Odp: [Panasonic] plotki o nowym korpusie
Uuu, biżuteria :) Cud miód do torebki lub na szyję do garnituru tudzież koszulki polo... Nie no, ja tak całkiem poważnie, bez ironii. Naprawdę ładny. Jak da obrazkowo to co GX7, a proporcja cenowa będzie jak E-PM2 do OM-D (choć niestety pewnie nie) to będzie idealny mini korpus (kit właściwie) zapasowy.
Byle to tylko nie był produkt uboczny akcji wietrzenia magazynów starych matryc.
Robi się coraz ciekawiej. Jak tradycyjnie u panasonica spadnie cena, może zabrać trochę klientów olkowi.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Byle to tylko nie był produkt uboczny akcji wietrzenia magazynów starych matryc.
W plotkach mówi się,że to maleństwo ma mieć matrycę taką samą jak GX7 :D.
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Hm... jasność 3,5-5,6, filtr 37mm i... stabilizacja MEGA OIS - gdzie oni to zmieścili :shock:
Zapomniałem dodać, że wg źródeł 43R to jest zajefajny optycznie obiektyw, co - wg admina 43R - Panas potwierdzi publikując mtf'y.
Ja to czytam jako powrót do korzeni tj. 14-45, ciemny, ale porównywalnyz 12-35X obiektyw.
Patrząc na puszkę i szkło nie sposób nie skojarzyć tego zestawu z serią... LX!
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Patrząc na puszkę i szkło nie sposób nie skojarzyć tego zestawu z serią... LX!
Też mi się tak pomyślało od razu.
Powiem tylko, ze szkiełko jest dla mnie trochę kontrowersyjne.
Kity przyzwyczaiły nas przeważnie do ekw. ogniskowych 28-90mm który pokrywał trzy podstawowe ogniskowe (28, 50, 90). W tym przypadku dostajemy ciemny obiektyw o znacznie krótszym zakresie ale zaczynający się już od 24mm i podobno? świetny optycznie.
Ciekaw jestem ceny tego szkiełka; interesuje mnie ze względu na ogniskową 12mm (dla mnie to już prawie UWA) ale zobowiązuje do zakupu czegoś dłuższego jak ZD 45mm ew. Leica 45mm? (makro i stabilizacja).
fajny ten obiektyw ,( f/3.5-5.6 ) :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
W tym przypadku dostajemy ciemny obiektyw o znacznie krótszym zakresie ale zaczynający się już od 24mm i podobno? świetny optycznie.
Ciekaw jestem ceny tego szkiełka; interesuje mnie ze względu na ogniskową 12mm (dla mnie to już prawie UWA)
Cała siła tego szkiełka to 12mm, rozmiar i mam nadzieję OIS. Zakres, no cóż pi razy drzwi taki sam jak w... LX3. Światła już brak. Jak dla mnie idealny wieśniak na miasto na PM2. Drugiego, 14-150 fajnie kompletuje 9-18. To tak a propos najnowszego słonego fufu i jego rozmiarów/wagi.
Jak dla mnie to mogło by być nawet 12-25 z naciskiem na 12. Zazwyczaj mam założoną 20 a 45 jest w planach.