Zdjęcie robiła...
;-)
Wersja do druku
Szkoda...
A i przeoczyłem motylka, baardzo udany :)
:wink: "Pamela" z zasady robi zdjęcia rzadziej niestety odwrotnie. Pewnie dlatego , że jest wymagająca: a to tak złap, a to pod tym kątem i rodzina ma dość tego marudzenia. Ostatnio najlepsze zdjęcie zrobiła mi moja mała pociecha- ma dobre oko.
A teraz zdjęcie z cyklu "wlazłam w krzaczory" :)
Zdjęcie pt:"Porażająca (nomen omen) elektryfikacja"
Jeżeli to jest instalacja elektryczna 220 albo 230v jak kto woli ;), to jest to mistrzostwo świata ! rozczaruje Was, ale u Nas nawet w najgorszych miejscach takiej nie wiedziałem - a bywam w różnych dziurach - wiem co mówię, po części to mój fach :)
kapitalna pajęczynka, nawet na prowizorkę się nie nadaje :grin:
pzdr
Ostatnia fotka coś nie teges z kolorami, na przedostatniej ten badylek niepotrzebny.
ech jak ja lubię takie kable, zupełnie nie wiem skąd mi się to wzięło:roll:, Kolorki fakt - mocno przekombinowane.
No pewnie , że kombinowane- bo było za ciemne...:)
No to coś jeszcze
Elektryfikacja ciekawa ale, MSZ, zbyt pstra.
Do pokazania tematu wystarczyłoby kontrastowe BW.
Na przedostatnim jakis kanonier... :???:
Ostatnie dwa jakieś inne. Prawdę mówiąc, jakby robiła je zupełnie inna osoba :/
Rocco właśnie jak nazywasz "kanonier" :lol: wśród żulików miał was rozbawić, osobiście mam w użytkowaniu różne aparaty więc nie zajmuję żadnego stanowiska :wink::cool:
Smerf nie mogę focić tylko landszaftów :wink:
żuliki z Londynu sprzed trzech lat
szyld sprzed dwóch tygodni- Szklarska Poręba
spust nacisnęły palce mojej czarodziejskiej dłoni :-P:wink:
dwa ostatnie - dla zabawy czemu nie?
Kabelki - to jest fajne!!
Dzięki wujku :)
wg wskazówek Rocco spróbuję zrobić BW, sprawdzę jak wyjdzie
pzdr:)
Nie dość, że canonier to jeszcze fullfrejmowy analogowiec ;p
Mogłoby być BW i luz :)
miasteczko z klimatem :)
Bajka, normalnie bajka.
Rewelacyjne klimaty i świetne kadry. Trzy środkowe sprawiły na mnie największe wrażenie.
Jak na tę Kubę pojechać bo z zazdrości zżółkłem...
Brawo...PIĘKNIE WANILIO. Pozdrawiam : )
Świetne fotki wycieczkowe, national geographic by się nie miało czego wstydzić!
Tak sie zastanawiam co tam jest za klimat, że te auta wciąż trzymają się kupy - nawet ten maluch był tam w całości:!:
Świetne, klimatyczne zdjęcia!
Miejsce na zdjęcia fantastyczne, ale same zdjęcia... niezłe, choć moim zdaniem dość chaotyczne. Nie chodzi mi o jakiś chaos w kadrach, tylko to, że wolałbym, by każde zdjęcie pokazywało coś konkretnego z tamtego miejsca. Na dobrą sprawę, by opisać to, co Ty pokazujesz, wystarczyłoby jedno, dobre zdjęcie. Wydaje mi się, że trochę nie wykorzystałaś tego miejsca, a i światło mało ciekawe, ostre.
Pzdr
ad 2: to oni mają tam maluchy?!?!
Klimatyczny ten wątek. Zdjęcia z wycieczek extra :!:
Eh, i pomyśleć, że Polska też tak malowniczo by mogła wyglądać, gdyby komuś nie zachciało się komunizmu obalać :)
Zdjęcia jak na reportaż z wycieczki klasa. O dziwo, bo nie lubię samochodów, najbardziej mi podchodzą te ujęcia z tymi reliktami lat 50siątych. Miód.
Suchar - przykro mi , że tak uważasz. Pewnie moje fotografowanie jest na innim poziomie niż twoje- wydaje mi się że tak "świadomie" to robię dopiero od dwóch lat. Jest kilka miejsc gdzie chciałabym wrócić zrobić foty jeszcze raz, ale z wyprawy na Kubę jestem zadowolona. Nie umiałabym wybrać jednego zdjęcia które opisuje życie ludzi na Kubie. Kiedy je oglądam to tak jakbym stała tam jeszcze raz. Nie miałam jakiegoś głębszego przesłania pokazując Wam te zdjęcia- nie dorosłam, albo nie chce mi się przekazywać w fotach "myśli"- dla mnie zdjęcia to obrazy albo pamiętnik. Jak się tym nasycę może zastanowię się i dojrzeję nad zdjęciami z przekazem.
Muszę też dodać że ostatna seria jest zrobiona w miasteczku Cardenas- taka kubańska Kozia Wólka- gdzie miałam dwie godziny na robienie zdjęć. Większość moich automobili i tych -miejskich stamtąd pochodzi.
Myślę też , że moim błędem jest pokazywanie 5 fot naraz?
Jakoś tracą one na wartości. (Np ta babcia szydełkująca- uważam , że jest bajeczna- a nikt nie zwrócił na nią uwagi.?):cry:
Zdjęcia którego nie zrobiłam - bo zbierałam szczękę z asfaltu- to chłopak jadący na rowerze za sznurek trzymający konia, który za nim biegnie ulicą- nigdy nie zapomnę tego obrazka.
Pozdrawiam wszystkich:)
To niedobrze, że Ci przykro, bo nie powinno. Fotografuję świadomie dokładnie tyle czasu, co ty, ale to nie ma znaczenia, bo po co się porównywać? Wystawiłaś zdjęcia pod ocenę, więc napisałem, co myślę. To nie miało być złośliwe, niemiłe, czy coś w tym stylu, tylko konstruktywne. Domyślam się, że pewnie już tam nie wrócisz, ale chciałem Ci pokazać, jak ja bym podszedł do takiego miejsca.
Wyboltowałem fragment Twojej wypowiedzi, który moim zdaniem jest ważny. Pamiętaj o tym, pamiętaj, że zdjęcia robisz dla siebie. Póki Cię cieszą, to jest właśnie to, o co chodzi. Patrz na tę krytykę z większym dystansem do Twoich zdjęć i lub je tak, jak wcześniej. Nie chcę Cię pouczać, jeśli tak to wygląda.
I dzięki za odświeżenie zdjęcia w Galerii.
Pzdr
Witaj !
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1211825077
Kadr Ok! Zwrociles uwage na winietowanie ?
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1211825126
Bylo by calkiem niezle gdybys jakosc takos... nie pocial z prawa i lewa ;)
Poniekąd masz rację.
Zwróciłem uwagę na pierwsze zdjęcie z serii i gdyby było "samotne" to pewnie bym coś o nim wspomniał.
A tak to przeszło wśród innych bez komentarza.
Tym bardziej, że fotki ludzi nigdy nie miały u mnie priorytetu ;)
PS
Jeszcze co do ilości, ja tam zawsze proszę nowych: wstawiajcie nie więcej niż trzy naraz.
Będzie więcej komentarzy i wieksza szansa, ze pojedynczy kadr nie przejdzie niezauważony.
Mnie na przyklad przytłacza większa ilość i skomentuję najwyżej dwa, trzy które zrobiły na mnie największe wrażenie.
Suchar - dużą dziewczynką jestem i mazać się nie będę.:):wink:
Od tego jest forum by wyrażać opinie- wolę jak zajrzysz i napiszesz- nawet krytycznie- niż jak przemilczysz. Za ocenę Twoich zdjęć nie dziękuj- musiałam sprawdzić z kim mam do czynienia :wink::)
A Twoja krytyka nie zmieni mojego "obiektywnego" spojrzenia.
Rocco za twoją podpowiedzią zamieszczam 3 zdjęcia :)
Rafale pomimo twojego ożywienia przy oglądaniu młodych kobiet to jakoś liczyłam że babcia też ci się spodoba :wink::mrgreen:
Pozdrawiam wszystkich!
Wszystkie superos :)
Pierwsze bym wyprostował i obciął z prawej przed żółtą Ładą.
Na drugim stempelkiem fragment giry za powozem
Trzecie jest git :),
Uwagi mam podobne do rocco. 3 chyba najlepsza z tej serii.
Osobiście najbardziej lubię 2 ale nogę występluję :wink::)
Pozdrawiam
Wielka wyżerka
Genialne !!
Jedyne co mnie razi to że horyzont na każdym zdjęciu jest inaczej ...
no i każde zdjęcie inaczej oświetleone :(
Ale tak czy siak zdjęcie bombowe :D
Przyjmę wszystkie uwagi na klatę :wink:
wiem, że nie jest idealne ale to pierwsza taka zabawa, poproszę o wskazówki, Męczyłam się z przesuwaniem tych klatek na tle, może robię naokoło? Jak wy to robicie?:)
Ostatnia fotka bardzo fajne - pomysłowe.
Ostatnie do poprawy.
Pierwsze z serii za ciemne. I horyzont powinien być w jednej linii. Po tych zmianach zdjęcie będzie IMHO rewelacyjne.
Pobawiłam się, czekam na werdykt :wink:
mam nadzieję że nie będzie źle, lepsiejsze?