Panie push, czy Pan potrafisz czytać ze zrozumieniem? Mam co do tego spore wątpliwosci, wyraźnie napisałem ze różnice na korzyść D3x wyjdą tam gdzie nie ma idealnego światła jak w studio, i że takie studyjne zdjęcia to żadne wyzwanie dla szkła i matrycy, zaczynam też mieć wątpliwości czy sam Pan przeczytał cały watek, bo w dalszych postach są wycinki z kadrów pokazane dla tych którym do labów biegać się nie chce, no chyba ze znów problem ze zrozumieniem czytanego tekstu?
Co do poziomów, jeżeli jedynym kryterium "poziomowania" fotografów są tylko i wyłącznie Pana indywidualne preferencje i gusta, oraz sympatia do ich autora, natomiast bez znaczenia jest dorobek, publikacje itp (nomen omen to jakby nie patrzeć również jest portfolio) to muszę przyznać że to mało obiektywny system oceniania. Ale jak już wcześniej pisałem, nie po to zajmuje się fotografią żeby z kimś rywalizować...
no i na koniec, mogę sobie pisać co mi tylko przyjdzie do głowy na każdy temat bo to moje prywatne zdanie jest, które mam prawo wyrazić, a Panu panie push nic do tego...
w tym momencie kończę dyskusję z Panem, raz na zawsze
pozdrawiam i życzę sukcesów w osiąganiu poziomów
PS.koniec OT z mojej strony, przepraszam za zamieszanie administrację i innych czytelników tego wątku...