3-czka cudna , pieknie malujesz jak pedzlem :-)
ostania fota jakas troche nie w temacie :-) i nie podoba sie ;-)
Wersja do druku
3-czka cudna , pieknie malujesz jak pedzlem :-)
ostania fota jakas troche nie w temacie :-) i nie podoba sie ;-)
Ja również nie rozumiem ostatniej foty, ale dwójka i trójka bardzo mi się podoba
dwójeczka świetna.
Pozdrawiam.
Z obydwu ostatnich serii nr 2 mi się najbardziej spodobały.
W pierwszej serii troszkę chyba nietrafiona ostrość na 3?
Ze wczesniejszej faktycznie 2 ale ostatnia seria srednio na jeza... ale jak juz sie uprzec to 1 fajna
PS: Zostan przy abstrakcji i makro... :D
Z ostatniej to nr 3.
Ale powiedz mi, czy te fotki sa jakos mocno wycropowane, czy jak, bo widze czasem (a raczej czesto ze wielkosci masz dziwne x pixeli razy x pixeli - czasem ni przypial ni przylatal). Np. ta fota nr 3 - ile ona ma w oryginale???
Tomek
Pewnie jestem jakiś inny, ale mi się podoba własnie nr 4.
Fotka taka trącająca propagandą PRL .
Pozdrawiam.
Ostatnia seria mnie jakoś nie leży (może poza dwójką). A nie założyłaś przypadkiem za dużo pierścieni? Jak dla mnie to nie chodzi o pomysł ale jakość.
Przeginasz z tą małą GO.To nie jest Twój styl!!!!
Zbyt dużo fotek jest nieostrych!!!
Ćwicz, baw się, szukaj nowości a nie pozostawaj w kółko przy jednym, eksperymentuj ze stylem.
Czerp przyjemność z fotografowania, a nie z achów na forum. Najłatwiej jest zostać przy tym co wychodzi i zbierać pochwały niż eksperymentować i rozwijać się.
Dzięki za odwiedziny ; ) Przedstawiam Lucię - roczną kotkę, która uwielbia psocić : )
Najpierw świąteczne, następnie okazyjne ; ) Pozdrawiam : )
2, 3 i 4 - mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
2,4 i 5 superek :)
Hmm, a mi najbardziej podoba się 1 i 2 naprawdę kawał super roboty i tło gada świątecznie :grin:
Ja zachwyciłem się ostatnim.
Bardzo fajne
Dwójka dla mnie najładniejsza, piękne światełko i model.
zdecydowanie jak dla mnie dwójka
pozdrawiam
Bardzo ładnie próbujesz bawić sie oświetleniem. Dwójka i trójka najbardziej przypadły do mojego gustu, choć i pozostałe są ładne.
Dziękuję, miło mi, że Lucia przypadła do gustu : ) Kolejny eksperyment - pewno znowu nie przypadnie do gustu, ale ja lubię eksperymentować i pewnie zaraz będzie, że to nie mój styl - ...hmm nadal szukam 'stylu' więc to nieadekwatne, a zresztą fotografia ma mi sprawiać radość ; )) Z cyklu: 'Życie' - dzisiejsze ujęcia. Numer trzy skojarzyło mi się z: 'metrem życia...', a cztery z prześladującym cieniem zza rogu. Luźne skojarzenia, pozostawiam jako zwykły eksperyment formą : )
Pozdrawiam : )
Wlsanie 3 fotka dla mnie super , ma klimat a to najwazniejsze w fotografii , a poszukiwania dobra rzecz mozna fajne sie bawic a zarazem poznawac mozliwosci i klarowac wlasny jezyk :-)
4 i 5 bardzo fajne!
Dziękuję! Jestem mile zaskoczona, że nie zostałam zlinczowana za ost. fotografie ; D Coś mroźnego, tym razem : ) Wszystkie z Heliosa 2/58 + 2 pierścienie pośrednie. : ) Zapraszam i pozdrawiam.
Pięknościowe, ze wskazaniem na pierwsze i czwarte. A można zapytać, czy wyszukujesz takie "gotowe obiekty" w przyrodzie, czy sama je tworzysz?
4-te i 5-te rewelacyjne, jednak chciałbym mieć ostrzejsze główne motywy ;)
pzdr
Coś mało ostre :roll:
Nie wiem, czy nie złapałaś ostrości, czy GO za płytka :roll:
Motywy lodowe 4 i 5 na tak :D
Kolorystyka za to mi się podoba. Czy to naturalne kolory czy trochę PSute?
Piąte podoba mi się zdecydowanie najbardziej. Walczysz z obiektywem manualnym więc trafienie z ostrością może być trudne. Ale gdybyś zastosowała odrobinę większą GO byłby lepszy efekt.
Dziękuję miło mi, że się podobają : )
Moominek, raczej wyszukuję : )
Helmuth, kolory naturalne, zabawa WB na aparacie ; )
rol6 mam z większą GO, ale wtedy tło nie jest tak ładnie rozmyte : ) Już przy 2,8 były problemy...: ) Dzięki : ))
kolorystycznie fantastycznie
ale mi również brakuje ostrości na głównym motywie
poza tym sympatycznie bardzo i bardzo subtelnie :)
Dobrze kombinujesz z kolorkami, widze ze ferie ci sprzyjaja, ja dopiero po w ten weekend mam spokoj.
PS:Kiedy ci sie koncza?
Dziękuję, miło, że się spodobały : ))
A ferie już mi się skończyły - tydzień temu, miałam do 31.01 ; )
Kolejna seria : ) Zapraszam i pozdrawiam : ) Na razie pierwsza część : ) Pierwsze i drugie z Heliosa, reszta Raynox DCR 250 i tulipan : )
Z poprzedniej serii dwójka jak dla mnie genialna.
Z tej obecnej też dwójka najbardziej mi się podoba. Jedynka też jest ładna, ale jak dla mnie za jasny jest prawy górny róg.
1-sze świetne , 3i4 - nie podobają mi się kadry, tzn taki nijaki motyw ;)
pozdrawiam
Jedynie na drugim mi nie przeszkadza nieostrość :wink:
za helmuthem
a wręcz na 2 mi się podoba ta nieostrość
ale jak już robisz kropelki to powinno być mega ostro ;)
oczywiście MSZ - jeśli to jest z ręki to zapewne trudno, alle przynajmniej jest nad czym pracować :)
z ostatniej wrzuty 1
kropelki... takie nijakie... popatrz na zdjęcia Heleny
pozdrawiam
Dwójka zdecydowanie, potem jedynka (byłoby odwrotnie, ale w tą jasność u góry trzeba by w obróbce wstawić tło jak pod resztą.
Co do kropelek - tym razem jestem na nie. Jakoś brak pomysłu/treści. Sam nie wiem.
Kropelki zdecydowanie lepiej wyglądają w miniaturze, po rozwinięciu zdjęcia nie jest już tak dobrze. Z ostatniej wrzuty najbardziej podoba mi się drugie i ta nieostrość mnie również nie przeszkadza. :wink:
Świetne fotki.
Przedostatnia seria - mniód z cebulką.
Z "ostatnie" - 1 i 2 - super.
Pozdrawiam.
Witaj Subtelly!
według mnie, wygląda to tak: pierwszy kadr, to niemal esencja Twojego nicku i można by dać tytuł kadru "subtelność", jest tak delikatny "jak wiosenny zefirek o poranku" jak mawiali poeci.
Drugi to stoicki niemal spokój i zaproszenie do relaksacji i pełnego odprężenia.
Natomiast trzeci i czwarty mimo dobrego kadru, przyprawiają o lekki ból oczu, Masz obiekt, który sam siebie mocno akcentuje (kropla) i w tym przypadku oko samo doszukuje się detali i krawędzi, a tu ... .
W sumie: wrzuta bardzo ładna, jak dla mnie bomba(jak mawiają terroryści) z malutkim ale ad. kadrów 3i4.
Pozdrawiam
Saboor