troche zły kadr jak dla mnie na tym zdjęciu z kaczkami ale spoko jest i tak.
Wersja do druku
troche zły kadr jak dla mnie na tym zdjęciu z kaczkami ale spoko jest i tak.
taka wydra mi się pokazała, ale wyjść na brzeg lub podpłynąć bliżej nie chciała
Załącznik 100511
Załącznik 100512
Ale obrazek fajny. Śliczny zwierz to jest :)
Cześć,
No i zrobił się wątek o rybojadach :D.
Wydra bardzo piękną jest i dość płochliwą, gratuluję.
Dorzucę coś ze wspomnień wakacyjnych, kormoran i foczka. Też rybojady.
Załącznik 100522Załącznik 100521
Pozdrawiam.
ten kormoran to chyba jakiś młodziak, taki fajny
Hej,
Gdy już się zestarzeje to będzie czarny, ale też ładny.
Ten to w Rowach mieszka :)
Pozdrawiam.
Bardzo fajnie złapany kormoran, a wyderki najłatwiej w lutym na lodzie focić nad Narwią, chociaż widok jak o świcie opływa oczko wodne jest niepowtarzalny. Kiedyś mieliśmy młodego wydra w domu, jak dorósł jeszcze przez rok co jakiś czas przynosił rybę. Pozdr
Spacer po błocie
mam chyba deja vu:mrgreen::shock:
Chciałem gadowi zrobić małą sesję, wziąłem statyw i gumiaki ;-) i chyba podszedłem za blisko bo gad się nastroszył walnął w aparat i uciekł :roll:
Ja się do takich nie zbliżam. W zeszłym roku to mieliśmy szczęście i praktycznie za każdym wypadem w las na coś podobnego żeśmy się natknęli, ale zdjęcia to robiłem z "większej" odległości :)
nie praktykowałem jeszcze z gadami, ten jest ciekawy, kolorowy
Na takie łowy to najlepiej się udać do ZOO, bezpiecznie a i gady jakieś takie nażarte i chętne do pozowania :)
Żmije fajne są. Bardziej się boją człowieka niż my ich. I najczęściej uciekają.
A uczucia po dziabnięciu ? trzeba mojej nogi zapytać :mrgreen:
Mi tam to tylko kiedyś na niegroźnego zaskrońca udało się trafić:
Załącznik 102124
Załącznik 102125
Długo czekałem, aż czas pozwoli mi się wyrwać choć na jeden dzień do Białowieży, aż wreszcie się udało. Puszcze powitała nas lekkim mrozkiem, przejrzystym powietrzem i fajnym światełkiem. Na pierwszy rzut poszły jarząbki. Pierwszy raz je obserwowałem, ale trudny to przeciwnik i trzeba poświęcić mu trochę czasu, żeby wykonać jakieś sensowne ujęcia. Potem odwiedziliśmy kilka sóweczkowych miejscówek, aż wreszcie dopisało nam szczęście. Poniżej cztery kadry z mojego pierwszego podejścia do tematu. Kolejne niestety już pewnie w przyszłym roku, ale na pewno tam wrócę i pomęczę te leśne skrzaty. Dodatkowo, nasz znajomy, który odwiedził żubrowe polany, zaliczył świetne fotki z królem Białowieży. Do tematu żubrów wrócę zimą, może znowu szczęście dopisze.
Piękny ptaszek.
Kadry też "niczego sobie".
Pozdrawiam.
Piękne fotołowy zaliczyłeś Lucas. Gratuluję gatunku. Super fotki. Pozdrawiam.
Gratuluję , ładny okaz. Ładne fotki. :grin:
I to w naturze, gratulacje :)
Piękna sówka. Mam słabość do tych ptaków. Najładniejsze ostatnie, jakby się jeszcze tego nieszczęsnego badyla udało wystemplować czy coś.
Gratuluję takiego modela! pzdr
Gratuluję ptaszyska.
Kocham te male rozbojniki :)
Gratuluje gatunku.
Z wrzuty dla mnie najlepsze ostatnie :)
pozdro
Piękne sówki, ja tylko w niewoli widziałem.
bardzo ładne zdjęcia. świetna seria
Uuu, Panie klasa, zazdraszczam szczerze. :)
pozdro
Jedno słowo: DOSKONALE :)
Jaki niedosyt? Człowieku - rewelacja!
Pozdr
Powiem tylko tyle, jak zobaczyłem fotki gościa z D4+500/4 VR, to mam ochotę sprzedać foto-graty i zająć się czymś innym. Z drugiej jednak strony zaczynam grać w totka od jutra ;-)
Trójeczka - znakomita.
Gratuluję "spotkania", kadrów i refleksu.
Pozdrawiam.
bardzo dobre. nie, wyśmienite!!!!
czy to było przypadkowe spotkanie?. położyłeś się w trawie i czekałeś na szczęście?? czy czymś tę piękną sowę zwabiłeś przed obiektyw ??