Fajna choinka, taka praktyczna :D
Wersja do druku
Fajna choinka, taka praktyczna :D
No w sumie to tylko światełek brakuje ....
89 - fajne, szkoda, że panowie od znaków nie pomyśleli o fotografie i nie postawili kontenerów i reszty szpeju na tle jakiejś wysokiej ściany, albo zachmurzonego nieba:wink:, ale nie można mieć wszystkiego.
Normalnie nikt dzisiaj o estetyce nie pomyśli...
Może nie sezon, ale...
90
Załącznik 76739
Pozdr
Jak widać z paniami sklepowymi się można lepiej dogadać niż z panami od budownictwa...
:)
Pozdr
Powiem tak - zabawnie wyszła ta 90 :). Fajnie często wyszukujesz kontrasty :)
Dzisiaj miałem urlop.
Jak wiadomo urlop warto wykorzystać na: wizytę z dzieckiem u lekarza szt. 1, wizytę z drugim dzieckiem u dentysty szt.1, wizytę z sobą u fryzjera szt. 1, wizytę w przedszkolu na przedstawieniu szt. 1.
Oprócz tego udało mi się dosłownie na 10 minut zajrzeć na Księży Młyn. Znalazłem piękny zakątek - jeszcze nie zrównany z ziemią przez ciężki sprzęt, ale już sponiewierany przez czas. Mocno sponiewierany. Ale dla mnie piękny, może piękny inaczej, ale jednak.
91
Załącznik 76853
92
Załącznik 76865
93
Załącznik 76855
94
Załącznik 76852
Pozdr
Zakątek wart najwyższej uwagi i powrotu z aparatem, kiedy już normalnie pracując, będziesz mieć mniej uciążliwych obowiązków :lol:.
Brak światła i ciemna tonacja fot zgodne z charakterem miejsca. Kadrowo i treściowo najbardziej widzi mi się 94-ka. W 92 razi ten ciemny element wystający z górnej krawędzi kadru.
barmichal ten "zakątek" to zaplecze starej przędzalni Grohmana którą pokazywałem forumowiczom na moim wątku, ze sporym zainteresowaniem. Strach tam dookoła samemu chodzić, bo można "wpaść" i nie wyjść o własnych siłach. Dobrze poinformowani twierdzą, że do wnętrza tej starej fabryki droge znają tylko złodzieje złomu:grin:.
Ale można tam zrobić świetne zdjęcia jak zachodzące słońce przebija się promieniami przez ruiny okienne:grin:.
A tak, teraz lepiej. Klimat jest :)
Do mnie chyba najbardziej gada 92. Ludzik fajnie współgra z połamańcem (tym budynkiem czyli ;))
Masz 100% rację - to "Grohman". Człowiek rzeczywiście średnio swobodnie czuje się, zwłaszcza gdy w pewnym momencie poziom zero zamienia się bez uprzedzenia w poziom -1 i zdaje sobie sprawę, że nie wiadomo co tak naprawdę jest pod stopami. Stała ziemia? Piwnica?
Jakbym zbyt długo nie odzywał się na forum, to wyślijcie jakiś mały patrol najpierw tam :)
Pozdr
Tylko odstawiaj najpierw dzieci do przedszkola/szkoły, co? ;)
Się postaram, ale nie obiecuję :mrgreen:
Michał ja też mam na tego Grohmana ochotę(wieczorem) ale się boję żeby mnie Czerwony krzyż nie zaczął szukać:grin:. Tam by pasowało "co dwóch to nie jeden":grin:.
Wieczorem, to ja bym się nawet w kilka osób bał - co z tego, że ktoś by widział, że własnie gdzieś wpadam, jak i tak kark bym sobie skręcił...
Do świąt jeszcze kilka dni, ale nie wiem czy później będę miał czas, więc...
Wszystkim odwiedzającym i nie odwiedzającym mój wątek życzę anielskich, spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.
Oceniającym zdjęcia niech ten czas "przytępi" języki :) , a ocenianym niech da więcej dystansu do krytycznych wpisów.
Załącznik 77049
Pozdrawiam,
Michał
Sympatyczny, radosny obrazek :) Jak dobrze, że nie kolejny renifer! Pozdrowienia śródświąteczne :)
Świetne :)
Za zimą nie przepadam i naszło mnie na wspomnienia. Nawet nie lata ale wiosny.
Weekend majowy w Zawoi i kilka pejzażyków.
95
Załącznik 77857
96
Załącznik 77858
97
Załącznik 77859
98
Załącznik 77860
99
Załącznik 77861
100
Załącznik 77862
101
Załącznik 77856
Pozdr
Aleś mnie rozmarzył. Mam nadzieję, że uda mi się być w tym roku w Stryszawie. Ciekawe czy widać gdzieś na Twoich obrazkach jej wierzchołki drzew... :) Eh...
Niestety, zdjęcia z okolic Zawoi Podryżowane. Stryszawę zasłania pasmo Jałowca (na zdjęciu 96).
Coby wzbudzić uczucie zazdrości - w maju znowu jadę do Zawoi... Tym razem mam nadzieję na lepsze osiągnięcia turystyczne niż w 2012 - z moim "dzielnym" prawie czterolatkiem przeszliśmy w 50 minut początek szlaku z Zawoi do schroniska w Markowych Szczawinach. Nominalnie miał zająć 15 minut... Nawet obietnica czekolady w schronisku nie pomogła... Nie zdawał sobie sprawy, że jestem w stanie tak wolno chodzić.
Pozdr
Udało Ci się wzbudzić ;) Zrekompensowałeś jednak opowieścią o osiągnięciu turystycznym z synem :D Moje dzieci starsze i coraz częściej się wypinam i część szlaków przebywam bez nich.
Zawoja, Zawoja - najdłuższa wieś w Polsce :D
Piękna okolica na spacer:wink:.
Zawsze mi mówiono, byłem pewien że Zawoja :roll:
pewnie są dwie szkoły - gorczańska i babiogórska :)
95-tka prześliczna, kadrowo zgrabna i kolorami. Pozostałe z tej serii według mnie zbyt ciemne :(
Tak dzisiaj ponuro, że wstawiam dwie buźki:
102 - łódzka
Załącznik 77969
103 - krakowska
Załącznik 77968
Pozdr
Łódzka - świszczypała, krakowska utrzymuje sztuczną powagę :mrgreen:
Dobre i w sam raz na dzisiejszy wieczór. Chociaż Kraków mi bliższy tym razem za Łodzią jestem panie Barmichalesiedemdziesiątyszósty :wink:
a dla mnie łódzka
ziomalowi plus sę należy, bo łódzka buźka jest prawdziwsza:grin:.
Jak dla mnie krakowska jest lepsza. :grin: