Fajna wrzutka ze wskazaniem na kolor, zgadzam się z opinią wyżej, że "gaz" może lepiej wypaść w kwadracie.
Wersja do druku
Fajna wrzutka ze wskazaniem na kolor, zgadzam się z opinią wyżej, że "gaz" może lepiej wypaść w kwadracie.
Podobają mi się trzy ostatnie zdjęcia. Gazowe zostawiłbym w spokoju, fajna kompozycja.
Podoba mi sie ostatnia wrzutka :-)
Szaro-różowe najbardziej przyciągnęło moje oko. Jakieś skojarzenia się dadzą upleść - ludzie na tle geometrii, swobodny chód, parzystośc istot i precyzyjny chłód geometrii - techniki, która im towarzyszy, jest tłem, niezbędnością, szyfrem, tajemnicą.
Cha, tak sobie kojarzę. Podoba mi się kolor i kompozycja. Dobra kompozycja powinna być prosta jak w polskiej szkole plakatu (dawne czasy), a jednocześnie złożona, różnorodna, intensywna w przekazie.
ta fotka, to bardzo porządne ćwiczonko, wręcz podręcznikowe.
Pzdr. TJ
Kapitalna ta ostatnia wrzuta. "Gaz" mnie zaskoczył. Zupełnie nie spodziewałam się takiej foty ;)
Cała ostatnia seria bardzo ciekawa. Podoba mi się to pierwsze. Wyczekane na kogoś kto będzie szedł schodami?
Fiolet ,fiolet , fiolet- tylko tyle napiszę :grin:
Dużo dobrego widać w Twoim wątku.
Dzisiejszy dzien w wiekszej czesci przeznaczam na ogladanie zaleglosci z twojego watku - z przyjemnoscia zauwazam, zie sie rozfocilas szefowo :)
Wrazenia wyleje z siebie jak skoncze :)
No matus moja... skonczylem odrabiac zaleglosci ;)
Tyle razy sie zastanawialem, do czego cie tu porownac, co mi te wszystkie kadry tczewskie przypominaja. Wszystkie te zakatki Tczewa, Gdnaska i calej tej okolicy.
Nie zadne konkretne miejsca czy sytuacje, ale calosc. W koncu mam!!!
Ty jestes Jan Jakub Kolski tyle, ze Fotograficzny !!! Tak jak jego wczesne filmy nie za bardzo do mnie gadaly, tak kazdy nastepny coraz lepszy, coraz to inszy i jeszcze mocniejszy.
Tak samo u ciebie - kadry nie krzykliwe, wrecz ciche, ale jak dotrze i czleka wspomnienia dopadna, to na kolanach sie ocknac mozna. Masz ty kobieto moc, ktorej ci coraz bardziej zazdroszcze. Nie wiem, moze to przesyt tym wszystkim pieknym wokol, tym nowoczesnym, albo zwykla nostalgiczna sie wlaczyla. Cholera wie. Pewnie na starosc mnie starosc dogania :) Kurde... mimo, zem z miasteczka - malego, bo malego, to pamietam kowala, ktory oparl sie blokowisku i calej tej "cywilizacji" i mial szope po drugiej stronie ulicy i konie podkuwal. Nie jakis artysta - zwykly kowal. Teraz to nawet nie jest inny swiat - wydaje sie, ze to calkiem inna planeta byla albo jakis stary, niewyrazny film, ktory najpewniej mi ktos opowiadal, jak bylem maly...
Dobra - zaczalem przynudzac i to na trzezwo :) Trzeba isc spac.
Jak juz wspominalem - ciesze sie, ze jakby wiecej fotek niz jakis czas temu moge poogladac w twoim watku :)
Pusto tu było bez Cię...
Za dobre słowo dzięki (trochę przesadziłeś ale to pewnie z racji odwyku ;)) Oby nas wszystkich wena nie opuszczała zbyt często, na ten nowy rok ;)
Uściski dla wsiech, którym się chciało zajrzeć, a nawet skrobnąć parę słów, dziękuję.
Z wczorajszego fajoskiego spotkania z Olymaniakami wrzucam i tu parę zdjęć zdeszczuwyżętych, żeby było sprawiedliwie. I również kolory, żeby nie było że jak deszcz, to koloru nie ma, a co? :D
Jak się chce, to kolor wszędzie się znajdzie
Załącznik 80538
Albo sam czerwony
Załącznik 80540
Albo sam żółty. Tu też specjalne zadanie dla helmutha, aby poprostował ten cały bajzel bo ja nie umiem :D
Załącznik 80542
Tu mi się wkradła dziwna pikseloza
Załącznik 80539
A tu pan, który pięknie wpasował się w kadr (dziękuję!)
Załącznik 80541
Pan się ładnie wpasował,fajnie się takie relacje ogląda :)
Z pieskiem najbardziej mi się podoba :D
Pan z psem wymiata. Widać światełko na końcu tunelu:wink:
Pan z pieskiem w tunelu - mistrzostwo świata i najbliższych okolic. To ja swojego zdjęcia z panem i pieskiem nie ośmielę się opublikować.Na czwartym ta pikseloza na mnie wylazła, to już idę spać .
Pan z psem i oczywiście Aga na czerwonym ...
zazdroszczę Wam takich możliwości. Ja bida sam mieszkam, a i staroci takich u mnie niet :(
U Ciebie Bodzio staroci niet? Nie bluźnij! ;)
A w mojej ostatniej wrzutce na wszystkich trzech kolorowych zdjęciach w roli głównej występuje kolega adambieg, (parasolka może być myląca ;)).
Adama poznałem na pierwszej wrzutce. Potem może rzeczywiście był schowany za czerwonym płótnem :-P
A co do staroci. Powiedzmy, że cerkiewek nie liczymy, bo są poza miastem. A miasto Gorlice jako jedno z niewielu w Polsce, nie ma zabytków historycznych.
Wielka Bitwa Pod Gorlicami, całkowicie zrównała miasto z ziemią. Nic nie zostało - ani apteka Łukasiewicza, ani kościół. Po prostu nic. W czasie drugiej wojny, niemcy też nie obeszli się z miastem delikatnie. No i mamy jak mamy.
Jak ja lubię Twoje klimaty, oglądam, oglądam - fajnie że dajesz się podglądać:grin:
okno-parasol i oba BW są super
Pikseloza i pan z pieskiem :grin: .
Pan z pieskiem, piękny gradient dla oka - od jaskrawej światłości do głębokiej czerni. Światło kładące się na ściano-sklepienie i trakt daje przestrzeń, dzięki czemu gościu przechadzający się nie jest przyklejony, rzutowany na ścianę. Pies też ma dobrą pozę, razem z panem robią ruch w tunelu.
Sylwety w konfesjonale też są niczego sobie. Gdyby tylko jedna fotka była udana, to dla mnie wyprawa byłaby udana. A tu dwie fotki udane, w tym jedna bardzo.
Pzdr, TJ
Mnie się podobają wszystkie oprócz pierwszego, które jakoś tak mniej... Ale za to pan z pieskiem!
Fajnie, że się wybraliście na ten foto-spacer :)
To pierwsze wydawało mi się, że będzie zarąbiste z tym kolorowym gruzem na szaroburym tle. A na zdjęciu jakoś straciło tego pałera ;)
Ze spacerami mam nadzieję, że się dopiero rozkręcamy. Gdybyś przejeżdżał przypadkiem - daj znać.
Dziękuję wszystkim za wizyty :)
Drugie z parasolem i ost. Pan z pieskiem, świetne.
A mi najbardziej wpadły w oko 2, 4 i 5.
Tak mi się właśnie wydawało, że skądś tego Pana znam:mrgreen:.
Z ostatnich zdjęć najbardziej podobają mi się czerwone okna z Adamem i ostatnie, czarno-białe z pieskiem, to ostatnie to chyba najświetniejsze z wszystkich. Zawsze z utęsknieniem czekam, aż coś pokażesz.
To z pieskiem to wszystkim się podoba :D
Za rzadko zaglądam oj za rzadko... cała seria kolory lizać Parasolka i to do prostowania pogratulować wyjątkowo. Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak je można do pionu postawić i nie zepsuć :)
Zacząłem od nowa oglądać "wyżęte" i co... i jeszcze bardziej mi się podobają.
Ostatnia wrzutka bardzo fajna.
Dorzucam jeszcze 3 zaległe zdjęcia z trójmiejskiego spotu.
Wszystkim odwiedzającym dziękuję, zawsze bardzo mnie cieszy świadomość, że mimo wielu wad produktu udaje mi się znaleźć zrozumienie ;)
"Uprawy leśne" (nie wiem dlaczego tak dziwnie to ciachnęłam, potem już mi się nie chciało poprawiać)
Załącznik 81569
"Trzech wspaniałych" na stadionie
Załącznik 81568
"Sobotni shopping"
Załącznik 81567
najciekawsze ostatnie
Dzięx dzarro - długo dojrzewało.
Mam jeszcze parę tokijskich kadrów, niestety - Tokyo Station mieści się nieopodal Tczewa, na prawdziwe mnie nie stać :(