Jak duzo w "szopie" krecisz to tym bardziej ostroznym badz jak chcesz uzywac starych panasonikowych matryc, a i przy naswietlaniu trza juz myslec mocno co jak i gdzie by potem dramatu nie bylo :)
pozdro
Wersja do druku
Jak duzo w "szopie" krecisz to tym bardziej ostroznym badz jak chcesz uzywac starych panasonikowych matryc, a i przy naswietlaniu trza juz myslec mocno co jak i gdzie by potem dramatu nie bylo :)
pozdro
LR i PS używam tyle ile musze.
Co do cen to na teraz widzę np. GF1 lub GF2 za ok. 100$, do tego DMW-LVF1 za 70$.
GX1 za 200$ + wizjer 100-110$. Wole takie rozwiązanie niż seria G. Jeżeli po kuoieniu obydwo Leiek będę zadowolony z efektów i będę miał kilka zbędnych $$$ to chetnie zanabyl bym GX7 bo z obecnie leżących w sklepie, najbardziej mi podchodzi z m43. Ale na povzatek szkła i relatywnie tanie/dobre body. To nie bedzie mój pierwszy i jedyny system. To ma byc taka "laika dla ubogich" ;-)
GF2 ma fatalną matrycę, starszy Olek E-30 dawał lepszy obrazek. Jak przekonałem się na własnej skórze, że Panas zbiera baty od kompakta z 4-krotnie mniejszą matrycą, to pogoniłem go za półdarmo. 100$ można za niego dać, nie więcej.
GF1 i GF2 to ta sama matryca ? sorry ale póki co to wiem ze sa 12 i 16 mpx. A czy one jeszcze różnią się pomiędzy sobą, to dla mnie jeszcze jest czarna magia. Rozumiem ze na 100% Olek i Panas to są różne matryce ? Tylko ilość pixeli zbieżna ?
DMW-LVF1 sobie daruj. Ten wizjer to nieporozumienie - miałem do GF2 więc wiem co piszę. Tylko 0,22M pixeli. DMW-LVF2 jest kompatybilny tylko z GX1 ale ma już 1.44M pixeli
Z Panasa nie lustrzanko podobnego (seria G) to tylko od GX1 wzwyż. Najlepszy byłby GX7 ale cenowo to już inna bajka.
wuzetu,
Uzywalem troche juz GX7, boski jest. Doloz i kup, bedziesz kontent.
pozdroofka
Też bym dołożył do GX7, naprawdę fajny sprzęt.
Na początek stawiam na szkła. 15 jeszcze nie ma w sklepach. 25 kupie używany, bo mam dobre źródło. Do tego chce aparat po taniosci. Jak się polubimy, na co liczę to wyjdzie 15 i jak ta mi podejdzie , to moze pomyśle o lepszym aparacie. Wiem czego oczekuje od tych szkieł, więc aparat nie jęst tutaj najistotniejszy. Jak się nie polubie z tymi biedaLeikami, to mniej stracę na odsprzedaży szkieł niż nowego aparatu ;-)
To bierz byle co, nawet GF1, na prawde cokolwiek, do twojego pstrykania kazdy sie nada.
pozdroofka
GF2 ma chyba tą samą matrycę, ale lepszy procesor obrazu. Do tego jest mniejszy.
GF3 i kolejne to wciąż ta sama matryca, a obcięte funkcjonalności.
GX1 będzie Ci lepiej leżał w ręce.
Używałem kilka miesięcy GF2 i go lubiłem.