-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Dziękuję za dobre rady i z przykrością muszę stwierdzić że trudno będzie mi wrócić w te miejsca (przynajmniej podczas tej wizyty), ponieważ naszym czasem steruje mała Laura... a ja nie znam Niemieckiego i bałabym się sama podróżować po Berlinie... Przydał by mi się polskojęzyczny, cierpliwy i wyrozumiały przewodnik. Szczytem szczęścia było by gdyby to był ktoś kto zna się na fotografii i udzieliłby mi cennych rad...
---------- Post dodany o 18:39 ---------- Poprzedni post był o 17:42 ----------
#38 Tak się bawię... :)
-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Słońce świeci a niebo zachmurzone... ciekawe... tu można popracować nad tym...
-
No zobacz Krakman jaka ta natura dziwna... Czasem nawet deszcz pada i słońce świeci :grin:... Ja natomiast wyszukuje takie anomalie właśnie po to by wam je pokazać... bo to naprawdę interesujące zjawisko.
Pozdrawiam BE :grin:
-
Odwiedzasz kolezanke,przyjaciolke.Dawno zescie sie nie widzaly.Poplotkujcie,pogadajcie,poopowiadajcie...o facetach,o kochankach o....Robienie pstrykow nie musi Wam w tym przeszkadzac.
-
Mirek54 Wymieniłeś wszystkie poruszane przez nas tematy...:) Wyczerpałyśmy je w pierwszy wieczór a w zasadzie to w pierwszą noc... Więc chyba nie było tego aż tak dużo albo widujemy się dość często...:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Wymieniłeś wszystkie poruszane przez nas tematy...:) Wyczerpałyśmy je w pierwszy wieczór a w zasadzie to w pierwszą noc...
Mnie nie chodzi o to , ze opowiadania ma byc na miesiace(rozrywkowe zycie).Nie nie.Tego na mysli nie mialem.Chodzi mi o to,ze idac focic na miescie potrzeba spokoju,swiatla,czasu,oczekiwania na odpowiednie swiatlo i moment.Przyjaciolka z dzieckiem na przyslowiowym karku i co chwila -chodz idziemy, nie idzie w parze z fotami o ktorych tubylec powie,ze chcialby tam mieszkac patrzac na foty.
Idac na ogrod focic nie mysle o kolegach,podlewaniu,zonie,jedzeniu,kawie...mimo,ze to wszystko jest .Robie foty.Albo ide na ogrod bez aparatu.
Po prostu nie rob tak jak toto na zdjeciu co uchwycilas.Tam na nim dokladnie widac-O czolg,a jaka lufa-pstryk i mam fote.Nawet nie przystanelo toto.
-
No to dostało mi się po łapkach... :)
a co do zdjęcia z czołgiem to się mylisz... Zrobiłam mu mnóstwo zdjęć i bynajmniej nie ze względu na lufę tylko na paski tkanin prawdopodobnie symbolizujące albo nawet i pochodzące z pasiaków...
Co miałam nadzieję że zobaczą i inni...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
a co do zdjęcia z czołgiem to się mylisz...
No przecie widze,jak zrobilas fotke z czolgiem w tle.Na tej fotce ktos tam w biegu ,komórka chyba ktos se foci tego czolga nawet nie zatrzymujac sie.Wlasnie o takim foceniu w locie pisalem.Przypatrz sie fotce nr 38.
-
aaaa.... to ja źle zrozumiałam...
---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------
Bo "mój" czołg to zdj #32... (str 22) i szczerze mówiąc to bardzo je lubię :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
aaaa.... to ja źle zrozumiałam...
---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------
Bo "mój" czołg to zdj #32... (str 22) i szczerze mówiąc to bardzo je lubię :)
Tylko teraz nie napisz czasem,ze nie widzialas tego "latawca"fotografujacego czolga
A moje jak narazie to te z dzieckiem na pierwszym planie.Nadaje sie na plakat wyborczy jakiejs partii,tlo i dziecko razem robi temat.Ale nie bede sie wymadrzac.
-
Kwadryga, Brama Brandenburska
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Kwadryga, Brama Brandenburska
Po pierwsze za wielka i forum kompresując psuje zdjęcie. o drugie można by bardziej wyraziście przedstawić?
-
hmmm... zdjęcie było bardzo ciemne i wydaje mi się że już bardziej wyraziście się nie da... :wink:
-
dwa kroki w prawo i byłoby jeszcze lepiej.. ale i tak ok :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
hmmm... zdjęcie było bardzo ciemne i wydaje mi się że już bardziej wyraziście się nie da... :wink:
Da sie, przepuściłem przez maszynke od HDR-owania, na szybko, po trzecie są jeszcze duże rezerwy w kadrowaniu. Tak by skupić uwage na kwadrydze, niekoniecznie na innych szczeółach architektonicznych.
Daj Saboorowi RAW-a do poprawki, to zobaczysz jakie cuda tutejsi mogą z tego zrobić...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
No.Masz racje,ze sie nie da.Załącznik 88915
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
p
Po pierwsze za wielka i forum kompresując psuje zdjęcie. o drugie można by bardziej wyraziście przedstawić?
Nieee.. noo.. zbyt "wyraziście" ;-) Przesadziłeś i to sporo.
Od siebie proponowałbym coś w tę stronę.
Załącznik 88916
Thomasso
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Nieee.. noo.. zbyt "wyraziście" ;-) Przesadziłeś i to sporo.
Od siebie proponowałbym coś w tę stronę.
Załącznik 88916
Thomasso
Z Olka pstryknęłabym to, używając dramatycznej tonacji. Co można z tego Samsunga, nie wiem. Duże ziarno i spory kontrast zgubiłyby szczegóły, ale dodały "artystycznego wyrazu".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eda
Z Olka pstryknęłabym to, używając dramatycznej tonacji. Co można z tego Samsunga, nie wiem. Duże ziarno i spory kontrast zgubiłyby szczegóły, ale dodały "artystycznego wyrazu".
A ja bym sprobował uzyć mojego IR-a, ale ja nie mam małej w wózku i mam plecak z aparatami i szkiełkami pod reką.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A ja bym sprobował uzyć mojego IR-a, ale ja nie mam małej w wózku i mam plecak z aparatami i szkiełkami pod reką.
Można w B&W.. tylko przypomnieć sobie że konie to metal abo co? Mnie takie wyszły:
-
Wasze propozycje są bardzo fajne... mi zabrakło odwagi na tak śmiałą obróbkę, bałam się przerysowania... jak widać na waszych propozycjach zupełnie niesłusznie... Cholera jasna! Cieszę się jednak że zainteresowaliście się tym zdjęciem, bo to znaczy że jednak jest warte uwagi:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Wasze propozycje są bardzo fajne... mi zabrakło odwagi na tak śmiałą obróbkę, bałam się przerysowania... jak widać na waszych propozycjach zupełnie niesłusznie... Cholera jasna! Cieszę się jednak że zainteresowaliście się tym zdjęciem, bo to znaczy że jednak jest warte uwagi:)
Jasne że tak! Popatrz, ile tam ciekawostek: kwadryga to brąz, cokół to piękna płaskorzeźba w kamieniu, do tego fajne chmurzyska...
Jak popatrzysz na nasze prace, na niektórych widać blask i patynę, starego brązu i spękania, zmęczenia kamienia.
-
Dałem Wam tom razom pole do popisu...:grin: jakoś koni nie lubię...:wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Dałem Wam tom razom pole do popisu...:grin: jakoś koni nie lubię...:wink:
Och! Ależ.. nie trzeba było... padamy do stóp O panie Krakmanie! Naczelny GrafManie TWA :grin:
A że się odważę spytać: a konie Ciebie?:???:
-
A bo ja to wiem...... :roll:
---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------
Poza tym nie wiem czy wiesz, że moje grafmanowanie już wychodzi poza TWA....... :roll: Siem rozwijam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A bo ja to wiem...... :roll:
Inaczej: jak Jesteś w pobliżu, zawsze mają smutne miny?
-
Nie bywam, raczej.... w pobliżu, zwłaszcza tilca.
-
Saboor - Cieszę się że mogę się od was uczyć... Obserwuję i często wracam do waszych komentarzy... czytam je wielokrotnie i już nie mogę się doczekać kiedy sprawię sobie nowy komputer co pozwoli mi (mam taką nadzieję) pokazać co mi w głowie siedzi i jak widzę świat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Saboor - Cieszę się że mogę się od was uczyć... Obserwuję i często wracam do waszych komentarzy... czytam je wielokrotnie i już nie mogę się doczekać kiedy sprawię sobie nowy komputer co pozwoli mi (mam taką nadzieję) pokazać co mi w głowie siedzi i jak widzę świat.
Czekam, to może być ciekawe.
P.S.
Jak ja se sprawię nowego kompa to się dopiero rozbujam, aż się sam siebie boję :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Czekam, to może być ciekawe.
P.S.
Jak ja se sprawię nowego kompa to się dopiero rozbujam, aż się sam siebie boję :-D
Uf... może być gorąco...! :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Uf... może być gorąco...! :D
Niee ale czasem lubię sam siebie postraszyć. :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
... już nie mogę się doczekać kiedy sprawię sobie nowy komputer co pozwoli mi (mam taką nadzieję) pokazać co mi w głowie siedzi i jak widzę świat.
Nie obiecuj sobie za wiele :-P
Najlepszy komputer nie pomoże kiedy zdjęcie marne. :grin:
Wracając do kwadrygi, myślę, że dużo by dałby HDR. Jest tam (jak napisał Saboor) wiele ciekawych szczegółów, które trudno pokazać z jednego naświetlenia aparatem wycelowanym w niebo. Tu, przy mniej-więcej poprawnym naświetleniu, kompletnie niedoświetlone są końskie brzuchy. Jak wspomniał Saboor, konie to brąz a na starym brązie patyna, pod brzuchami zacieki na patynie. To wszystko, może dało by się pokazać dzięki HDR-owi.
-
no i Helmuth sprowadził mnie na ziemię :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Masz Beata, RAW tej foty?
-
Niestety ale nie... Mogę jednak przesłać zdjęcie bez ingerencji :) Jak coś to mogę wysłać na mail.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
....... konie to brąz a na starym brązie patyna, pod brzuchami zacieki na patynie. To wszystko, może dało by się pokazać dzięki HDR-owi.
Albo poczekac jak sie sciemni i zwyklego pstryka w kolorze czasnac z nienacka sobie na pamniatke:mrgreen:Załącznik 88957:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
To, żebyś za szybko nie wpadła w samouwielbienie :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Mogę jednak przesłać zdjęcie bez ingerencji :)
Może jest tam więcej szczegółów, niż na zdjęciu które nam pokazałaś. Można spróbować pokusić się o pseudoHDR-a.
-
Laura... do domowego albumu # 40
---------- Post dodany o 23:45 ---------- Poprzedni post był o 23:44 ----------
-
41 cudne :)
szkoda że ostrośc poszła głównie na prawą nogę misiaka
40 też urocza
ale jak taki brzdąc jest na fotach - to trudno żeby było inaczej :)
-
Gulasz zgadzam się z tobą, dzieci to bardzo wdzięczne obiekty do fotografowania... gdyby tylko się nie ruszały to było by genialnie!