Odp: Kompakt z wymienną optyką
Cytat:
Zamieszczone przez
mawis
W cenie Olympusa z wizjerem będzie Panasonic G3, uchylny ekran, wbudowany wizjer, wbudowana lampa. Większy ...
dzięki, ale mam to szczęście zamówić z preferencyjnego cennika więc jednak Olek wyjdzie zdecydowanie korzystniej :)
---------- Post dodany o 19:18 ---------- Poprzedni post był o 19:17 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Zima jest, choc niech aparat bedzie bialy! Star Wars edition, Winter edition czy jakos tak!
pozdrawiam serdecznie
Janek
i ja dzis doszłam do tego samego wniosku :)
pozdrawiam również :)
Cytat:
Zamieszczone przez
agajan3
dzięki, ale mam to szczęście zamówić z preferencyjnego cennika więc jednak Olek wyjdzie zdecydowanie korzystniej :)
...i ja dzis doszłam do tego samego wniosku :)
pozdrawiam również :)
No to jesteśmy w tym samym klubie. Mój bialy XZ bardzo dobrze prezentuje się z czarnym obiektywem i śrebrnym wizjerem.
Gratuluję awansu i wyboru.
Pozdrawiam AP.
PS. Pomyśl jeszcze o 45/1,8 , wiem nie na raz, do portretów z rozmyciem tła naprawdę świetny obiektyw.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
No to jesteśmy w tym samym klubie. Mój bialy XZ bardzo dobrze prezentuje się z czarnym obiektywem i śrebrnym wizjerem.
Gratuluję awansu i wyboru.
Pozdrawiam AP.
PS. Pomyśl jeszcze o 45/1,8 , wiem nie na raz, do portretów z rozmyciem tła naprawdę świetny obiektyw.
dziekuję, pomyślę, na pewno by sie przydał skoro ma takie właściwości o jakich piszesz.
ale na razie musze nauczyć się obsługiwać te dwa kitowe, co chyba nie będzie takie łatwe...
Przeczytałam wczoraj wątek o wideo w m4/3 i przyznam - trochę mnie zmroziło...
będzie mi lżej jak utwierdzicie mnie w tym, że do takiego zwykłego filmowania z wycieczek lub uroczystości pen sie nadaje...
nie chcę profesjonalnie a jedynie w miarę przyzwoicie - da radę e-pl3... ???
Cytat:
Zamieszczone przez
agajan3
Przeczytałam wczoraj wątek o wideo w m4/3 i przyznam - trochę mnie zmroziło...
będzie mi lżej jak utwierdzicie mnie w tym, że do takiego zwykłego filmowania z wycieczek lub uroczystości pen sie nadaje...
nie chcę profesjonalnie a jedynie w miarę przyzwoicie - da radę e-pl3... ???
Penem E-PL3 spokojnie nakręcisz bardzo dobrej jakości filmiki w HD i Full HD
Spokojnie, okolicznościowe filmiki kręci bardzo ładne :)
Mam epl3 jest ładniutki, malutki i ma arcy prosty tryb iAUTO. Niestety kitowy obiektyw trochę mnie zawiódł jakością produkowanych obrazków. Lustrzanka to to nie jest, na pewno nie rozstanę się z moim e-30 ale przy dobrym świetle i wszędzie tam gdzie nie zabiorę lustrzanki zabiorę pena :)
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
Penem E-PL3 spokojnie nakręcisz bardzo dobrej jakości filmiki w HD i Full HD
ufff.... :)
---------- Post dodany o 19:48 ---------- Poprzedni post był o 19:45 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
zulka
Spokojnie, okolicznościowe filmiki kręci bardzo ładne :)
Mam epl3 jest ładniutki, malutki i ma arcy prosty tryb iAUTO. Niestety kitowy obiektyw trochę mnie zawiódł jakością produkowanych obrazków. Lustrzanka to to nie jest, na pewno nie rozstanę się z moim e-30 ale przy dobrym świetle i wszędzie tam gdzie nie zabiorę lustrzanki zabiorę pena :)
dzieki pocieszyliście mnie :)
tylko jeszcze martwi mnie jedna sprawa, bo min. to przeszkadzało mi w kompakcie - przy słabym światle słabe zdjęcia - w przypadku e-pl3 tez tak będzie ?
mocniejsza lapma coś pomoże ?
gdzieś wyczytałam, że nex-y sa lepsze w tym temacie..?
---------- Post dodany o 20:04 ---------- Poprzedni post był o 19:48 ----------
i jeszcze mam pytanie - bo aparat zamówiony a potrzebuję jeszcze przecież jakiegoś "opakowania", paska i oczywiście karty.
doczytałam, że jeśli chce się również używać video to najlepiej SD Class 6 - i tu pytanie czy firma jest obojętna ?
doradźcie mi proszę co jeszcze powinnam razem z aparatem zamówić ?
z cennika olijedy ;)
coś co pomieści mi e-pl3 z dwoma kitami.
pasek to chyba obojętnie - (jaki to "smart") ?
jakies zakrywki do obiektywu ? - w zestawie ich nie będzie ?
Zdjęcie z okna, warunki oświetleniowe na pewno złe, czy zdjęcie też ? - technicznie oczywiście
https://forum.olympusclub.pl/konkurs.../PC135426a.jpg
wszystko dostaniesz w komplecie
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Zdjęcie z okna, warunki oświetleniowe na pewno złe, czy zdjęcie też ? - technicznie oczywiście
Bodzio extra, chyba dokupię Pena ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
jak dla mnie super !
jak wszystko ?
z opisu wynika, że będzie ładowarka, bateria, 2 kable.
o pokrowcu, pasku nic nie piszą.
zakrywki na obiektywy są przy nich ?