... uśmiałem się bardziej niż przy dziale "humor" :grin::grin::grin:
Wersja do druku
STOP kumoterstwu :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1391789344
W zasadzie przy 6 czy też większej ilości TWA apel o zaprzestanie kumoterstwa w galerii jest skazany z góry na niepowodzenie, w jakimś celu te TWA powstały :lol: , między innymi w celu wzajemnego wspierania się. Obrazek to oczywiście mój kicz :) jak by coś że nie na temat pisze :) .
Ja należę do 3 różnych TWA i od kilku lat nie otrzymałam żadnej pozytywnej oceny w Galerii.
A tak serio, to nie jest taki prosty schemat, jak myślisz. Człowiek może być uczestnikiem różnych TWA, często nawzajem nie darzących się sympatią. Jest duże prawdopodobieństwo, że w TWA nr 3 będzie członek TWA nr 2, który jest też w moim TWA. A TWA nr 2 nie sympatyzuje z TWA nr 1 (tym moim), a moje sympatyzuje z nr 3. W jednych dziedzinach ludzie się zgadzają, w innych nie. A że dziedzin u nas mnóstwo, trudno by było o jedno klarowne TWA.
Oceny to sprawa z zupełnie innej beczki.
Ale fajny temat.
Gniot i kicz to prawie to samo.Nalezy jedno i drugie do rodziny -szmira.Chociaz kicz w pewnych srodowiskach moze miec znaczenie dziela wielkopomnego i bedzie wychwalany nad niebiosa.
Kicz taki nie majacy zadnych pozytywnych wartosci jak i gniot(nawet w plastyce chutniczej)moze jednak kariere zrobic.
Wezmy taki przyklad.Na jednym z budynkow domorosly artysta z Dolnych Frankow namalowal cos podobnego do Benka.Osmielil to nazwac nawet muralem.Jednak inni popatrzyli ocenili i zaliczyli to dzielo do rodziny szmiry i kazano zmalowac.Podobnej klasy artysta w innej czesci Europy na jednym z budynkow w Kluczewie Glownym tez namalowal podobnego portreta tylko bardziej podobnego do Janka czy moze Pawelka.Tez TWA sie zebralo i mieli zamalowac.Jednak w ostatniej chwili stwierdzili ze to nie Janek ,to nie Pawelek. To jest i Janek i Pawelek w jednym.Odgrodzili,zabezpieczyli i warte trzymaja na zmiane coby kicza nikt nie skaleczyl.
Reasumujac gniot to gniot i gniotem zostanie.Kicz ma jeszcze szanse.Wszystko zalezy od regionu i wypatrzenia czego w ktoryms planie.Zostaje nawet wtedy dzielem sztuki.