realniasty:grin: świetne fotki. A może...........szykuj aparata i ruszamy w sobotę na........ Księży młyn do przędzalni i w jej okolice. Mam coś do pokazania, a inne oko też będzie mile widziane.:grin:
Wersja do druku
realniasty:grin: świetne fotki. A może...........szykuj aparata i ruszamy w sobotę na........ Księży młyn do przędzalni i w jej okolice. Mam coś do pokazania, a inne oko też będzie mile widziane.:grin:
Pomysł na 2-3 godź a związany z potencjalną pogodą(mroźnie ale podobno słonecznie). No i podzieliłbym się szkiełkami np. 12-60 (a może czymś jeszcze). Realna godź to od ok. 15 do 17 (dojadę po pracy). Focenie wymaga poświęceń:grin:
Nadal brzmi kusząco, ale co mi po szkiełkach, jak aparatu nie będę miała :-(
Własciwie to mógłbym powiedzieć, że mam "asa w rękawie". Jeśli pogoda będzie w sobotę "znośna" zabiorę do pracy Olka i analogowego Canona. W drodze powrotnej wysiądę na Księżym młynie. Jeśli się zdecydujesz, daj znać do piętku na PW, ja się sprzętem podzielę, będziesz mogła wybrać.:grin:
Szalejesz :-D Jak dam radę, odezwę się. Dzięki bardzo :-*
No muszę, jakichś amok:grin:. Strasznie mnie kręci ten nasz Księży młyn. Oby tylko pogoda..............no wiesz.
To niesamowicie klimatyczne miejsce, aż nie wierzę, że się tam do tej pory nie wybrałam... Tylko ta sobota mi tak nie leży... A Ty częściej się tam wybierasz? Może jak teraz nie dam rady, to jakiś plan B:-)
Ja bardzo lubię to miejsce, te zwłaszcza wieczorne scenerie. No i obiecałem sobie, że zrobię nowe wersje fotek(mam nadzieję że lepsze). Tam jest najfajniej przed wieczorem, gdy się ściemnia.
A co do planu B, może być też niedziela, ale też lekko popołudniu.:grin:
:grin:buchahahahahahaha:grin:
Proszę mi tu zomalki nie straszyć:grin:
Dzięki, teraz już jestem spokojna ;)
A tymczasem żeby oderwać Was na chwilę od kosmatych myśli, wrzucam jeszcze kilka pstryków z łódzkich ulic. A tak w ogóle macie jakieś sposoby na ulgę przy wyżynającej się ósemce? Albo dwóch naraz?
67.
Załącznik 108827
68.
Załącznik 108828
69.
Załącznik 108829
70.
Załącznik 108830
Paczysz i pstrykasz :).
Płyn do płukania jamy ustnej, sachol do smarowania, w najgorszym razie [bólu] ketonal -ale to paskudztwo to razem z lekiem osłonowym ,coby sobie żoładka nie rozp***ć.
Dzięki za rady, chłopaki :-* Może sobie spróbuję czymś popłukać na początek...
Skąd Wam się takie pomysły biorą???
Jako że ósemki już trochę odpuszczają, wrzucam kilka pstryków z wycieczki po dawnej elektrowni EC-1 (najstarszej w Łodzi - 1907 r.), która właśnie przechodzi rewitalizację, by stać się częścią kompleksu naukowo-filmowo-kulturalnego. Wreszcie będzie gdzie Lyncha ugościć ;)
71.
Załącznik 109251
72.
Załącznik 109252
73.
Załącznik 109253
74.
Załącznik 109254
72-74 - wg mnie troszkę trzeba poprawić geometrię. Przy 74 troszkę pracy w jakimś programie graficznym, by nadać 'klimat".
Z tą geometrią to stoczyłam niezłą walkę, szczególnie przy 74. Zdjęcia było robione mocno z dołu (inaczej nie miałam możliwości) i straciłam tonę kadru przy prostowaniu. Co do obróbki to racja, ale zupełnie o tym nie pomyślałam - ostatnio jakoś się odzwyczaiłam od nadawania efektów i filtrów... Z kolei przy 72 skupiłam się na "prostości" pierwszego planu. Ale oczywiście jestem otwarta na przeróbki, załączam rawy, jakby komuś się chciało pogrzebać :) Będzie mi bardzo miło :)
https://drive.google.com/file/d/0B87...it?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B87...it?usp=sharing
Za Twoim pozwoleniem taką wariacje do 72 zrobiłem :roll: to tak podyktowane zachwytem nad klatką 24x65 - Xpan znowu zawładną moją głową ;)
Ciekawe, swietnie pokazuje, jak różne efekty można uzyskać z jednego zdjęcia :-)
No! :mrgreen:
Załącznik 109548
Widzę, że Ci się udzieliło z wątku Maćka ;-)
Korzystając w pięknej pogody w środku lutego, wybrałam się na halę targową w poszukiwaniu kadrów. Niestety trafiłam na jakiś wybitnie nietargowy dzień, bo ludzi było jak na lekarstwo. Ograniczyłam się więc do uchwycenia kilku interesujących elementów krajobrazu :)
75.
Załącznik 110950
76.
Załącznik 110951
77.
Załącznik 110952
Fajnie wyłapałaś coś z niczego. Sie ubawiłam :D
Bardzo dziękuję :-D
Nie dziękuj tylko dawaj następne, bo jest na czym oko zatrzymać.:grin:
Od dziś wątek jest dostępny w dziale Ocena zdjęć.
Ps. Niektórzy twierdzą, że już dawno powinien wyskoczyć z początkujących.
Monitoring super! :) W ogóle obrazki fajne.