Na allegro coraz tańsze ??
Wersja do druku
Na allegro coraz tańsze ??
[/quote]Cytat:
Canon EOS 350D ?:530
Canon EOS 1D ?:950
Canon EOS 5D ?:980
OLYMPUS E-330 ?:460
Olympus E-500 ?:445
Olympus E-1 ?:420
Nikon D70s ?:360
Nikon D2Hs ?:1650
NIKON D2X ?:380
Sony Digital SLR DSC-R1 ?:220
Sony DSC-N1 ?:180
SONY CYBERSHOT DSC-H1 ?:230
Nikon D2X - 380 euro ?? naiwne - gdyby tak bylo jeszcze dzisiaj polecialbym bym po conajmniej 10 sztuk ;)
Ceny spadają http://skapiec.pl/site/cat/2/comp/78705
Witam.
Czy napis "Made in China" na Olku to rzecz normalna?
Pozdrawiam
tak, zupełnie normalna. tak jak napis made in taiwan czy made in ... (tu wpisz swój ulubiony, azjatycki kraj) na sprzętach konkurencji.
Ja mam na wszystkim Made in Japan :roll:
A ja mam głównie JAPAN na zatyczkach od obiektywów. Najwyraźniej zatyczki wymagają większej precyzji niż zrobienie korpusu e-500, który można przekazać do składania w Chinach :razz:
fajnie masz , a ja mam Tajland :cry:Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
moj E330 i 14-45 sa made in china
Olympus E-330 + 14-45 + 40-150: 2.777zł
http://fotobasia.pl/produkt.php?id=1546
zamówiłem...
Gdyby taka cena była od początku to E-330 byłby pewnie najpopularniejszym aparatem w swojej klasie.Cytat:
Zamieszczone przez Hawki
dokładnie, a teraz to nie będą go kupować bo zacznie się gadanina, że do PMA poczekają na nowości...Cytat:
Zamieszczone przez sławekb
W foto-necie pojawiły się fajne zestawy e-330.
np.
- korpus aparatu E-330
- obiektyw ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm f/4
- obiektyw ZUIKO DIGITAL 14-54mm f/2.8-3.5
- obiektyw ZUIKO DIGITAL ED 50mm f/2 Macro
- obiektyw ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm f/2.8-3.5
- telekonwerter EC-14
- bateria litowo-jonowa (BLM-1)
- ładowarka przeznaczona do baterii litowo jonowej (BCM-2)
- kabel USB
- kabel wideo
- torba systemowa SBC-1
- pasek do aparatu
- CD-ROM Olympus Master
- instrukcja PL
- gwarancja PL
- karta pamięci CF 1GB gratis
za 14361zł ;)
No ba, zestawik taki i już nic Ci nie potrzeba :D
Body wychodzi gratis :D
Jeszcze błyskacz, statyw z zestawem głowic, większa karta pamięci, drugi akumulator i granat zaczepny na miłośników cudzego sprzętu :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Naprawdę dobra cena :DCytat:
Zamieszczone przez johan
tylko jak tu teraz narzekać na jakość obiektywów kitowych...?
Właśnie uświadomiłem sobie, że za 14k można mieć wszystko o czym marzy 95% forumowiczów :D ;)
hehe jak kupisz to pojawi sie kolejna rzecz ;p
zwłaszcza, że fl50 brakujre w tym zestawie ;)
wystarczyłoby zebrać chętnych na obiektywy i korpus. zrzutka i każdy jest trochę grosza do przodu.
w tym zestawie faktycznie brakuje lampy, no i może korpusu z większym buforem i wizjerem. 50-200 i bufor na 4 ORF'y albo 50 i tyci wizjer to średnia radość.
W tym zestawie nie brakuje niczego, może tele powinno dłuzsze. Ten zestaw jest do focenia natury, a jakoś nie widzę fl-50 doświetlającej szczyty górskie, czy błyskania w sępa krążącego nad ofiarą... :twisted:
a co ma nazwa do rzeczy?
;)
grizz, marudzicie, że lampy nie ma w zestawie. Zestaw dedykowany do określonych zadań, to i lampy nie musi mieć, bo nie jest potrzebna. Taki np. zestaw "architektura", ma już lampę.
Tak czy siak, b. podobają mi się te zestawy i są wyjątkowo atrakcyjne cenowo - tylko trzeba mieć od razu sporo gotówki na jeden raz. Karol, szkoda, że przed zakupem 7-14mm nie było takiej opcji. Teraz można wziąć zestaw dla architekta i za 3700 zł (róznica miedzy 7-14mm, a cena zestawu dla architekta) miałbys fl-50, 14-54, e-330 :D
Nie marudzę ;p Tylko wiem jacy są ludzie ;)
blady:
niby tak, zestawy fajne, ale nie ma co dramatyzować - kiedyś wszystko będzie tańsze...
Dobrze by było, gdyby nowy E-x też był w takich zestawach, np. z 7-14, 14-35. Można by coś taniej skompletować ;)
johan:
te ceny są fajne przy założeniu że 2-3 zainteresowane osoby robią zrzutę i kupują zestaw. każdy jest parę stówek do przodu.
jednak układ: wyskakujesz 10 kafli a potem sprzedajesz, to co Ci niepotrzebne albo już posiadasz nie jest tak różowy. na każdym sprzęcie musisz coś spuścić, do tego prowizja, czas spędzony przy tym wszystkim.
za to na zrzutę jak najbardziej: dwa najdroższe "KITY" są prawie tak atrakcyjne jak swego czasu Dziadek E-1 z 14-54.
nowy e-x to bedzie kosztował tyle co ten zestaw ;p
grizz:
nie będzie, bo nie może. OLEK nie przeforsuje w najbliższych latach nic droższego niż 6-7k.
pomyśl: czy będąc zawodowcem i mając do wyboru D2Xs, 1D mkII i jakiegoś OLKA którego jeszcze nie ma, wybrałbyś OLKA o którym raczej wiadomo że będzie szumiał znacznie mocniej i nie osiągnie tylu fps'ów? wątpię.
jeśli wreszcie zrobią, to niech to będzie chociaż porównywalne z D200 czy choćby K10D - bardzo bym się cieszył. wtedy taki OLEK musiałby kosztować maksymalnie 5k na wejściu za sam korpus i jakieś 6k za kit z 14-54.
Netto czy brutto?Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Pozdrawiam
Radio:
myślę o kwocie brutto, ale nie obrażę się jak zrobią coś droższego chociaż zahacza mi to o sferę marzeń. może chociaż za rok, dwa puszczą mordercę a teraz coś na zajawkę?
fotoswiat:
niby tak, ale zerwali ogniwo łańcucha i teraz ciężko będzie odbudować 2 ostatnie lata, kiedy to nic dużego nie wyszło. chciałbym żeby te wszystkie zapewnienia o nowej linii puszek znalazły pokrycie.
kamuń ma mocne matryce i dużo keszu a duży udział w rynku pozwolił Im na labę. skutek: ciągle takie same odgrzewanki i dopiero ostatnio coś zapodali w temacie czyszczenia matrycy. jednak takim 1d/1ds niewiele można zarzucić.
Ja sądzę, że bardzo możliwe, że wybiorą Olka. Nie będą to co prawda organizatorzy Olimpiady, albo MŚ. E-330 ma LV i wszyscy podkreślają, że jest on bardzo przydatny w niektórych "dziedzinach". Teraz tylko coś do konkurencji i będzie git.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Bardzo dużo zależy od polityki cenowej. Jeżeli zrobią tak jak na początku z E-1, to wszyscy będą oglądali te E-x z za szybki :)
Yx:
zobacz ile jest opinii o E-330 na stronie Phil'a... coś słabo schodzi dlatego że matryca siedzi w słabym body.
zibi:
nie zrobią sobie ani nam takiego kuku. jeszcze jedna wtopa finansowa na skalę E-1 lub E-300 mogłaby zaboleć OLKA.
myślę że doczekamy się przynajmniej aparatu ze średniej półki.
chyba E-330 też za dużo nie było i dlatego cena taka jaka była. Zaraz coś nowego i od razu ceny niżej, żeby wszystko zeszło.Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Przecież już było: wysokie ceny są kształtowane przez kiepskiego dostawcę włókien do szczoteczek do zębów i ograniczoną podaż. Ma być nowy dostawca, więc ceny powinny być konkurencyjne.Cytat:
Zamieszczone przez Yx
A ja myślałem, że to E-400 :roll:Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Przy E400 to już był ostatni gwóźdź do trumny ;)Cytat:
Zamieszczone przez Yx
Mam pytanie jako świeży użytkownik E-330:
Chcę dokupić akumulator, wiadomo zapas energii musi być, tylko jaki?
Hahnel BLM-1 - 89zł (1500)
http://allegro.pl/item155797632_hahn...ja_2_lata.html
Maxcell BLM-1 - 44.99zł (coś mnie cena niepokoi) (2400)
http://allegro.pl/item157705660_olym...e_1_e_500.html
a może jakiśinny ?
Pomóżcie!