Który jest jeszcze większy niż E-PL5?
http://camerasize.com/compact/#387,382,565,ha,b
EDIT: Oglądając powyższe to nie ma sensu dla rozmiaru kupować E-PM2. E-PL5 lub ewentualnie E-PL6.
Wersja do druku
Który jest jeszcze większy niż E-PL5?
http://camerasize.com/compact/#387,382,565,ha,b
EDIT: Oglądając powyższe to nie ma sensu dla rozmiaru kupować E-PM2. E-PL5 lub ewentualnie E-PL6.
Gdzies było, wiem bo kiedys widziałem - ale nie moge znalezc...
Bateria do epl5.
Tania.
Dobra.
Moga byc dwie. :)
Macie jakies namiary na sklep jakis, albo co ?
Ps.
Miałem zabierać większy zestaw. Ale padło na lekki epl.
Baterie mam jedna a czasu tydzien. Zapas potrzebny...
A przy okazji - czy znajde jakis adapter do cokina na 37mm do kita ?
Ktos cos ?
Dzieki!!!
:)
1. Wyjęta z E-PL5.
2. Kupiona gdzieś na Allegro.
3. Kosztowała grosze, a o dziwo, nieźle daje radę. Bardzo nieźle. Mogłem kupić dwie.
Załącznik 150917
Ja dzisiaj zamówiłem taką jak na screenie. Jak przyjdzie zdam relacje na ile ten zamiennik stać. Na angielskich stronach polecali kilka i między innymi tego chinczyka. Firma DSTE
Załącznik 152697
A ja nie zdążyłem kupic przed podróżą. Tydzien przeleciałem na jednej.
Raz doladowalem tak z godzinke. Przywiozłem jeszcze naładowana do domu.
Zdjec pewnie aż ze 400 cykłem. Takie tam z dzieciakami :)
Wygląda na to, że być może znów będzie czekała mnie wizyta w serwisie :cry: tym razem na 99,9% w ramach gwarancji...ale rozstanie z sprzętem. Dziwna rzecz się dzieje w stabilizacją...raz działa raz nie...dziś zrobiłem kilka(naście) zdjęć, było ok, potem wskaźnik zaczął mrugać na czerwono....i obraz w dłuższym czasem otwarcia migawki był zamazany...wyłączenie aparatu a nawet wyjęcie baterii nic nie pomogło...potem sobie poleżał i is znów zaczęła działać...usterka występuje losowo...Cóż...
Ktoś miał coś podobnego?
Problem zauważyłem przy "czerwonym" wskazniku baterii, ale zdaje się to nie ma znaczenia...pierwszy raz "zanikła" is nad morzem, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć w jakim stanie był aku, zdaje się też ponad 300 było już wystrzelane.
U mnie nie mam pewności czy stabilizacja działa jak trzeba. U was stabilizacja tez hałasuje przynajmniej 3 razy głośniej niż AF w kicie 14-42?
U mnie jeśli działa to jest ok, nie hałasuje aż tak, na 14mm moimi łapami jestem w stanie zrobić te 1/6 w miare ok...problem to ten komunikat, wcześniej go nie spotkałem. Kit 14-42mm w drugiej wersji ma silnik msc, tam nie ma co hałasować jak sprawne.
Ładuje aku, do pełna, zobacze czy się powtórzy.
Tak. Kit 14-42 słychać AF tylko na filmie jak głośniej się zrobi. Ale IS w porównaniu z tym silnikiem msc to jak młot pneumatyczny. Nawet czuć lekką wibracje całego aparatu podczas stabilizacji. Dodam że jestem początkującym amatorem tak więc nie mam nawet porównania z innymi stabilizatorami.
hmm, nie zauważyłem aby stabilizacja matrycy odbiegała znacząco na minus (głośność, bo jej skuteczność to tak średnio w PL5 ) od tego co miałem w Pentax potem w Sony. to charakterystyka działania , że to troszkę czuć...aby zniwelować jej odgłos (również obiektywu ) należy użyć zewnętrznego mikrofonu.