109 - zamek we mgle - ładna fota. I jeszcze boćki sympatyczne.
Wersja do druku
109 - zamek we mgle - ładna fota. I jeszcze boćki sympatyczne.
wschodzik mi sie podoba. moje klimaty
Mało na forum robactwa wiec troszeczke urozmaicenia
115
Ten rodzaj czy gatunek robaka wystepuje chyba tylko na cmentarzu, przynajmniej ja tylko tam je widze, ale calkiem spore stadko uchwyciles. Trzeba miec odwage zeby tak blisko podejsc :-) Mnie sie podoba i ramka sie dobrze prezentuje.
Pzdr.
Fuj, ale wstrętne robale. Szklarz, zlituj się i wrzucaj Twoje przystojne pejzaże.
ps. Te robale występuję wszędzie, nie tylko na cmentarzach. Są obrzydliwe.
Przypomniałem sobie jak ten obrzydliwiec się nazywa - to kowal bezskrzydły.
jestem za :]Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Robale wstretne, ale fotka calkiem zacna :) Podoba mi sie. Zdecydowanie sa wszedzie... Czesto sie je spotyka jak w wielkie chmarze laza po drzewie. Kiedy bylem we Wroclawiu we wrzesniu to widzialem taka ogromna chmare (o rany, co za przezycia...:D).
Dzieki za odwiedziny, co ja biedny poradze ze lubie robic makro.
By wam wiecej nie zatrowac cos przyjemniejszego
116
Świt nad Nidą
Można focić kolorowe motyle, niebrzydkie ważki, kwiaty. Makro to nie tylko paskudne robale i pająki. ;)Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
Ostatnia fota w Twoim stylu - czyli bardzo urokliwa. To wielka sztuka zrobić zachód słońca, by nie wywoływał ziewania (wide miliony zachodów i necie). Tobie ta sztuka się udaje. Lubię Twoje landszafty.
Zachody i wschody słońca to temat do bólu eksploatowany przez fotografów. Jak ktoś kiedyś powiedział: "Pierwszy człowiek, który porównał kobietę do kwiatu róży był geniuszem. Każdy następny to grafoman". Podobnie z zachodami słońca... ;)
Rafał Czarny
Wielkie dziek za twoj kometarz, wiem ze wiele jest w necie wschodow i zachodow ale wszystke maja swoj urok i moze jes to nudne i malo arystyczne ale odpowiednie ich pokazanie zawsze mi sie podoba
nie tylko. U mnie koło domu w korze jakiegoś drzewa takie mieszkają. Jak sie w drzewo popuka albo pochrobocze po pniu to wyłażą.Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
A co do fotki z robalami to bym troche GO zwiększył. poza tym podoba mi się
Dzieki Rafale za Ocenke moich fot, pozostałym jeszcze wieksze dzieki za wpadniecie do tego tematu.
Wczorajszy Zachod słonca po przelotnim deszczyku.
117
Wiosenne kolory I
o tym że kolory świetne to chyba pisać nie trzeba. natomiast zwrócić uwage należy na bardzo ciekawy układ chmur
Na pierwszy rzut zdjecie przyciąga wzrok i fascynuje barwami. Ale jak popatrzałem na nie dłużej to poczułem przesyt tych pięknych barw. I po pół godzinie znowu je obejrzałem znowu to samo: najpierw fascynacja potem przesyt. Dziwne zdjęcie, ale piękne ;)
Dzieki za opinie
Kolejna fotka z Swietokrzyskich krajobrazów
118
Przedostatnie-świetne. Jedno kolry, a drugie jak juz ktoś napisał układ chmur-ciekawe, że ich dolny brzeg biegnie synchronicznie do linii widnokręgu.
Ostatnie-jakoś mnie nie pociąga.
117 - swietne! Piekne przeplatanie sie kolorow na niebie.
118 - srednio na jeza. Podoba mi sie motyw z roznorodnoscia kolorow drzew. Byloby lepsze gdyby niebo bylo blekitne i gdybys nieco przycial dol. Pogoda chyba nie dopisala.
dojechałem do 11 strony Twojego portfolio i zdecydowana większość zdjęć plenerowych jest naprawdę zachwycająca. Wyjątkowe kolory robią wrażenie lecz jednak również daje się zauważyć szum na niebie jak i pewne przerysowanie kolorystyczne. Ważne jest, że największym jednak malarzem Twoich zdjęć jest słonce które w wyjątkowy sposób zaprzęgasz do pracy przy foceniu. W najblizszym czasie zacznę od 11 strony i mam nadzieję, że będę na bieżąco. Pozdrawiam. :D
Panorama bardzo mi sie podoba. Dobra robota!
Panoramy sa swietne. Ta zlozona z pieciu zdjec IMO wymiata. Natomiast wydaje mi sie, ze ta druga jest nieco przyciemna - ale to chyba zasluga warunkow atmosferycznych. Ogolem - dobra robota!
Dzieki za kometarz Rapid.
Tym razem dwie fotki z manualnego Zuiko 50 mm
125
126
Bardzo ladne. Ladne barwy. Ale bokeh... O matko, to szkielko wymiata. Ktore to dokladnie? Zuiko 50/1.8?
Dokładnie, to Zuiko 50 mm 1.8
Kolejne kwiatuszki o nazwie Sundaville
127
128
I dwa Iryski
129
130
Robisz konkurencję Tadeuszowi.
Piękne 127, przepiękne!
Pzdr
Dzieki za kometarze.
Rafale mysle ze Tadeusz sie nie obrazi za te pare kwiatuszków, jak narazie to czwarty raz pstrykałem fotki tym obiektywem i musze jeszcze troszke znim popracowac.
Bardzo "soczyste" te Twoje kwiatki.
No i bardzo dobrze, bez konkurencji byłby zastój.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Doceniam irysy - sa bardzo trudne do sfocenia (jesli chodzi o mnie), prawie nigdy nie wyglądają na zdjęciu tak atrakcyjnie, jak w realu, tym bardziej, że szklarz fotografuje obiektywem o dłuższej ogniskowej niż ja, co daje ładne rozmycie tła, ale bardzo utrudnia osiągnięcie przyzwoitej głebi ostrości - przy przeciętnych warunkach oświetleniowych wymaga przymykania przysłony, co wydłuża czas migawki i nieraz psuje bokeh.
Kwiatuszek 127 mi się podoba - jest wdzięcznie rozkwitnięty. Troche głębia kielicha zginęła w nieostrości i przez to nie widać tam tego tajemniczego światełka, które w naturze przyciąga oko.
Doceniam wszystkie fotki, bo jest na nich i śwatło, co jest w foceniu kwiatków zasadą i miłe dla oka kompozycje, co świadczy o niezłej, efektywnej ekwilibrystyce z aparatem.
Pzdr, TJ
ładnie to manualne ZUIKO rysuje..
gdzie takie rosną ?Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
127! najlepszy.
bardzo mi się podoba.
john100
Kwiatuszki Sundaville to taki tegoroczny hit kwiatów tarasowych.
Rosna umnie na tarasie, jak narazie to male krzaczki.
Dzieki za kometarze.
bardzo udane te kwiatuchy moim zdaniem. stare poczciwe zuiko daje radę jak widać.
pzdr
Piekne te kwaitki. Takie soczyste kolorki, takie mocne. I ten bokeh... O matko, ale szklo :) No, zrobiles mocna konkurencje Tadeuszowi :)