Odp: u43 - co robi konkurencja?
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Olympus stawia na rzetelnośc, daje dobry produkt, ale potrzebuje bardziej myślącego, bardziej doświadczonego użytkownika (...), ale większość potencjalnych użytkowników to, przepraszam za określenie, kompletni idioci i kompletni ignoranci, im wystarczy, że matryca jest większa, że ma więcej megapikseli, mniej szumi i ma lepsze wyniki w testach DxO ... na tym jadą takie firmy jak Sony...
A czy Ty przypadkiem nie masz NEXa? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
A czy Ty przypadkiem nie masz NEXa? :)
Abo nie cierpi Sony:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
GrzegorzMaj
no nie bardzo idioci, skoro duża część dyskutujących na forach i tworzących opinie w internecie, tych bardziej obeznanych, uważa, ze DR i szumy są najważniejsze. Ci kupujący czytają to, i na tej podstawie dokonują wyborów - w pewnym sensie słusznych - mają lepszą matrycę. Co prawda potem i DR i szumy okazują się mało znaczące, ale, podejrzewam, ze w tym momencie nowi użytkownicy nie są tego świadomi, wystarcza im spokój, że matryca mało szumi. Wydaje mi się, że Panasonic w nowej generacji(matryca dla G pro) dogoni Sony i 12mpx będzie takie jak 16 u Sony. Podobne matryce wytrącą argumenty opiniotwórcom i zostanie wtedy optyka, która jest wyraźnie mniejsza, lepsza i wygodniejsza w m43.
Mniej więcej o to mi chodziło, że niby jest lepiej, ale w praktyce nie koniecznie to jest najważniejsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
GrzegorzMaj
A co do Nikona i Canona - podejrzewam, że matryca z cropem 2.7 nie będzie jedyną rzeczą jaką zaoferują. Firmy te muszą w jakiś sposób ścisnąć Sony i m43. A co spowoduje, że NEX7 straci zainteresowanie, co może spowodować małą rewolucję? CSC z matrycą FF, lub APSH w cenie do 1500$.
Wystarczy napis Canon, Nikon* na korpusie. :wink:
*) niepotrzebne skreślić
epicure, jak najbardziej mam NEX-3 z E16. Jak mam możliwość kupić go za 999zł czyli 2x taniej niż coś konkurencyjnego w NX czy m4/3, to kupię tańsze ... idiotą nie jestem. Nie będę przecież kupował GF2 z 14mm za 2000zł, nie?
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
epicure, jak najbardziej mam NEX-3 z E16. Jak mam możliwość kupić go za 999zł czyli 2x taniej niż coś konkurencyjnego w NX czy m4/3, to kupię tańsze ... idiotą nie jestem.
Twoja motywacja jest dla mnie jak najbardziej zrozumiała. Nie rozumiem tylko, dlaczego ludzi tak postępujących uważasz za idiotów.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie rozumiem tylko, dlaczego ludzi tak postępujących uważasz za idiotów.
No to albo nie czytałeś mojej wypowiedzi o idiotyzmie potencjalnego użytkownika dość uważnie, albo jej nie zrozumiałeś.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
No to albo nie czytałeś mojej wypowiedzi o idiotyzmie potencjalnego użytkownika dość uważnie, albo jej nie zrozumiałeś.
Stawiałbym raczej na trzecią możliwość: sam ją napisałeś w sposób niezrozumiały.
Szkoda, że nie trafiłem na tą promocję NEXa, może bym sobie sprawił do manualnego szkła.
Choć i tak wolę mojego Pena :)
epicure, ze zrozumieniem tego tekstu masz problem ?
Cytat:
Bezwzględnie oferta m4/3, na dziś, jest najbardziej kompletna i przemyślana, ale większość potencjalnych użytkowników to, przepraszam za określenie, kompletni idioci i kompletni ignoranci, im wystarczy, że matryca jest większa, że ma więcej megapikseli, mniej szumi i ma lepsze wyniki w testach DxO ...
Żartujesz, czy mówisz serio?
nightelf, po upgradzie nr 4, czyli kolorowanie ostrości NEX'u super się spisują z manualnymi szkłami, bez problemu ostrzysz i masz prawie 100% trafień, w takim NEX-7 to będzie zupełna bajka, z NEX-5N i EVF też.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
... na tym jadą takie firmy jak Sony, mające w swoją strategię wpisane "kasa misiu, kasa".
A Olympus zarabia na produkcji frytek i aparaty produkuje dla idei :)
W temacie: prawdziwa konkurencja robi dokładnie to, co trzeba: obserwuje harcowników :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
A Olympus zarabia na produkcji frytek i aparaty produkuje dla idei :)
Ale przy okazji daje użytkownikowi (myślącemu) sensowne zabawki.