Ostatnia fota też pierwsza klasa.
Wersja do druku
Ostatnia fota też pierwsza klasa.
"pieski" są świetne ale "delfin" - po prostu genialny - podziwiam wyczucie chwili i proszę o więcej !!
Kolega nie rozpieszczał ostatnio nowymi zdjęciami, ale jak już zaczął, to jest co obejrzeć.
Psy świetne, a delfin jest po prostu rozbrajający. Kadr, ekspozycja, czas migawki, uśmiech na jego "twarzy", na mój gust wszystko się zgrało.
Żeby tak kiedyś, mieć okazję i uchwycić podobny moment, w warunkach naturalnych, np. z łodzi, gdzieś na pełnym morzu... ech czas zejść na ziemię.
Aż czuć smak urlopu... Budynki bardzo "k@cze", zwierzęta (psy i delfin) bardzo dobrze wypatrzone. Nic dodać nic ująć - gratuluję dobrych ujęć.
Gratuluję udanego urlopu i kolorowych fotek. Jednak to prawda, że na południu Europy jest inna kolorystyka, spowodowana innym kątem padania promieni słonecznych. Foty bardzo, bardzo sympatyczne.
Pozdrawiam w deszczowy dzień.
eeeenooo, ale fajne zdjątka zapodałeś, miło i z ciekawością się ogląda.
Jakby takie atrakcje były na Bałtyku, to jeszcze lepsze zdjęcia bym porobił :-P :grin:, oczywiście żart, jak na fotki wakacyjne, to jest kapitalnie!!
Pozdrawiam
Delfin, strzał w dziesiątkę. Taka chwila, na który warto czekać.
piękne wakacje i pięknie pokazane. tylko pozazdrościć.
Nooo... Delfin ładnie ustrzelony! Widzę, że urlop się udał ;)
Nooo rocco, udane plony widzę. Cieszy mnie to niezmiernie. Fajoskie zdjęcia z urlopu.
Masz "szybkie palce" ;)
Gratulacje :)
Ssaczek pieknie złapany ...
Tak mnie ciekawi czy kadrowałeś lekko na kompie czy tak złapałeś wizjerem ??
Rocco dajesz ostatnio ostro popalić;-) Dla mnie 'zaklinacz psów' i 'delfin' super. Oczekuję dalszych z S3 w akcji. Pozdrawiam
Po pierwsze to "zaklinaczka" a po drugie S5 ;)
Ale i tak dziękuję :)
Znowu z innej beczki:
Trąbki i kielichy
http://img353.imageshack.us/img353/6497/floor2dr3.jpg
Ta fotka z pieskami baaardzo mi się podoba!
Ta pani grała psom? Czy one tam po prostu w cieniu spały?
Gdzieś na końcu świata gdzie psy rzadko dzielą dom z człowiekiem kolega zrobił mi podobne zdjęcie. Z jedynym dużym sklepie kupiłam 5 dużych puszek karmy i łyżką do zupy karmiłam 5 psów które przez całą wyspę, aż do jachtu z nami szły. A widok to był rozpaczliwy bo psy - jako że mieszkały na ulicy nie były okazami zdrowia.
Tubylcy patrzeli z niedowierzaniem co ta baba robi i... pewnie mieli rację, nie da się świata zbawić. Ale to był na pewno jeden z piękniejszych dni w ich życiu. A jednemu nawet nadaliśmy imię- leżał przez dwa dni zawsze gdzieś obok łodzi.
... A taka mi się historia przypomniała...
Delfin - jak ta lala :)
Ciekawa historia :)
A ta pani grala przechodniom aby zbierać na wyżywienie piesków.
Obok, wśród przechodniów, kręcił się jej towarzysz i zbierał datki do czapki wyjaśniając jednocześnie ich cel po portugalsku i angielsku.
Kolejna fotka z ulicy:
Lizbońska Konna ;)
http://img384.imageshack.us/img384/3635/policeao7.jpg
Kwiatki - idźze, idźze... :roll:
Obrazek z policjantami fajny.
Mało kreatywne?
Kolorki grają jak talala. Aż trąbkę z lewej wyprostowało ;)
Policajów nawet próbowalem w BW ale było mdło...bowalem w BW ale było mdło...
Jeszcze jedno z ZOO:
Los Flamingos
http://img129.imageshack.us/img129/9...amingossg9.jpg
Fajnie tak spać na jednej nodze i z głową pod skrzydlem?
Wojtku, delfin rewelacyjny strzał. Dziewczyna grająca dla psów wzbudza u mnie mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze że są tacy ludzie i starają się pomóc bezdomnym zwierzętom a z drugiej strony patrząc na taką fotkę przychodzą mi na myśl głodne dzieci którym nikt niestara się pomóc :-( . Co do kwiatów to uważam że są bardzo kreatywne i naprawdę ciężko je pokazać w zadowalający sposób. Myślę ze Tobie się to udało. Fotka z policjantami też jest ciekawa, oko mi wędrowało z pierwszego planu poprzez parasol aż do tego pomnika w tle,według mnie fotka jest udana.
Pozdr.
Dziękuję wam za komentarze :)
Teraz trochę ekstremalnej obróbki:
Schody z dziedzińca do zamku templariuszy w Tomar.
https://galeria.olympusclub.pl/album...6130/tomar.jpg
Co o tym sądzicię?
Fajnie jest czy przegiąłem? :???:
Walcie śmiało, idę spać, poczytam rano ;)
Hmmm . Mi osobiście ta obróbka nie leży. Za gwałtowne przejście się zrobiło między światłem i cieniem. Choć lubię kombinować to jestem na nie.
Poprzednie a i owszem bardzo ciekawe. Aż by się chciało pojechać...... Szkoda, że wakacje spędzam na remontowaniu gniazdka;/
Pozdrawiam:)
Flamingi ;)
Fajne ... aczkolwiek boli że akurat w tym momencie ruszał nóżką ;)
Ale mi sie podoba ... (chyba pierwsze zdjęcie flamingów na forum) ;)
Co do schodów to jestem za Wykręcikiem ...
W sumie w tym zdjęciu brakuje "tego czegoś" ...
Być może zbyt przekombinowane dlatego odnosze takie wrażenie ...
Znaczy się w woli wyjaśnienia, to kompozycja (czytaj kadr) jest jak najbardziej ok. I takie klimaty lubię. PoPsucie mi nie pasuje:)
sceneria swietna, jednak z natury jestem "detalista" i na moje oko, to za duzo sie dzieje w kadrze. nie oznacza to, ze jest zle, oznacza to, ze po prostu wole szczegol zamiast panoramy :) a obrobka neutralnie-nie przeszkadza-nawet bardziej pasuje do tego typu :)
Moim skromnym zdaniem kule tworzą ciekawą kompozycję. Co do obróbki, trudno powiedzieć, oglądając zdjęcie nie myślałem o niej. To chyba dobrze?
Dzieki za komentarze :)
Ze schodami "kombinowalem" na slużbowym laptopku, w domu wygladaja troche inaczej niz chciałem :roll:
No cóż, b ęda inne z tego, pieknego zamku.
Dzieki, mam też inne.
Akurat wybralem to, bo wydawało mi się, że poruszenie nogi dodaje trochę dynamiki temu, statycznemu ujęciu :|
Moja wypowiedz miala oznaczać że jestem spostrzegawczy i zauważyłem tą nóżke ;)
Ale jestem całkowicie ZA ,powiedzialem przecież ze mi sie podoba ;)
Faktycznie chyba troszke zle sformuowałem zdanie ale tak to jest jak człowiek wieczorem zmęczony i myśli tylko o spaniu :)
Pozdrawiam
Ujęcie ze schodami pod względem kadrowania jest ok, ładna perspektywa i harmonia. Generalnie lubię kontrastowe zdjęcia ale w tym wypadku kontrast jest za duży.Po prostu przesuwając oczy z pierwszego ciemnego planu na drugi,razi mnie i muszę na moment przymrużyć oczy ;-) .To co jest w cieniu jest ok, ale światła powyżej bym jednak trochę przyciemnił.
Dziękuję :)
Jako przyczynek do dyskusji o albumach i wartości zamieszczanych w nich zdjęć, zrobiłem sobie pocztóweczkę:
http://img355.imageshack.us/img355/928/costajy6.jpg
Czy to ma jakąś wartość poza wspomnieniami z odwiedzonego miejsca?
Pocztówka bardzo ładna, w przyjemnej tonacji. I nie nazwałabym jej albumową. Ja widziałabym tam jeszcze kogoś siedzącego na najwyższym schodku obok drzwi. I ma wartość, nie tylko wspomnieniową. Detale na drzwiach i oknie z pewnością charakteryzują dane miejsce.
Winietka ładnie zamyka kompozycję. Lubię takie klimaty. Mógłbym dostać taką pocztówę ;)
Super, bardzo mi się podoba ta pocztóweczka. :grin: Przyjemna tonacja, nawet bez ramki by dawała radę.
Tak pięknie zacząłeś pourlopowo, a tera będziesz przynudzał muratorami? :roll: Dawaj ludzików...
Ludzikow mam niewiele :cry:
A chałupek w zapasie od metra...dobra, coś znajdę.
Cofnęłam się w wątku - psy i delfin są rewelacyjne! :shock:
Miło mi, że Ci się podobają :)
Dla Rafała, wypatrzone przez szybę sklepu:
Kostium mi się skoczył czy co?
http://img388.imageshack.us/img388/7113/kostiumwh8.jpg
Fajnie wypatrzone. No i b&w tu pasuje.
Pozdrawiam
P.S.
Pocztóweczka EXTRA!