No z lewego...Cytat:
Zamieszczone przez henry1
Piekny wróbelek i od razu do weryfikacji ze faktycznie nie ma plamki jak mazurek :)
Wersja do druku
No z lewego...Cytat:
Zamieszczone przez henry1
Piekny wróbelek i od razu do weryfikacji ze faktycznie nie ma plamki jak mazurek :)
Ładnie pokazane ptaki,tak naturalnie
Ciekawostka - ten szary wróbel.
Mazurek 375. - prawie jak sowa, ale i 371. prawie jak orzeł - mina :D
Kosy uwielbiam, u nas też już zaczynają świergotać ale jeszcze żaden mnie nie obudził o 3.00. A zdarza się w sezonie, jest ich u nas sporo. Z jednej strony człowiek się wkurza, że obudził i nie daje zasnąć, ale z drugiej - jak słyszę te jego wygibasy dźwiękowe, jak stara się intonować, zmieniać, wyciągać górne C - gdzieś tam wewnętrznie człowiek się śmieje ;)
Mazurek udajacy sowę (375) genialny. A ten wróbelek bardzo ciekawy. Zanim przeczytałem Twój opis myślę sobie coś nie tak z kolorami, a on ci taki jest :-) Pozostałe ptaszki obejrzałem z ciekawością :-)
U mnie jak na razie sikorki zaczęły świergolić w miłosnej tonacji, kosów w okolicach lisiejjamki jak na lekarstwo :|
Skoro nie dane mi słuchać kosich miłosnych trelów, to chociaż zapatrzę się na piękne zdjęcia w Twoim wykonaniu :)
Miło, że zaglądacie:mrgreen:.
Nowe szpaki kotłują się już przy karmniku, a ja jeszcze nie zdążyłem pokazać starych zdjęć z młodymi:grin:.
Młode szpaki w całej okazałości.
386.
Donośnym krzykiem oznajmiają, że są głodne.
387.
388.
Od początku są bardzo towarzyskie.
389.
390.
W ich diecie nie może zabraknąć owadów. Zjadają je w dużych ilościach, zwłaszcza jak dokarmiają młode, są przez to bardzo pożyteczne, szpaków nie można kojarzyć tylko ze zjadanymi owocami:-P.
391.
Pora karmienia młodych trwa cały dzień, bez przerwy.
392.
Poniżej rodzic nadlatuje z pokarmem do młodego, który po opuszczeniu budki uczy się latać.
393.
To już usamodzielniony ptak skropiony deszczem, w ziemi przeszukuje wszystkie zakamarki w poszukiwaniu owadów.
394.
Pozdrawiam
Przepiękne maluchy :)