Jak wspomniałeś konwencja zdjęć z tego miejsca jest niezwykle trafnie dobrana.
Wersja do druku
Jak wspomniałeś konwencja zdjęć z tego miejsca jest niezwykle trafnie dobrana.
Dzięki za odwiedziny i komentarze. :)
A teraz po holendersku, czyli De Rijp.
663
Załącznik 234473
664
Załącznik 234472
665
Załącznik 234471
...
Urocze te kamieniczki nad kanałem. Do pełni tamtejszego klimatu brakuje jeszcze zacumowanych przed domen łódek.
@Wiejo mówisz i masz :)
Co prawda tu mieszkają mieszczuchy, więc takie łódki jacy właściciele. Ale zawsze jakieś łódki :)
666
Załącznik 234512
667
Załącznik 234514
668
Załącznik 234511
669
Załącznik 234509
...
Ładne, ale wole te skandynawskie :-)
Jak dla mnie do pełni Holenderskiego klimatu brakuje kilku facetów palących zioło nad kanałem :-) A łódki... to kwestia wtórna :-)
Śliczne dzięki. Ostatnie zdjęcia dopełniły mi w wyobraźni wygląd sporej części Niderlandów.
Na holenderskiej wsi zawsze mnie fascynowała mała różnica wysokości między poziomem wody w kanale a poziomem podłogi w najbliższych domkach - zaledwie kilkadziesiąt cm. A przecież to tereny depresyjne, gdzie wodę po deszczu trzeba wypompować pod górę. A jednak dają sobie z tym radę - gdyby często im domy zalewało budowaliby je na wyższych fundamentach.
No cóż, Holendrzy to "śledziarze" i mieszczuchy :mrgreen:, a Norwegowie to naród Vikingów .... I ja też bardziej lubię te skandynawskie.
Wypisz wymaluj Amsterdam, jak byś to widział :). Ale teraz więcej tam nad kanałami chętnych na sprzedaż, niż tych co palą .
I fakt, po ziole łódki stają się s[prawą wtórną. I chyba nie tylko łódki :lol:
Proszę bardzo i na zdrowie :)
To może oznaczać że zatracili instynkt samozachowawczy. Nic wszak nie jest dane na zawsze :)
Dzisiaj znowu zarobaczywię wątek, bo dzień bez robala to....:mrgreen: Niech każdy skończy sobie jak chce.
670
Załącznik 234575
671
Załącznik 234577
672
Załącznik 234573
673
Załącznik 234570
...