A pozniej ogladamy takie profi po necie.Nagi tors,walizka kasy. Koszuli nowa byla,zapocic nie chcial.Zeby nie uszy to by mu sie geba naokolo smiala,ale nie zauwazyl,ze reportaz robia.
Podobno profi sie nie poca,ale ja nie z branzy to i sie nie znam.
Wersja do druku
A gdzie ja napisalem,ze to to samo??
Zacytuj
Znam ludzi,dla ktorych napis jest najwazniejszy,znam rowniez tez tych z innej strony,ktorzy musza przezyc i sie ubrac 10€ dziennie.
Jednak nie rozumiem ludzi,ktorzy z czystej chytrosci kupuja taniej udajac nowobogackich,ktorzy,widza u innych wiecej jak u siebie.
He,he he.To wlasnie tak jest jak sie kazdy mieni ,ze jest profi.Dali dzieciakom wybuchowe zabawki i wszstko.To takie profi jak.... sesje,modelki...Kupisz na komunie luszczanke i juz masz profi w rodzinie,a za sciana modelek na peczki.A w tornistrach olowka znalesc nie moga.Caly czas o tym pisze.
Nie napisałeś że to samo ale dyskusja była o zamiennikach a nagle, w Twojej wypowiedzi pojawiło się określenie podróbka.
W pełni zgadzam się z wypowiedzią zacytowaną powyżej. :)
Nie zgadzam się. Są ludzie dla których foto to hobby i nic więcej. Lubią zbierać utrwalone chwile w możliwie najwierniejszej formie.
Jeśli ktoś się łudzi, że bez talentu stworzy sztukę jest głupcem a takich nie brakuje. Tu się zgodzę :)
mam zamienniki niemal od początku uyżywania OM-D, nie było szansy kupić oryginalnych bo ich po prostu nie było. Potrzebowałem na 9 dniowy wyjazd w Tatry. działają, może nieco szybciej się wyczerpują, ale to jedyna różnica względem oryginalnego akumulatorka. Mam też dzięki temu dwie ładowarki co pozwala w jednym czasie ładować 2 akumulatorki, niejednokrotnie ta opcja się przydała. Za 3 szt zamienników + ładowarka zapłaciłem 80 zł. Nawet jak za rok szlag je trafi nie będę płakał. Kupię kolejny oryginał i zapewne jakiś zamiennik. Lepiej mieć w torbie zapas prądu szczególnie zimą i w czasie dłuższych wędrówek.
No tak,tak to moze wygladac.Napewno chodzilo mi i to,ze tacy kupuja w sklepach,gdzie maja otwarte rachunki i tam raczej nie ma artykulow "no Name".
A, jeszcze coś muszę napisać: z sympatii właściwie, bo nie z obowiązku zrobiłem reportażyk z wernisażu, nic takiego. Wysłałem 12 zdjęć, i tak więcej niż miałem w założeniach, ale myślę sobie - niech się każdy znajdzie. I co? ''Dlaczego tylko tyle?'' Dołożyłem zatem dodatkowo pozostałe, prawie ''cały film'', czyli 30 klatek - tyle pstryknąłem w sumie wszystkich, choć już większość się dublowała treścią jak i kadrem, ale może rzeczywiście ktoś gdzieś ziewał, to sobie wybierze dokładniej. I co? Nadal: ''tylko tyle?'' :)
No, a jak z tymi ładowarkami? Są kompatybilne w dół, jeśli chodzi o akumulatory?
Zamienników nie da się ładować w oryginalnej ładowarce, orygonalny akumulator natomiast w tej z zamienników ładował się normalnie, tzn nic mu się w czasie ładowania nie stało. W sumie jednak orginalne pracują w czasie ładowania razem, zamienniki razem, zawsze zabieram obie ładowarki.
http://techtrendy.pl/top10id,37606,p...l?ticaid=5fa89
Ranking Top10 najlepszych aparatów ;)
Jak spisuje się OMD w minusowych temperaturach, bo w specyfikacji napisali do 0 stopni, a dziś mam zamiar po raz pierwszy popstrykać na mrozie ;)
Miałem kiedyś przyjemność współpracować z pewną agencją reklamową, która robiła ''wszystko i nic'', czyli łapała po kosztach zlecenia klasy drugiej. Wiele tam ciekawego się działo, można by pisać długo, były też rankingi i konkursy. Te pierwsze robiła akurat laska, która w danej chwili miała najmniejsze obciążenie. Układała ''fanty'' według własnego gustu, ewentualnie padało ''dziewczyny, co dać pierwsze - to, czy to?''. Oczywiście fantów nie widziała na oczy, posługiwała się zdjęciami z netu i wymyślała pierdoły w opisach. Kilka razy pomagałem jej, bo nie radziła sobie z danymi technicznymi (w ogóle nie widziała, do czego służy to, co oceniała - to były chyba jakieś kompaktowe wieże audio).
Lepsze były jednak konkursy, specjalizowali się w losowaniu papierków po cukierkach itp. spraw nadsyłanych pocztą (było to gdzieś ze 12 lat temu, konkursy esemesowe jeszcze nie zdominowały tej dziedziny). Pierwszych kilka nagród oczywiście rozlosowywali między sobą, reszta szła do współpracujących klientów.
Kiedyś spłacili mi dług monitorem z konkursu jakiegoś batonika...
Często takie rankingi niepodpisane autorsko (czy inne, nieco obce spójnie do reszty gazetki teksty, nie będące bezpośrednio reklamą) to właśnie nadesłane materiały z tak zwanego pakietu. Dawniej dosyłano jeszcze jakieś gratisy dla wydawcy, ale te czasy dawno się skończyły...
Jakość testowanych urządzeń była wprost proporcjonalna do ilości/ceny reklam. Jak coś w testach pisanych przez pracowników nie pasowało do tego schematu to właściciel wydawnictwa potrafił sam napisać test nie widząc urządzenia na oczy. Należało do niego także czasopismo zajmujące się sprzętem foto i pewnie tam też to wyglądało podobnie.
Całe lata było, że TV kłamie, teraz wychodzi, że prasa też ;)
"Ranking" w którym pojawia się aż jeden Nikon na 10 pozycji jest dla mnie nano wiarygodny :)
A ja to w żart obróciłem :D
Zachwyciliśmy się
Trybem LiveView - musisz zobaczyć, żeby uwierzyć.
A to ten aparat ma inny tryb niż LiveView... ? :D
Moje G5 już raz zamarzło prawie i nie ma problemu. Należy tylko uważać przy wracania do ciepłego.
A na zdjęciu mają G3 :P
Dokładnie :)
Nie przejmowalbym sie za bardzo tym. Ze sprzetow, ktore uzywalem, tylko chyba Pentax K5 moze oficjalnie pracowac w ujemnych temperaturach, a jednak nigdy nie bylo problemu. Jakosc obrazu moze byc tez lepsza :-D Tylko jak napisal Stroos - bardzo ostroznie przy powrocie do ciepla - szczelne opakowanie zanim sprzet sie zagrzeje jest konieczne.
Pracowałem kiedyś w pewnym wydawnictwie, wydającym czasopisma branżowe, głównie z zakresu logistyki i transportu. Pewnego razu przeprowadzałem ankietę na temat popularności i awaryjności różnych marek marek wózków widłowych wśród kierowników magazynów dużych punktów logistycznych. Jakież było moje zdziwienie, gdy wyniki mojej pracy trafiły do kosza, a opublikowany "ranking" wieścił zupełnie innego zwycięzcę - tego, który wykupił całoroczną reklamę na pierwszej stronie (taka rozkładana okładka) we wszystkich trzech tytułach z branży wydawanych przez wydawnictwo. Na szczęście niedługo potem mnie wyrzucili :)
Widzisz... to jest tak... dostałeś za zadanie przeprowadzić ankietę i na jej podstawie ustalić ranking.
Czy zapytałeś szefa kto ma być na pierwszym miejscu tego rankingu ? ;-)
PS.
gdybyś tak postąpił to nie zmarnowałbyś czasu na robienie ankiet, od szefa dostałbyś podwyżkę za kreatywność ;-)
żeby było śmieszniej z przetargami jest podobnie, jeżeli ktoś się uprze że przetarg ma wygrać Pan z czerwonym krawatem to tak będzie ;-)
Za 43 RUMORS spadek cen na OM-D E-M5 w Anglii i Francji .