Ostatnie dwa rewelacyjne:)
No powiem Ci Rocco, że dziś rano po 8 godzinnej przeprawie, gdy otworzyłem oczy i zobaczyłem dworzec w Starachowicach to wiedziałem, że jestem w Świętokrzyskim - takich K@czych widoków niestety nie było;D
Wersja do druku
Kaczy, zdjęcie z autobusami jest rewelacyjne.
Mam słabość do autobusów, jak niektórzy wiedzą dorobiłam się tego całkiem niedawno przez kogoś, kto właśnie podobny widok widzi co rano. :oops: :cool:
Piękna jest ta fota... :grin:
Zdjęcie z latarnią - bosskie! Nie oglądać po pijaku :lol:
rocco: nie masz czego zazdroscic-sam masz nie gorsze :) (oko) - a co do budynkow to jest rada: pakuj sie i w droge :grin:
mysikrolik-gratuluje nowego hobby autobusowego :wink:
agapiet-robione na trzezwo (co dziwne...)
grizz-dzieki za podmianke linka
nastepna fota z dedykacja dla J.Grapha i mariusha :wink: : znajdzcie 5 szczegolow wspolnych na tym i starszym zdjeciu :) (wiem, wiem: zlosliwy jestem :wink:)
144.
tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga. tam właź, gdzie nikt nie wlazł... :)
Witam
Kolega K@czy oko do architektury to ma, ewentualnie ma dwa obiektywy zamiast oczu. Latarnia świetna, podobnie jak autobusy.
PS: Do Starachowic mam sentyment, pochodzi stamtąd mój przyjaciel, a samo miasto wydaje mi się całkiem ładnie położone, otoczone zielenią. A dworce kolejowe to chyba w całej Polsce (poza paroma wyjątkami) wyglądają niezbyt atrakcyjnie.
Pozdrawiam
buuuu... no ale trudno-jak zasluzylem, to mam :) ostatnie tragedia. rocco-wal smialo paly-zadnej litosci-sie nalezy,to sie stawia.
tylko sam sie rozczarowalem, bo wydawalo mi sie, ze to lepsze jest od latarnioplasu, ale to jest wlasnie cena za inne spojrzenie-powszednieje.
myslisz, ze nie chcialem, zeby i ten nieszczesny rog i ulica byly w GO? hmmm, tylko, ze to jest kilkadziesiat metrow-nie ma takiej mozliwosci nawet przy f22 :cry:
j.graph-ciesze sie, ze rozwialem watpliwosci dotyczace wklejenia latarni (mam nadzieje) :)
dzisiaj neutralnie i bez szalenstwa :)
byly pasy, autobusy, to teraz kolej na...
145.
klasyka...
...taksówki.
Dobrze wypatrzone ale nie porywające.
Przyzwyczaiłeś mnie do poziomu to teraz marudzę ;)
Fajny pomysł na zdjęcie ale wykonanie mogło być inne (lepsze ? :roll:) kombinuj ;)
A nie wyczaiłeś w okolicy jakiegoś nowego wieżowca/biurowca/drapacza_chmur? :D
wyczailem, nawet kilka :) ale zona mowi, ze sie nie rozwijam :mrgreen: no to czasami pstrykne cos na poziomie gruntu :wink:
a tak na powaznie, to przesiade sie chyba na 510 , albo 520- to bede kilka tygodni bez aparatu-wtedy bede odgrzewal zapasy z dysku. jeszcze mnie wygonicie :)
aha-skasowalem nieszczesny rog- a co bedzie draznil.
pzdr i dzieki
no dobra-3 kiepskie zdjecia po kolei-przerwa w foceniu.
nie focham, nie obrazam sie albo nie wiem co tam jeszcze :)
pakuje i wysylam aprat do polandii. jak sprzedam-kupie 520 (dla IS i RC).
troche czasu zejdzie zanim sie doczlapie na miejsce, wiec zajme sie obrabianiem zaleglosci z dysku.
tak wiec pokaze troche starszych kadrow, ale niekoniecznie kiepskich jak ostatnie :)
dla zainteresowanych (a moze sie trafia) do sprzedania wkrotce bedzie e500, 2x 40-150 (starsze), garsc manualnych, nawet jakies 50mm 1.4 sie trafi :) tak wiec zbierac kase, sprzedac butelki i szykowac na szkielka :).
jak sprzet bedzie gotowy dam info w dziale "gielda-sprzedam" ...
nastepne, a co-mozna jezdzic :)
tytulu podwojnego :
1. Lustereczko, lustereczko...
2. Ja
Mi tam sie podoba ...
Zresztą Ty zawsze byłeś dobry w architektonicznym rytmie :)
Tylko ja osobiście bym to przekadrował ...
O właśnie tak jak pokazałem ;)
Mam nadzieje że sie nie złościsz że pozwoliłem sobie przekadrować Twoje zdjęcie ;)
Jeśli jednak sie złościsz to pogadamy inaczej - czyli będe musiał skasować załącznik :-P
Pozdrawiam
ciasniej i z tego powodu rowniej-bardzo dobrze-zapewne tez lepiej od oryginalu :) niech zostanie oczywiscie. tylko, ze mialem troszke inny cel-owszem ksztalt, prostota, rowne katy, ale najbardziej rozmiar-im wiecej, tym lepiej. im mniejszy ten blysk lampy i wiecej okienek tym bardziej ginie w odbiciu-dlatego szkoda mi bylo kazdego okienka.
ale musze przyznac, ze twoje schludniejsze i czystsze :)
.
.
.
chyba sie zamkne w sobie.... :wink:
No nie bądź taki :)
Moja wersja przedstawia tylko mój sposób patrzenia ;)
Ty wypatrzyłeś, Ty kadrowałeś, Ty uczyniłeś i fotka wcale nie jest zła :)
Z kadrowaniem to tak jak z gustami ... każdy ma swoje i o tym sie nie dyskutuje ... można tylko wyrazić swoja skromną opinie i ja to zrobiłem :)
Pozdrawiam
Ponarzekał, pokwękal i wstawił dobrą fotę :mrgreen:
Ta mi sie podoba, lustrzane tafle ścian budynków są zawsze wdzięcznym tematem i Ty wykorzystałeś ją jak należy.
Podoba mi się tak, jak jest, z lewej zamyka kadr obramowanie ze scian, kształt dachów daje ładny rytm i prowadzi wzrok w prawo gdzie kadr jest ładnie zamknięty postrzępionymi krawędziami odbijającego się w niej innego budynku.
Bonusik w postaci niebieskiego swiatła ożywia ciemną, dolną cześć kadru.
Niczego nie poprawiać :)
Ja tyż jestem na tak, lubię te schlujne, dobrze skrojone i sfotografowane domiszcza :)
aaaa tlumaczyl sie nie bede -powiem tylko: czasu malo, zadan wiele :wink:
147.
...
PS
mialem ostatnio hece z monitorem i nie dam sobie nawet paznokcia uciac, ze kolory i jasnosc i wszytko inne jest w normie.. wiec jak cos kole w oczy, to dajcie znac, bo nijak nie moge bydlaka (wlasciwie dwoch) wyregulowac...
Nożesz k@czy... bój się Boga! Gdzieżeś był, jak Cię nie było :?: :?:
A żagielek ładny, schlujny, czysty. Tylko taki jakiś... mało geometryczny... ;)
Fajnie cię widzieć :grin:
zdjątko eleganckie:wink:
Od strony technicznej nie mam zastrzezeń.
Za to kompozycja na kolana mnie nie powaliła ;)
Żeby nie księżyc to bym ponarzekał, że pusto i bez pomysłu. Tak jest: dobrze.
to nie zagielek :) ale moze byc :)
ciesze sie za to, ze piszecie bez ogrodek i szczypania :)
powiedzmy, ze urlopowalem troche (znaczy duzo wiecej pracowalem)
do tego jestem na razie bez reki, tzn bez aparatu :(
na nowy musze jeszcze poczekac
ale nic to lecimy dalej z archiwum:
148
Garmin Headquater
prawie calkiem nowy ścian w okolicy....
Myślałam, że to właśnie brak aparatu jest powodem absencji Twej...
A falowiec ok.
no brak aparatu, ale... okazuje sie, ze brak waszych avatarow jest bardziej dokuczliwy :mrgreen:
mam troche pstrykow w archiwum, wiec moze nawet znajde cos ciekawego :) dzisiaj troche inna forma zabawy... jak przesadzilem, to smialo mozecie jechac :)
149
śmig@cze
Dla mnie może być. Od czasu do czasu ;)
A co zrobiłeś z naszymi awatarami?
Ładna sygnaturka :)
Trochę mnie rażą te przepalenia :wink:
Fajne kolorki, pasują do klimatu starego autka.
no to lecimy dalej z szuflady :)
(a psik-kurz z watku zdmuchnalem...)
150.
prawdziwek...
@150
Podoba się. Widać jaki duży jest fotel wyrzucany.Prawie Top Gun heh, tylko Intruder? zamiast F14 no i pilot (albo operator uzbrojenia?) wieększy od Cruise'a.
o, zauwazylem, ze z tamtej galerii tez mozna linkowac...
151.
...
no to se podlinkowalem :)
BTW
tego zdjeica nie bylo w watku jeszcze.
Nooo... Od ostatniej mojej wizyty w Twoim wątku upłynęło troszkę czasu - teraz złapałam oddech, więc nadrobiłam zaległości :) I jakże to było przyjemne zajęcie! Będę częściej zaglądać i brać udział w uczcie dla oczu...
Ostatnie zdjęcie bardzo piękne.
151. - pięknie wystylizowane. Fajoski kadr.
Jestem na "tak" :)
Ostatnia, trudno mi uzasadnić, ale podoba mi się i już
za poprzednikami, 151 jest bardzo pozytywne!
135- barwa elewacji, jej faktura okraszona zakratowanym okienkiem i latarnią jakby fragment domu schadzek. 136- jak klastry podczas defragmentacji win 98. 137- chyba z parady nici. 138- bardzo efektowny i ciekawie ujęty schodzian. Odbicia właśnie z uwagi na zachowaną symetrię wpadły w oko podobnie jak następne w wersji bw jest w nich jakiś ład i porządek. 139- dachościan elegancki kadr. Użycie kałużnego filtru dodało trochę magii tej bryle budynku. 140- bardzo mi się podoba przez skalę szarości i rozmieszczenie w kadrze. Świetne spojrzenie na latarnię która z martwego przedmiotu przeistacza się w aktorkę na planie. Zaparkowane autobusy ich kolor, światełka i perspektywa przyciągają oko. 143- wciągające i ciekawe. 145- też ciekawe i rozpoznawalne skąd, ale autobusy bardziej wpadały w oko może dlatego, że kadr był zamknięty kolorem z prawej i lewej. Lustereczko fajne odbicie bryły budynku z przeciwka przy zachodzącym słoneczku, a swoją obecność zaznaczyłeś błyskiem. 148- robi wrażenie. 149- śmigacze, podoba mi się autko w ruchu jak i zastosowana obróbka. 150- wszystko tu pasuje od nowoczesnej techniki po przystojnego pilota. 151- od razu wzbudzający sympatię i wywołujący uśmiech.
dziekuje wszystkim za dobre slowo i odwiedziny.
wiejo-jestem pod wrazeniem... malo komu sie chce skomentowac jedno zdjecie, a ty przejrzales z pol watku... dzieki wielkie :)
samolocika myslalem walnac na sciane, prostota mi pasi i faktycznie moze sie podobac :) bede mowil, ze to dziadek :mrgreen:
no ale my tu gadu, gadu, a tu kolejne zaginone zdjecie sie odnalazlo w szufladzie :wink:
152
kwadraciarnia.