Na prośbę autora z żalem wycinam zdjęcia jednej z dziewczyn - Rafał Czarny.
Na prośbę autora z żalem wycinam zdjęcia jednej z dziewczyn - Rafał Czarny.
mucha nie siada. pierwsze foto wymiotlo je wszystkie. gratuluje.
podoba mi sie tez rozpalone, ostatnie po prawo
galerie jako taka mozesz sobie zalozyc tu: https://forum.olympusclub.pl/galeria
po zdjeciach umieszczanych tutaj bedziemy ci ostro jechac, gdyz to "ocena zdjec"![]()
Siuuuuperrrr. Dawaj jeszcze i przy okazji zdradz troche szczegółów technicznych, czym zmiękczane światło itp.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Fotka nr jeden, to najmniej wysilona, podoba mi się bardzo, najbardziej. Pozostałe również, lecz troszkę za tanio sprzedaje się na nich erotyzm.
Fotki świetne, operowanie światłem cieszy moje oko najbardziej. Widzę, że masz ciąg na takie zdjęcia, nie w sensie aluzji do modelek, tylko w sensie takim, jak ciąg zawodnika na piłkę - umiejetność jej opanowania i wykorzystania w grze. Tak samo, patrząc na Twoje fotki mam wrażenie, że wiesz, co to portret, umiesz opanować światło i w ogóle całą technikę, ustawić modelkę, itd, itd..
Pzdr, TJ
1. 2. 4. Zmiekczane na 2 softboxach 60*90 (drugi troche wiekszy nie pamietam dokladnie) jeden od przodu, drugi jako kontra z tylu na wlosy, parametry standartowo 1/100 iso 100 f8.0Zamieszczone przez luc4s
wazne aby ten oswietlajacy twarz z przodu byl pliko wtedy swiatlo jest nie tak bardzo rozproszone
a i bym zapomnial na tlo jest ustawiona żarówka błyskowa 68Ws, aby tylko lekko je rozjasnic aby pozniej latwiej je bylo wydobych w photoshopie
3. bez zadnych dodatkow w postaci sztucznego swiatła tylko objektyw 50/1.8 i duzo tonowania w photoshopie.
tymin3,
pierwszy portret jest piękny. Zawiera wszystko - mlodziencza (dobrze pojęta) naiwność, subtelny(!) erotyzm, otwarcie na zycie, tajemniczość, zatopienie sie w myślach, rozmarzone, teskniace oczy. Ta dziewczyna ma wszystko, portret tez.
Na pozostałych zdjęciach - nie chce mi sie zagladac za pasek spodni, oparta o sciane modelka wygląda tez nieciekawie, ponieważ przypomina postawe skadinad znana, ostatnie fotki nie sa zle, choc - niestety, przy pierwszym pozostaję daleko w cieniu.
Dobra robota. Gratuluje.
Pozdrawiam,
excel
No no![]()
Jak zobaczyłem 1 to pomyślałem, że jakiś "troll" wygooglował zdjęcie z reklamy i pokazuje jako swoje![]()
Zamieszczone przez celebrity plus
Spokojnie rawik na dysku jest ;pp
Rzadko komentuję portrety dziewczyn. Tą razą bardzo spodobała mi się 1. i 2. - fajna uroda dziewczyny, subtelność, światło... Bardzo udane.
Pozostałych nie komentuję bo zupełnie nie moja bajka![]()
Pierwsze jest swietne! Jak dla mnie idelany portret. Na takie zdjecie mozna sie patrzec i patrzec. Reszta niezla, choc pierwsze pozozstawia je zdecydowanie w tyle. Na pierwszym nie ma erotyzmu, ktory jest na nastepnych zdjeciach, bo jest niepotrzebny. Pierwsze fota nie musi tym przyciagac uwagi widza, bo jest wystarczajaco dobra. To mi sie podoba. Reszta zdjec juz tak dobra nie jest.
Pzdr