Wstawiałem dzisiaj auto do garażu, a ten obywatel po prostu sobie stał i się chwalił :)
Kurcze, światło za ostre było
Wersja do druku
Wstawiałem dzisiaj auto do garażu, a ten obywatel po prostu sobie stał i się chwalił :)
Kurcze, światło za ostre było
Dzisiaj rybołów ponownie pojawił się nad stawami, niestety odleciał z pustymi szponami.
I jeszcze jedno zdjęcie, które poległo z powodu zbyt silnego światła- błotniak stawowy
Wreszcie pogoda dopisała... teraz czekam na dzięciołki. Ciekawe, że w dziupli częściej przesiaduje samiec niż samica.
Pomyśl o platformie lub przynieś drabinę będą super kadry :)
Wczoraj wybrałem się do Rogalina. Jak tylko dojechałem napatoczył się bocian czarny jakieś 40m, spojrzał mi głęboko w oczy wyłowił rybę i poleciał (czy powinienem w tym miejscu czatować czy raczej nie mają stałych miejsc żerowania?) spotkałem orlika krzykilwego, watahy saren i mnóstwo drobnej ptaszyny. Bardzo mało jest ptactwa wodnego.
Prawdziwa juz wiosna i zaowocowalo w ladne foty z ptaszakmi.
Bocian czarny jakiego znam i upolowałem w Dunajcu, żeruje w tym samym miejscu od kilku lat. Podają, że za pożywieniem może latać na odległość około 20 km od gniazda.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ciekawe czy to pokarm czy dopiero gniazdo buduje:wink:
@kowal73: Jak ma pokarmu dosyc to rewir zaweza i zeruje w poblizu gniazda.
Jak wyniucha latwy pokarm gdzies dalej (kilka km nawet) zwlaszcza jak mlode juz swoje waza i jedza potworne ilosci to zapuszcza sie dalej.
Teraz mozesz sie smialo zasadzic:)
pozdro
Pięknie widziałem go na zwężeniem przy strumieniu, jak szczęście dopisze to powinienem go uwiecznić.