wyciachałem z rawa takie coś (o z zamkiem po lewej:) ):
Wersja do druku
wyciachałem z rawa takie coś (o z zamkiem po lewej:) ):
łał
a jakby tak jeszcze drzewa ciut rozmyć? zeby nie szukać wzrokiem zamku?
o. nie rozprasza tak :)
Swietnie zamek uchwycony.
Zamek rewelka :shock:
Potęga gór świetna i w bardzo interesujący sposób uchwycona. Zamek bardziej podoba się w kolorze i stylizacja na filtr tabaczkowy jest na miejscu. Zamek we mgle ładnie przedstawiony i wolę wersję pierwszą jako bardziej naturalną.
Dzięki wszystkim za wpadnięcie i odwiedziny.
Załączam ostatnie dwa ujęcia z Bawarii i przygotowuję wrzutę z kolejnego tematu :P
Zdecydowanie i najbardziej jestem za fotkami czarno-białymi z pierwszje strony tego wątku.
Dzięki wysokiemu kontrastowi i specyficznemu oświetleniu wyszły fajnie tajemniczo :)
Ostatnie zdjęcia na duży plus :)
Pierwsze zdjęcie z Bawarii wyszło bardzo fajnie zarówno kolorystycznie jak i kompozycyjnie - brawo.
Na dwóch ostatnich, obróbka mi jakoś nie "pasi". W kolorach jakoś mało szczegółów, jednolite kolorowe plamy :roll:
Nie wiem jak to określić.
chyba wiem o co chodzi. Musze zrezygnowac z tej crossowej obrobki. Swoją drogą pogoda była masakryczna. Mżyło i mgliło przez całe dnie
pzdr
Z dwóch ostatnich to bardziej podoba się drugie. Mgła ma swój kolor a że nie tryska wokół barwą to wina pogody. W pierwszym różowawy zafarb mgły źle robi zdjęciu.
Z dzisiejszego krótkiego wypadu na ulicę:
a że prawdziwy street to tylko b&w więc:
Masz rację.
B&W robi większe wrażenie (oczywiście moim skromnym zdaniem :))
BW lepsze oczywiście :grin: kurcze szkoda że reoche nogi sie ucieło ale i tak jest super ! :grin:
Ostatnie to bardzo bw podchodzi i powiem Ci, że nie czułbym wstrętu do siebie jakbym te nogi wykasował. Rozumiem Cię ale ten kadr się o to prosi a pod nim można wyjaśnić co zrobiono.
Fajne dziecko lecące za gołębiem :) nogi przechodniów bym wyciął i tak bym zostawił w c-b bym się nie bawił :)
taką pynoramkę zrobiłem żeby odkurzyć wątek.
komentarze mile widziane :)
Ciekawe, choć trochę jakby za różowo.
Obciąłbym jednak dół i zrobił horyzont w połowie :-P
rura była więc tak ją zostawiłem :)
różowo powiadacie hmm... miał być fiolet/pomarańcz :P
No tak, tylko tu ładna przyroda, odbija sie krajobraz a tu taka rura :) w sumie to tylko ona mi tu zakłóca :grin: tak to bardzo się podoba :wink: mi :grin:
Stało się :) zupełnie przypadkiem nabyłem pentacona 1.8 za całe 20 Euro :D
Tego samego dnia zablokowałem bolec przysłony i dziś wyruszyłem na pierwsze foty. Test był na powiedzmy sobie łące z kilkoma stokrotkami. Pełne słońce, pełna dziura (tylko ostatnie jest z 2.8 ). Szkoda że nie było nieco rosy, nie złapałem blików tak jak chciałem ale i tak jak dla mnie szkiełko ładnie maluje.. no i zabawa była przednia!
Kilka sampli:
Dobra zrobiles inwestycje, bo szkielko faktycznie fajnie maluje :grin:
kurcze, super :grin: jedynka MZ najlepsza :wink:
dzięki za wejścia i komentarze :)
przygód z ulubionym wiosennym szkiełkiem ciąg dalszy - tym razem 2 ujęcia kwiotków balkonowych.
Jedno już w galerii:
*
a drugie tu: (wyjątkowo oparłem się obróbce PS, jedynie wyostrzone)
będę wdzięczny za uwagi i wasze spostrzeżenia :)
Stokrotki to te gdzie pojedynczo są pokazane jak dla mnie bardzo ładne. Pozostałe można powiedzieć przyjemne. Świetne natomiast to z galerii.
Fajne to galeryjne ;)
Jakie uwagi :-P MZ świetne fotografie :wink:
Pentaconowe stokrotki wyszły bardzo fajnie :) Ciekawie rysuje ten obiektyw.
Co do ostatniego B&W to wyszedł fajny klimacik.
Ostatnie- podoba się :)
Dość długo na nie polowałem, w końcu się udało. Stałem się niezmiernie szczęśliwym posiadaczem nowego szkła - kaliber 8mm :]
Po kilku pstrykach mogę śmiało powiedzieć, że jest to to, czego mi brakowało :) Obiektyw jest genialny i ma nieskończoną ilość wariacji :P
Przez najbliższe 2 tyg. nie będę miał zbytnio możliwości poszalenia, więc wykorzystuję każdą najmniejszą okazję.
Poniżej kilka pstryków ze spacerku z chrześnicą - Mają.
Można i prosto jak się chce:
Zakres jest naprawdę imponujący, te 180 robią swoje i jest naprawdę super szeroko :)
Już nie mogę się doczekać powrotu do Frankfurtu i pierwszego weekendowego wypadu na architekturę :P
Super, że wstawiłeś te zdjęcia! Od tygodnia też jestem szczęślwą posiadaczką 8mm ale jeszcze nie miałam okazję przetestować :wink:
P.S. A jakie to szkiełko?
Bardzo fajna ostatnia wrzuta. Można rzeczywiście prosto, ale z tych wszystkich zdjęć z ostatniej wrzuty, to proste jest najmniej ciekawe. Brakuje krzywizn:grin:
Pozdrawiam
Lolita - to Zuiko. Myślałem o Samyangu ale zadecydowała jakość szkła. Udało mi się upolować używkę w dobrej cenie
Chimol - wedle życzenia, kolejne krzywizny:
pzdr.
T.