myślałam...
W tym pierwszym zdjęciu prakuje mi perspektywy, ae zdjęcie było robione "na szybko" (właściwie z jadącego samochodu) i kadr taki a nie inny.
Drugie z kolei robiłam z wielkim przybliżeniem. Kadr Hołka ciekawszy, zdecydowanie. Badyle sama zauważyłam, ale jak obniżałam zdjęcie to horyzont mi poszedł na 1/2. W sumie lepiej faktycznie pocinać...
Dzięki :)
To nie rób zdjęć z jadącego samochodu, na ogół wychodzi nie to to co widziałaś....
Poza tym co chciałaś przedstawić w tym "widoku ogólnym" Nie lepiej jest zatrzymać się podejść bliżej i wykadrować kilka większych szczegółów. ( mówię o zdjęciu ze słomą)
Czasem tak jest, że nie do końca ma się wpływ na kierowcę, a coś by się w kadrze zamknęło....
Za mną egzamin, więc odzyskałam trochę wolnego czasu i zajęłam się zdjęciami z wakacyjnego wypadu. Co myślicie?
33Załącznik 16205734Załącznik 16205835Załącznik 16205936Załącznik 16206037Załącznik 162061
O, bardzo ładna seria :) Kupuję pierwsze i drugie. Na pierwszym owczarek robi zdjęcie, na drugim światełko :)
Za ciemno i nieostro, ale moją opinią się nie przejmuj. Skoro lubisz fotografować to rób zdjęcia, słuchaj "starszych" kolegów z forum ( nie dotyczy Bodzia bo on zawsze młody).Wszystkie nastepne zdjecia będą tylko lepsze i lepsze...... Powodzenia
ładna seria ale ja wybieram drugie - 34.
@voovoo2 - Każdy ma inny gust i każdemu podobają się inne zdjęcia, to jasne. Ja np lubię ciemniej i intensywniej z kolorami niż większość... A które według Ciebie nieostre? Bo mnie się jedynie wydaje że to pierwsze - robione na dużej odległości...
I jeszcze ostatnie zdjęcia z lata...
38Załącznik 16215339Załącznik 16215440Załącznik 162155