Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
To wszystko apropos wydania 2014.
Edycja 2013 i tak jest debest;)
Moje wnioski sprowadzają sie do tego jakich zdjęć nie dawać, np. żadnych jedwabistych ciemnych półtonów , bo to w drukarni i tak przepadnie i zwracać uwagę na kompozycję.
Uruchomiłem nareszcie R1800 i doszedł papier A3 pro od "HP i wreszcie mogę sobie każdą fotofografię wydrukować w dużym formacie- to też ciekawe, nowe doświadczenie i nowe wnioski...
Kolejny raz zgodzę się kalendarz jest całkiem całkiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Ale ogólnie idea klubowego kalendarza przypadła chyba do gustu ;)?
No pewnie! Doceniam pomysł, zaangażowanie i wkład pracy osób odpowiedzialnych za realizację. Należą się im słowa podziękowania. Możemy być dumni z takiego klubu.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
To wymaga współpracy z drukarzem we wstępnym etapie. Myślę jednak, że skoro zdjęcie powstało, jest czytelne i podoba się wybierającym to drukarz sobie z tym poradzi. Zresztą spowodowałby to, że już na dzień dobry wysyłalibyśmy oryginały. W niektórych przypadkach to "ciężkie" pliki.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
To wszystko apropos wydania 2014.
Zbieram doświadczenia i głosy, nawet te z początku tego wątku, które przeradzały się w burzliwe dyskusje. Pamiętam o nich i notuje. Ale w gruncie rzeczy pozostawiam sobie wybór metody (trzeba zadbać o sprawność i automatykę pewnych działań by nie utonąć w biurokracji). Poza tym, nim rozpoczniemy kolejną edycje, zapewne przedyskutujemy tematykę kalendarza. Mam przy tym nadzieje, że dojdzie do produkcji edycji 2014.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Edycja 2013 i tak jest debest;)
No, z tym trudno polemizować :).
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Zresztą spowodowałby to, że już na dzień dobry wysyłalibyśmy oryginały. W niektórych przypadkach to "ciężkie" pliki.
.
Jednak tylko na oryginale widać jakość pliku (lub jej brak), niestety.
Miniaturka jest prawie zawsze ostra, a oryginał już niekoniecznie, na oryginale widać czy potencjalnie jakieś ciemne plamy da się wyciągnąć czy to zupełnie bez szans itp.
Wydaje mi się jednak, że dyskusja nad wydaniem 2014 powinna być nieco odłożona w czasie - teraz jest czas uciechy z tegorocznej produkcji, nie wypada go psuć nikomu.
Niniejszym, chciałbym serdecznie podziękować Wszystkim którzy przyczynili się do powstania
tego kalendarza oraz jego dostarczenia. Kalendarz jest świetny i zamieszczone w nim zdjęcia
wspaniałe. Śmiem żywić nadzieję, że może w przyszłym roku uda się to powtórzyć.
Serdeczne dzięki.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wydaje mi się jednak, że dyskusja nad wydaniem 2014 powinna być nieco odłożona w czasie - teraz jest czas uciechy z tegorocznej produkcji, nie wypada go psuć nikomu.
I nie zamierzam. Dyskusje, jeśli podejmiemy, to dopiero na przełomie styczeń/luty. Historia tej edycji jeszcze się nie skończyła :).
Też bym dołożył swe trzy grosze, ale fakt - później.
Póki co była u mnie Ulka po kalendarz :-P Ech te kobiety................. fajne :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
... Historia tej edycji jeszcze się nie skończyła :).
Z mojego punktu widzenia - tak:-D właśnie Daszek odebrał ostatnią partię kalendarzy.
Ogromne dzięki za pomoc w dystrybucji:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Też bym dołożył swe trzy grosze, ale fakt - później.
Będzie czas by każdy dołożył swoje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Póki co była u mnie Ulka po kalendarz :-P Ech te kobiety................. fajne :roll:
;)
Pomysłodawcom, wykonawcom, dystrybutorom kalendarza dziekuję, a wyróznionym których prace uświetniają strony gratuluję! Fajna sprawa :-)