[unpretending mode="off"]
zapomniales dodac ze bez dobrego asystenta niektore ujecia bylyby wrecz niemozliwe
[unpretending mode="on"]
Wersja do druku
Jeżeli się czepiać, to koniec nosa jest jakoś dziwnie ciemniejszy...
Dobry asystent chodzi co chwila poprawiać światło akurat to znajdujące się za modelką...
http://img193.imageshack.us/img193/1358/bekstejdz.jpg
Przy okazji robi bekstejdże :P
Ja bym chciał zostać asystentem :roll:
pokaż jeszcze jakieś nowe fotki
lepszej jakości wyższe ISO rozumiem, większa rozpiętość tonalna przy fotografii jaką produkujesz to już dość mocno naciągane, ale większa kontrola na głębią ostrości? Przy D90? Tu to Cię chyba fantazja ułańska poniosła zonkinho :) A co do przesiadki na ff to ofkors, przy założeniu ze szklarnie masz już kupowaną pod tegoż ff, bo jeśli nie, to nie widzę większej różnicy w przesiadce z olka na ff czy nikosia aps-c na ff :)
Jeśli brak przepałów w D90 tam gdzie w E-3 były to naciąganie, to ok. Masz rację.
ZD50 nie potrafił na mniejszej matrycy osiągnąć wystarczająco małej GO do zdjęć plenerowych jakie robię, a Nikkor 85/1.8 już sobie lepiej radzi w tym zakresie (przy okazji pięknie abberując :D). Rozważałem zakup Sigmy 50/1.4 pod 4/3 ale stwierdziłem, że jak już zmieniać szkło to bardziej perspektywicznie.Cytat:
ale większa kontrola na głębią ostrości? Przy D90? Tu to Cię chyba fantazja ułańska poniosła zonkinho :)
85mm jest na FyFy, 35mm jest pod DX, ale Fatman używa tego na FyFy i ponoć się da, a zawsze można na FyFy włączyć tryb DX. Zresztą jak już będzie FyFy kiedyś tam to się kupi lepsze szkiełka.Cytat:
A co do przesiadki na ff to ofkors, przy założeniu ze szklarnie masz już kupowaną pod tegoż ff, bo jeśli nie, to nie widzę większej różnicy w przesiadce z olka na ff czy nikosia aps-c na ff :)