taaaaa Super reportaż
Wersja do druku
taaaaa Super reportaż
Senkju. Kolejne foty świeże jak ciepłe bajgle z krakowskiego rynku.
Spotkałem przesympatyczną Panią na swojej drodze. Pogadaliśmy jak "psiara" z "psiarzem". Suczka na zdjęciu ma dwa lata. Pani znalazła ją na śmietniku wraz z pięciorgiem sióstr i braci. Ktoś wyrzucił cały miot. Dzięki Pani na zdjęciach psiaki przeżyły, znalazły domy i mają się jak pączki w maśle. Jednego Pani zostawiła dla siebie.
761
762
:)
Szczere i radosne fotki :)
Lubię psy i ludzi, ktorzy lubią psy.
Mój bokserek też mi tak robi ale język ma tak ze cztery razy większy :cool:
Oo jakie kochane psisko, też kocham psy roco ;) świetne foty Rafał. Gratuluję
o znalazles lejdi godive:D
:grin::grin::grin:
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
763
Wymowne .
Mocne.
Dziwczynka okrąża żebraczke łukiem ale nie może oderwać od niej oczu.
Gdy będzie starsza, juz jej to tak nie poruszy...
Bardzo dobre
Dzięki za komentarze. Kolejne foty:
764
765
super ostatnie, z życia wzięte. pamięta się podobne akcje jak się mieszkało w Krakowie :)
Tylko rowerów takich ładnych nie mieli.
Jak powstały fotki, stawiałeś winko kolesiom i stałeś z tyłu z aparatem ? :D
Pamiętacie Killa Familla "Garaż Paradajz"
"Siekiera !! Patrze: straż miejska [...] - twarz wiejska!!"
Seria z psem - bardzo na tak, optymistyczna w odbiorze.
Zdjęcia ze strażą super ;) ale rowerek mają rzeczywiście niezły;) właśnie Rafał też zastanawiam się jak robisz te zdjęcia? Tajemnica mistrza? :grin:
Pierwszą fotę zrobiłem z biodra z biegu. Drugą bezobciachowo - po prostu podszedłem (choć nie tak blisko jak na pierwszym, ale dość blisko), spokojnie wycelowałem, wykadrowałem i pstryknąłem.
Nie no jak tak to świetnyy kadr, świetne!!! Nawet jak dla mnie lepsze od drugiego choć oba fantastyczne. Wogóle cy będzie kiedyś jakas Twoja nudna fota ? :-P (żart)
Mam :-P a skad to pytanie :cool:
Tylko czekać aż jakiś "życzliwy" skrobnie coś do żony Rafała;)
Spoko,spoko. Jadę sam. :grin:
Kolejna fota nosi pretensjonalny tytuł: "Koń by się uśmiał".
766
Ten koń wydaje mi sie smutny.
Pewnie dlatego, że te dwie złote panie nie są zupełnie zabawne. Choć bardzo się starają...
Moja propozycja do tytułu ostatniej fotki: "Świat jaki jest każdy widzi"- Koń :)
Senkju for komentarze. Kolejna fota powstała dziś w Opolu. Pojechałem tam w sprawach służbowych i wykroiłem godzinkę na wędrówkę po tym ładnym mieście.
767
Trzymasz poziom. Widzę że zaczynasz już podpisywać swoje zdjęcia.
Fajowa.
Musiałeś go fajnie zagadać, "którędy do Peu?"
Jest dla mnie mały zgrzyt po lewej,to chyba mikrofon.
Kumo badziewne te tekstylia tera robią , powiadam ja ci , oj powiadam...
Przypomina mi się pewien kawał.
Pewien gość opalał się długo na plaży i niestety tam gdzie były kompielówki tam było biało. Zakopał się wieć cały w piasku wystawiając na brązujące działanie promieni słonecznych tylko... wiadomą część ciała. Przechodzą dwie staruszki. I jedna do drugiej mówi tak: "Kiedy miałam 18 lat było to dla mnie zakazane, kiedy miałam 21 miałam tego pod dostatkiem, kiedy miałam 35 lat zaczęłam się o to prosić, kiedy miałam 50 zaczęłam się o to modlić, teraz mam 70 i patrz! Dziko rośnie!"
O tym właśnie jest ta fotografia - brawo!
Dziękju. Teraz trzy foty z mojego mojego ulubionego tematu, czyli całujące się pary mieszane. Panowie, jeśli przyjeżdżacie ze swoimi kochankami do Krakowa to musicie uważać na dużego, kudłatego okularnika z małym aparatem :wink:.
769
770
771
Miałem dziewczynę w Krakowie swego czasu... Mam nadzieję, że mnie nie ustrzeliłeś:D hehe:)
Foty jak zwykle fajne - bardzo podoba mi się Twój sposób przejścia do BW...
Kadry ze Strażą Miejską fajnie skomponowane i oddają jednak pewien ucisk obywatela. Z koniem bardzo mi się podoba a zwłaszcza perespektywa z której powstało zdjęcie. Fotki całujących się parek wyśmienite, koją ducha i potwierdzają, że nie samym futbolem człowiek żyje. Szkoda, że nie wiedziałem, że byłeś w Opolu.
Podglądacz...
Dawaj więcej :wink:
Przyglądam sie od dawna Twoim zdjęciom, cóż mogę powiedzieć ... respect :), fotki jakich niejeden z nas może pozazdrościć autorowi. Chociaż to nie mój klimat to z wielką przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia.
pozdrawiam 8-)
Rafał,
W portrecie sytuacyjnym jesteś nie do pobicia. Z ostatniego bucha zażyłość, strumienie zamiarów przepływają z główki do główki, widać chcące oczy zza ciemnych okularów, ludzie, jak dwie połówki, a między nimi słowo, a główki klasycznie - przekątniowo.
Najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
Bardzo podoba się mi dziewczynka okrążająca żebraczkę - 763 bodajże. Szkoda że troszkę ją ciachnąłeś. Bardzo wymowne to zdjęcie. Świetne.
Bardzo podoba się mnie portret 'którędy do peru'. Jakieś fajne emocje z niego.
Czym focisz to wszystko? e500 czy Ricohem?
Ricohem. Kolejna fota:
772
Rafał, od dawna oglądam Twoje zdjęcia i muszę zauważyć, że w niesamowity sposób rejestrujesz ciągłe życie Twojego miasta. Zastanawiam się, czy kiedyś ruszysz z aparatem, by na ulicy zarejestrować coś, co Cię frapuje, czy też coś, o czym chciałbyś powiedzieć? Innymi słowy jest to trochę pytanie o powód, dlaczego robisz zdjęcia. Zapewne dlatego, że lubisz, jak wszyscy. Czy jednak myślisz o swoich zdjęciach właśnie w ten sposób, że jesteś kimś, kto rejestruje życie miasta? Że to w pewien sposób jest coś więcej, niż tylko zwykłe zdjęcia (chociażby dlatego, że z prawie dziennikarską częstotliwością publikujesz je w tym samym miejscu od dawna)? Ciekaw jestem, czy kiedyś zmontujesz gdzieś wystawę swoich zdjęć.
PS. Ostatnie zdjęcie to właśnie kolejna zarejestrowana chwila z życia miasta.
Pzdr