Tak - bardzo dobre zdjęcie, szczególnie w kolorze.
Rocco - masz plamkę na matrycy S5 Pro - blisko prawego górnego rogu:?:
Wersja do druku
Tak - bardzo dobre zdjęcie, szczególnie w kolorze.
Rocco - masz plamkę na matrycy S5 Pro - blisko prawego górnego rogu:?:
Zarówno halę jak i most wolę w kolorze. Oba zdjęcia mi się podobają i tak jak ktoś słusznie zauważył kadry oddają (a może potęgują?) ogrom budowli. Zwłaszcza most.
Dziękuję bardzo :)
Miałem ;)
Fotka była zrobiona latem, dziś mam już inny egzemplarz tego aparatu.
Dla odmiany trochę street...
TV & Videotapes
https://galeria.olympusclub.pl/album...0/tv_video.jpg
Streeterska fota fajna, chociaż podszedłem do niej technicznie - na niebie ciągle widać szczegóły... ;-)
Temat mnie ciekawi jako potencjalnego nabywcę Fuji. Zmieniłeś właśnie z uwagi na ową kropę na matrycy? Poza tym jest duży problem z syfkami:?: Upatrzyłem sobie dwie stałki i siłą rzeczy byłbym skazany na dość intensywną żonglerkę nimi...
Szczegółów na niebie było nawet więcej ale zwiększylem kontrast i dodałem ziarno i zostawiłem tylko tyle, zeby nie było jednolite.
Historia moich puszek wygląda nastepująco, gdy kupowałem S5 pro cena w Polsce jeszcze była kosmiczna. Kupiłem więc sprowadzony z Niemiec. Gdy i u nas zaczęły się wyprzedaże tego korpusu po rozsądnych cenach, zdarzyło mi się ponarzekać, ze wolałbym był trochę poczekac i kupić tu, z Polską gwarancją. Moja lepsza polowa, niewiasta o anielskiej cierpliwości, gołębim sercu i dobroci Świetego Mikołaja posłyszała to była i sprawiła mi takową na rocznicę ślubu. Tę sprowadzoną sprzedałem więc z "dobrodziejstwem inwentarza" czyli jakimś pyłkiem. Szczerze powiedziawszy, to nawet go nie zauważyłem, dopiero ktoś na forum zwrócił mi uwagę po wstawieniu jakiejś fotki z jasnym niebem :roll:
Przez trzy miesiące posiadania dorobiłem się jednego pyłka i tyle mam doświadczeń w tej kwestii. Nawet gdybym go zauważył wcześniej to i tak bym sie do tego nie dotknął własnymi ręcyma. Gdy ostatnio wymienialem matówkę w E-510 to zadrasnąłem pryzmat i od tej pory mam uraz. Fuji liczy sobie 80 złotych za wymycie matrycy w serwisie więc jeśli uzbieram jakieś bonusy w nowej puszce to pewnie skorzystam z ich oferty.
PS
Jakie stałki masz na oku, jeśli można spytać?
Zdjęcie jest bardzo fajne. Jest sfotografowane trochę z góry. Czy pierwotny kadr nie był poziomy?
Nie, kadr był pionowy od początku.
To uliczka opada w dół, w Lizbonie trudno znaleźć taką, która biegnie całkiem poziomo ;)
Most bardzo fajny, szczególnie w B&W. Lubię takie klimaty.