-
Stabilizacja w tym modelu działa bardzo sprawnie - wielkość body raczej nie ma znaczenia, choć korpus jest nieco wiekszy od em1 i sporo cięższy, spokojnie można zejść do 1/10 sek z ręki co jak na matrycę tych rozmiarów to chyba super wynik, a jako alternatywa do szkieł EF jest LAEA4 i minolty , które kosztują wiadomo ile.
-
Dla mnie świetny korpus. Chyba najbardziej klejący się do rąk. Rewelacyjny spust aż chce się naciskać . Rewelacyjny detal i rozdzielczość. W sam raz do krajobrazów.
Niestety parę niuansów oczywiście jest. Spodziewałem się stabilizacji przynajmniej takiej jak w EM5 - jest trochę gorsza, 1/10 możliwe ale w olku miałem to tak bez specjalnego skupiania się. Bardzo łądny obrazek. kolory - podobne do olka ale czasami tak samo trochę przyciężkie (matryca sony). Do fotografowania ludzi zdecydowanie wolę to co wypluwa fuji. Sam korpus dosyć ciężki z dobrym szkłem to już wychodzi wagowo podobnie do lustra. W sumie planowałem zestaw z 16-35, 55 i jakąś portretówką ale chyba poczekam na wersję rII, a tymczasowo doinwestuję w kolejną puszkę i obiektyw do systemu X.