Nic nie zrobię. Pytam co najwyżej po co takie wielkie i czy mieści się tej osobie (bez przewijania) na monitorze.
U mnie w Firefox jest taka opcja.
Wersja do druku
Musisz mieć. Właśnie sprawdziłem w Lisku na Ubuntu i działa. Może Ty inaczej zdjęcia wstawiasz? Ja robię tak:
1. Zamiast "Zamieść szybką..." klikam "Opcje zaawansowane"
2. Klawisz "Zarządzaj załącznikami" pod oknem edytora lub ikona spinacza w menu edytora
3. Otwiera się okienko "Zarządzaj załącznikami", klikam "Dodaj pliki", potem "Wybierz pliki"
4. Wybieram pliki z dysku, zatwierdzam i klikam "Wgraj pliki"
5. Wgrane obrazi mam w dolnej części okna zaznaczone jako załączniki do dodania do posta
6. Klikam "Dodaj w linii", miniaturki pojawiają się w edytorze w treści posta
7. Po dwukrotnym kliknięciu na miniaturkę w edytorze w treści posta pojawia się możliwość ustawienia rozmiaru obrazka, taka jak poniżej
Załącznik 100272
[QUOTE=ahutta;1005775]Musisz mieć. Właśnie sprawdziłem w Lisku na Ubuntu i działa. Może Ty inaczej zdjęcia wstawiasz? Ja robię tak:
1. Zamiast "Zamieść szybką..." klikam "Opcje zaawansowane"
2. Klawisz "Zarządzaj załącznikami" pod oknem edytora lub ikona spinacza w menu edytora
3. Otwiera się okienko "Zarządzaj załącznikami", klikam "Dodaj pliki", potem "Wybierz pliki"
4. Wybieram pliki z dysku, zatwierdzam i klikam "Wgraj pliki"
5. Wgrane obrazi mam w dolnej części okna zaznaczone jako załączniki do dodania do posta
6. Klikam "Dodaj w linii", miniaturki pojawiają się w edytorze w treści posta
7. Po dwukrotnym kliknięciu na miniaturkę w edytorze w treści posta pojawia się możliwość ustawienia rozmiaru obrazka, taka jak poniżej
Wszystko jest zgodne jak piszesz, do momentu dwukliku na miniaturce. Zero reakcji
Próba Full Size
Załącznik 100288
Jednak powiększenie do pełnego rozmiaru (900x639pix) nie działa po kliknięciu lewym myszy. To o czym pisałem wcześniej...
Ciekawe. Sprawdziłem pod Ubuntu na FF v11.0 i działa.
Sprawdź jeszcze co masz zaznaczone w Ustawieniach->Ustawienia ogólne->Interfejs edytora postów U mnie jest "Zaawansowany edytor WYSIWYG".
Oraz co jest ustawione w "Zaawansowane opcje dodawania załączników".
---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post był o 22:06 ----------
Sprawdziłem. Kwestia ustawienia wariantu edytora. Przestaw na "Zaawansowany".
Obsługa załączników w tych Ogólnych Ustawieniach mam zaznaczone: "Zaawansowane opcje dodawania załączników włączone".
---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post był o 22:51 ----------
Oprócz powiększenia zdjęcia jednym kliknięciem do rozmiaru w jakim wstawiłeś. W tym wątku np. foto 166,167,168...itd. Wiem marudzę:wink::grin: Przyzwyczaiłem się już do klikania prawym i pokaż obrazek.
Przełącz edytor na inny. Zapisz ustawienia i znowu przełącz na zaawansowany i zapisz ustawienia. Jak to nie pomoże, to musisz wyrzucić komputer ;)