64
65
66
67 (pierwsze próby Panningu)
komentarze bardzo mile widziane.
Wersja do druku
64
65
66
67 (pierwsze próby Panningu)
komentarze bardzo mile widziane.
Ładne barwy wyszły w tym kościele :) Pierwsze zdjęcie tylko coś strasznie leci jakoś...
a dziękuje. leci troszkę ale jabym wykadrował do prawej krawędzi kościoła leciało by z 2 strony :/Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Dziekan,
Nie wdając się w szczególy, interesujące są fotki z wnętrza kościoła - światło, kompozycja, perspektywa, kolory pdbite, lecz nadal wierne (ja nie bardzo uznaję korektę WB czerwonego światła dla dużych obiektów w kierunku temperatyury barwowej 5500 K, czyli w kierunku oświetlenia słonecznego) i ożywiające, nawet szum nie przeszkadza.
Wnętrza kościołów to jest też dla mnie wyzwanie - jak oddać tę atmosferę, w każdym wnętrzu jest inna, jak to ugryźć, trudna sprawa, tym bardziej, że w każdym pustym kościele słyszę jeszcze dźwięki organów przetaczające sie przez rzędy ławek, obijające się o sufit i kolumny. Na Twoich zdjęciach troszkę tej odpowiedzi widać. I to jest dla mnie największa ich wartość.
Pzdr, TJ
Dziękuje Tadeusz za treściwą ale zarazem konkretną opinie - na takich mi właśnie zależy.
Niebawem dorzucę jeszcze kilka fotek z tej serii - mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze kilka dodatkowych opinii, niekoniecznie chwalebnych, choć muszę przyznać że takie cieszą najbardziej :)
Pozdrawiam
Interesujące są fotki z wnętrza kościoła.
tak jak już napisałem: było to rozeznanie do focenia wesela w nadchodzący weekend :) jedno już za moją Połówką (bo to Ona fociła) - za niedługo wrzucę kilka próbek do oceny.Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
pozdrawiam
PS. Ktoś pytał mnie kiedyś dlaczego mam nick Dziekan ? A ja mu odpowiadam: jest to po prostu moje nazwisko.
new:
68
69
70
proszę o słowo komentarza jesli to możliwe :]
pozdrawiam
68- IMO piknie wyszło , gratuluje strzału
69- tak sobie jakoś coś nie ostro mi sie widzi, albo to zasługa tego światła.
Natomiast 70 jest również superancko. Podoba mi się światło- cieni niezły bokeh
jaki to obiektyw ?