Na wode sie nie zapuszczam,wiec jeszcze z wieksza przyjemnoscia..29;30:31.
Wersja do druku
Na wode sie nie zapuszczam,wiec jeszcze z wieksza przyjemnoscia..29;30:31.
Przypominam sobie jak kanadyjki musielismy przetargac na przenoskach. Najgorsze to zawsze byly zapory. Niskie progi wodne dawaly sie przeplynac, wysokie to juz przenoska. Fajne foty.
Bardzo fajnie się oglądało
Przyjemnie sobie popływałem:grin:
Cześć,
Aparat na kajakach masz jakoś specjalnie zabezpieczony? Case podwodny np?
pozdrawiam,
Jak jest walka na rzece to ląduje pod nogami na jakiejś bluzie czy innej kurtce a dwa obiektywy mam zawsze w dużej nerce. W normalnych warunkach aparat praktycznie cały czas wisi na szyi. Jak jest wybitnie gorąco to pakuje go do plecaka lub kładę go gdzieś po rękę, ale w zacienione miejsce. Na pierwszych kajakach miałem specjalny worek wodoszczelny na aparat, ale MZ to słabe rozwiązanie. Staramy się raczej pływać na płytkich rzekach i dość trudnych do utopienia gratów z racji notorycznie niskiego stanu wody. Jasne, że każda rzeka potrafi zaskoczyć, ale większość wywrotek wynika z braku wyobraźni kajakarza - w każdym razie wszystkie wywrotki na naszych kajakach miały takie podłoże ;)
Lubię jednak te małe rzeczki, gdy płynie się w tunelu z drzew i przyroda jest na wyciągnięcie ręki.
Jedyną rzeką naprawdę niebezpieczną, na której ciągle liczę się z wywrotką i utopieniem sprzętu jest Wisła. Największą jej "wadą" jest, że szybko płynie i przy wysokim stanie wody ciężko zareagować na przeszkodę ;) Ogólnie trudna rzeka, ale miejscami naprawdę piękna - zwłaszcza na Wyspach Zawadowskich jest ślicznie. Wyspy Świderskie też są urocze i już za Warszawą w okolicach Kazunia też się wzruszam :)
Numerów nie daję bo większość z tych zdjęć była publikowana w tym wątku ;)
Za każdym razem jak tu jestem rośnie we mnie ochota na kajaki, lubię tu zaglądać
To odważnie, faktem jest, że wywrotek wiele nie ma, ale zawsze to z wywrotkami jest tak, że jak się zdarzają to wtedy, kiedy się nie spodziewasz...
Jednak rozumiem, że tutaj dużą rolę odgrywa Twoje kajakarskie doświadczenie.