E tam, wyniki na pewno byly falszowane ;)
A jak nie, to nie ma co plakac - D70 jest tanszy od E-3!!! ;D
Wersja do druku
E tam, wyniki na pewno byly falszowane ;)
A jak nie, to nie ma co plakac - D70 jest tanszy od E-3!!! ;D
czy mi się wydaję - czy zdjęcie z e-3 jest jaśniejsze?
Czyli taniej wypada kupić D70. Różnica jakości zdjęć pomijalna...
jakby tu wrzucuc jeszcze zdjecia z 40d i d300, to mogloby sie okazac, ze d70 nadal jest najlepszy.
Czyli porownanie do kitu.W jednym stalka a w drugim wstawili kita z poprzedniego modela(E1)Cytat:
d70s miał zapięty 50mm 1.8, E-3 miał 14-54mm.
Szkoda ze nikt nie ma ochoty na porównania iso 100 obydwu sprzetow (+2EV w sofcie żeby wyciągnąć szumy)...
Ludzie sa przyzwyczajeni do tego ze źle jest tylko na wysokim iso, czasy sie zmieniły i nastały LiveMosy....
co wiecej stalka za 450pln :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez lucca
przecież to ta magiczna stałka, dla której miliony zmieniają system, w czym problem ?Cytat:
Zamieszczone przez gary
bez przesady, ja zapłaciłem 420zl za nówkę :D . Tak wogóle, na podstawie jednego zdjęcia nie można wyciągnąć jakiś autorytatywnych wniosków :idea: Zobaczymy co będzie dalej ;)Cytat:
Zamieszczone przez gary
pzdr
Jesli znajde dzisiaj wieczorem chwile czasu, wrzuce crop ze zdjecia robionego E-3 + SMC Takumar 55/1.8 na ISO1600 (zdjecie jest juz w watku "E-3 w Warszawie", ale w malej rozdzielczosci).
I powiem Wam, ze wyniki powyzszego porownania mnie nie ruszaja, bo po swoim zdjeciu widze, ze jest bardzo dobrze przy tej czulosci. Tak wiec nie ma co panikowac na zapas.