Nie wiem jakie były inne z tej serii cyt.: Poniżej ja robiący swoją najlepszą (wg mnie) fotografię i zaraz potem ta fotografia: ale zdjęcie jest świetne!
czy tu jest kombinowane PS albo hdr ?
PZdr
Wersja do druku
Nie wiem jakie były inne z tej serii cyt.: Poniżej ja robiący swoją najlepszą (wg mnie) fotografię i zaraz potem ta fotografia: ale zdjęcie jest świetne!
czy tu jest kombinowane PS albo hdr ?
PZdr
schody bardzo klimatyczne, kropelki ciekawe, pozdrawiam
SChody bardzo mi sie podobaja.Trafiona obrobka.
Postarzales fotke?
Schody rzeczywiście bardzo udane;)
Świetnie dzemski. Te schody mają taki fajny klimacik.
znów coś z wernisażu. Fotografie wykonał Marek Szymaniak z wiadomości24. Pierwsze to moje prace, drugie to zainteresowanie wernisażem (nawet mnie na nim widać). Link do artykułu: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/8...221_78954.html
hehehe, to rysy/zacieki na tynku, spójrz po prawo, tam też horyzontalna "rysa", a także pomiędzy drzwiami i schodami są następne. Na deskach i belkach schodów także znajdę sporą ich ilość ;)
Poniżej fotografia miłej starszej Pani (ponad 90cioletniej, ale nie chce się przyznać ile ma dokładnie lat), która jest ciocią mojej przyjaciółki. Odwiedziłem ją dziś i sfotografowałem kolekcję obrazów jakie posiada. Ta przemiła Pani jest arystokratką i mimo swojego wieku jest bardzo sprawna. Mieliśmy wspólną herbatkę i keksik (pyszny). Fotka w klimacie Rembrandta, którego ta starsza Dama bardzo lubi. (polecam oglądać raczej na ciemnym tle)
dziś do południa przejrzałem cały Twój wątek. Na oewno wzbudził moje zainteresowanie gdyż w pamieci mam zdjęcie Moniki z których najbardziej podobało mi się pierwsze i ten portret w winorośli. Okno z przełamaną dolną kratą kojarzy się z odzyskaniem wolności. Drzwi w których szpary zabite były blachą odcinając całkiem promyki światła i nadzieję. Tajemnicza wnęka ze zdjęcia nr 8 zmusza do interpretacji wiodąc drogą ku ciemności. Dziewczynka w tunelu bramy prześwietne zdjęcie. Matka z córką osobiście dla mnie wzruszające i piękne Podobnie jak ta kobieta na wózku. Pracownica biura z niesamowicie opuchniętymi nogami z wytrwałością godną podziwu pokonuje codzienną drogę. Uwagę zwróciły też zdjęcia z zapuszczonych pomieszczeń masarni jak i eksplorowanego budynku gdzie złuszczenia farby uplastyczniły i nadały charakteru pomieszczeniom. Pamiętam też Twoje zdjęcia z teatru a w watku tylko jedno i to na wstępie. Klatka schodowa w pełni zasługuje na szczególne wyróżnienie. Starsza pani ta w stylu malarskim emanuje ciepłem ale też i stanowczością.
Oj, dzemski, chyba na dobranoc dam ci buzi! A co do rys na schodach, to ja ich nie widzę. Pani szacowna, wspaniała! Klimatyczny jesteś i to mi się podoba!
Dziękuję Wiejo za poświęconą uwagę i czas. Dziękuję też wszystkim pozostałym, którzy tu zaglądają i czasem pochwalą, a czasem zjadą moje wypociny :)
dzidziuś mojej modelki Ajri - Michaś, ma 5 miesięcy. (studio, ale bez błyskania i tylko z jedną lampą kontrolną):
Bardzo klimatyczne foty Robisz i brawa Ci za to. Nie będę się odnosił do wszystkich (dużo tego), generalnie bardzo fajnie się ogląda...:wink:
Z ostatnich - niesamowicie wyszła "klatka schodowa" i "starsza pani" - obydwa zdjęcia przykuwają uwagę na dłużej - świetne ...
Pozdrawiam
Superr!! Zazdroszczę takich fotek. Kombinowane tło ?
raczej tylko rozmyte krawędzie na pierwszych...?
pzdr
K_Puchatek: dziękuję
kasprzyk: To był mój pierwszy raz. Nigdy wcześniej nie fociłem dziecka w studio. Tło oryginalne (agrowłóknina z OBI), a podłoże to materiał na zasłony (też z OBI). Krawędzie na pierwszych nie są blurowane, tylko przechodzą w biel (taka winieta, tylko biała).
Gratuluje wszechstronności.........zdjęcia dzidziusia sa swietne:-)
zdjęcia świetne i bardzo się podobają a tak przy okazji to wielkie dzieki ponieważ znajoma prosiła mnie o wykonanie kilku zdjęć bobasa i jakoś nie miałem weny. Twój przykład popchnął mnie do działania.
Dałeś popalić! Piękne zdjęcia!
Kapitalnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeee
Dobra robota - mam nadzieje ze dodatkowo sprawiła ci frajdę.
Bardzo mnie zmotywowałeś - a ostatnio to wyczyn nie lada!
pozdrawiam!
Ostatnia seria fajoska, pocieszna;-)
Zapraszam do obejrzenia relacji z wernisażu z warsztatów z Bogdanem Konopką:
http://ww6.tvp.pl/video/2008/10/22/179763/film.asf
(zaczyna się w 14:20)
Nie otwiera mi się klip. Czy tylko u mnie?
winien jest BBCode. Jeszcze raz link - przekierowanie na stronę TVP:
http://ww6.tvp.pl/6621,20081022814412.strona
pod zdjęciem jest link do "wideo". 14:20.
Michaś jest fantastico!
MIchaś daje radę ;)
znów coś ludzkiego (ulicznego znaczy) ;)
białe kartki wspomnień. Pani spotkana na Placu po Farze w Lublinie.
To z tej sesji kiedy powinienem pisać ostatni rozdział pracy mgr a tego nie robiłem? ;)
Fajne kolory.
dokładnie z tej, nawet Twoim 14-54 strzelone (wtedy nie miałem jeszcze swojego) :)
widok na podwórze jednej z kamienic przy ul. Grodzkiej w Lublinie
Podoba mi się twoja wytrwałość w dokumentowaniu smaczków Lublina.
akwarela cafe:
Seria Michasia rewelacyjna.
(Czy to zdjęcia robione sigmą? Jeżeli tak to na jakich wartościach przysłony robiłeś? Czy bardzo ingerowałeś programami graficznymi? Co poprawiałeś?)
pozdrawiam
sigma to zbliżenia, tato i mama z michasiem to 14-54. nic nie poprawiałem, pierwsza fota f1.4, druga f1.6
Bardzo podoba mi się "Widok na podwórze...". Piękna paleta barw, stonowana, a całość jest bardzo malarska.
Pzdr
dzięki - piękne zdjęcia-gratuluje