Strona 1 z 23 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 228

Wątek: Portrety dziewczyn

tymin3
    Gość

Portrety dziewczyn

Na prośbę autora z żalem wycinam zdjęcia jednej z dziewczyn - Rafał Czarny.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	03_712.jpg
Wyświetleń:	473
Rozmiar:	106,2 KB
ID:	838   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	04_141.jpg
Wyświetleń:	549
Rozmiar:	99,7 KB
ID:	839  

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    mucha nie siada. pierwsze foto wymiotlo je wszystkie. gratuluje.
    podoba mi sie tez rozpalone, ostatnie po prawo

galerie jako taka mozesz sobie zalozyc tu: https://forum.olympusclub.pl/galeria
    po zdjeciach umieszczanych tutaj bedziemy ci ostro jechac, gdyz to "ocena zdjec"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Siuuuuperrrr. Dawaj jeszcze i przy okazji zdradz troche szczegółów technicznych, czym zmiękczane światło itp.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Fotka nr jeden, to najmniej wysilona, podoba mi się bardzo, najbardziej. Pozostałe również, lecz troszkę za tanio sprzedaje się na nich erotyzm.
    Fotki świetne, operowanie światłem cieszy moje oko najbardziej. Widzę, że masz ciąg na takie zdjęcia, nie w sensie aluzji do modelek, tylko w sensie takim, jak ciąg zawodnika na piłkę - umiejetność jej opanowania i wykorzystania w grze. Tak samo, patrząc na Twoje fotki mam wrażenie, że wiesz, co to portret, umiesz opanować światło i w ogóle całą technikę, ustawić modelkę, itd, itd..
    Pzdr, TJ

tymin3
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Siuuuuperrrr. Dawaj jeszcze i przy okazji zdradz troche szczegółów technicznych, czym zmiękczane światło itp.
    1. 2. 4. Zmiekczane na 2 softboxach 60*90 (drugi troche wiekszy nie pamietam dokladnie) jeden od przodu, drugi jako kontra z tylu na wlosy, parametry standartowo 1/100 iso 100 f8.0

wazne aby ten oswietlajacy twarz z przodu byl pliko wtedy swiatlo jest nie tak bardzo rozproszone
    a i bym zapomnial na tlo jest ustawiona żarówka błyskowa 68Ws, aby tylko lekko je rozjasnic aby pozniej latwiej je bylo wydobych w photoshopie

3. bez zadnych dodatkow w postaci sztucznego swiatła tylko objektyw 50/1.8 i duzo tonowania w photoshopie.

excel
    Gość
    tymin3,

pierwszy portret jest piękny. Zawiera wszystko - mlodziencza (dobrze pojęta) naiwność, subtelny(!) erotyzm, otwarcie na zycie, tajemniczość, zatopienie sie w myślach, rozmarzone, teskniace oczy. Ta dziewczyna ma wszystko, portret tez.

Na pozostałych zdjęciach - nie chce mi sie zagladac za pasek spodni, oparta o sciane modelka wygląda tez nieciekawie, ponieważ przypomina postawe skadinad znana, ostatnie fotki nie sa zle, choc - niestety, przy pierwszym pozostaję daleko w cieniu.

Dobra robota. Gratuluje.

Pozdrawiam,
    excel

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    No no

Jak zobaczyłem 1 to pomyślałem, że jakiś "troll" wygooglował zdjęcie z reklamy i pokazuje jako swoje

tymin3
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    No no

Jak zobaczyłem 1 to pomyślałem, że jakiś "troll" wygooglował zdjęcie z reklamy i pokazuje jako swoje

Spokojnie rawik na dysku jest ;pp

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Rzadko komentuję portrety dziewczyn. Tą razą bardzo spodobała mi się 1. i 2. - fajna uroda dziewczyny, subtelność, światło... Bardzo udane.
    Pozostałych nie komentuję bo zupełnie nie moja bajka

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Pierwsze jest swietne! Jak dla mnie idelany portret. Na takie zdjecie mozna sie patrzec i patrzec. Reszta niezla, choc pierwsze pozozstawia je zdecydowanie w tyle. Na pierwszym nie ma erotyzmu, ktory jest na nastepnych zdjeciach, bo jest niepotrzebny. Pierwsze fota nie musi tym przyciagac uwagi widza, bo jest wystarczajaco dobra. To mi sie podoba. Reszta zdjec juz tak dobra nie jest.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka