tymin czy poza soft-boxami używasz jakichś innych modyfikatorów światła?
pozdrawiam
Wersja do druku
tymin czy poza soft-boxami używasz jakichś innych modyfikatorów światła?
pozdrawiam
nie, nic innego nie mam, czasami doswietlam tlo zarowka blyskową nic wiecejCytat:
Zamieszczone przez willow32
a parasolek nie używasz?? Ostatni dokupiłem plaster miodu na czaszę i beauty disha, zwłaszcza ten drugi mnie urzekł, daje świetne światło, coś pomiędzy parasolkami a s-b :) polecam :)Cytat:
Zamieszczone przez tymin3
pozdrawiam
qurcze swietne fotki, wiadć ogromna róznorodność zdjeć mimo że modelek masz kilka, bardzo mi sie podobaja wszystkie zdjecia i mysle że jakies akty by ci się przydały równiez tego mi w tej kolekcji brakuje. bardzo podoba mi się tez to ze potrafisz wyciagnac takie cuda z dziadka Olka bez PSucia:](no przynajmniej większego) ;)
podoba mi się, że dwoma lampami mozna osiągnąć naprawdę niezłe efekty, zdjęcia wporzo. Pozdrawiam.
Spodobala mi sie ta biel w tle :) mam wrazenei ze dzieki niej zdjecia sa bardzo zywe..
26.
Zdjęcia wycięte na prośbę autora - Rafał Czarny[/quote]
lubię zdecydowane tła...białe dodaje świeżości, ekspresji,
przepraszam że zapytam lamersko ale podglądam Ciebie i Willowa pod kątem świecenia na fotkach. To nie moja "działka" ale w końcu wszystkiego trzeba liznąć. I stąd pytanie: CZy tych "Elfów" używasz jako stałego źródła światła ( tak jak to widzę na roboczych fotkach ) i do tego jeszcze czymś błyskasz czy już nie? I kolejne pytanie : czy takie lampy jak te na fotkach mogą być i czy w ogóle bywają używane jako "błyskające". A jeszcze bardziej lamersko - możesz opisać jak powstały te fotki ( choćby ostatnia, albo te z Olympusem w tle ) pod kątem świecenia? Tzn, czym i gdzie świeciłeś w sposób ciągły a czym i gdzie błyskałeś?
Dla mnie to póki co magia, ale ja studio widziałem tylko jak kiedyś zdjęcia do legitymacji robiłem.
Ostanie zdjęcie bardzo ładne.
lampy studyjne maja obok palnika plyskowego zwykla zarowke E27 albo halogen, o mocy okolo 100W, sluzy ona do oswetlenia sceny tak aby fotograf widzial jak rozklada sie swiatlo cienie itp. no i aby nie bylo totalne ciemno, bo najlepiej zdjecia robi sie przy zgaszonym swietle zewnetrznym... swiatlo te jest ciaglym i teoretycznie nei bierze udzialu w zdjeciu bo aby zrobic przy nim fotke to tak na oko trzeba miec by czas 1/30 f.2.8 i iso ze 400. do oswietlenia juz wlasciwego wykozystywany jest tylko palnik blyskowy... moze przy okazji zrobie zdjecie tylko przy uzyciu swiatla ciaglego z lamp i z wykozystaniem "blysku" to co widac na fotkach ze studia co sa na nich lampy to sa zdjecia z wykozystaniem blyskuCytat:
Zamieszczone przez lessie
dzięki, wszelkie eksperymenty chłonę jak gąbka, więc wal co się tylko da wymyślić i pisz przepisy jak to robiłeś... ;)