Popieram zdanie Micha
a tutaj znalazłem sporo zdjęć informacji i filmik:
01
02
Wersja do druku
Hmmm - co by nie pisać nowy Panas prezentuje się nieźle, oczywiście mając na uwadze to na jaki segment rynku jest kierowany. Napis Leica jakoś nie do końca pasuje do ciemnego zooma, ciekawy jestem jak to szkiełko wypadnie z kitami Olka - pomijając stabilizację. Cieszy więcej punktów AF - przynajmniej przy podglądzie na LCD (chętnie bym to widział w E-330 - w trybie A), no i ekranik - pierwsze lustro robiące maksymalną funkcjonalność z podglądu - nawet ogolić się od biedy pod namiotem można ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Myślę, że dla niektórych bardzo fajny sprzęt, jak nie przesadzą z ceną to wielu może go wybrać zamiast E-510.
Swoją drogą szkoda, że standaryzacja w E-systemie nie dotyczy też akumulatorów - fajnie by było jakby był zasilany PS-BLM1
Oczywiście :D . Ja jednak rzadko zabieram cały zestaw na zwiedzanie, czy to do miasta czy też w teren jest wiele innych rzeczy do targania :cry: . Mam do tej pory (choć już prawie wcale nie używam) C-5050, który ma taką mozliwość i zapewniam Cię, że nierzadko spotykam sytuacje, w których ta funkcja naprawdę się przydaje. Zawsze chyba lepiej jest mieć możliwość miż jej nie mieć :mrgreen: i stąd moje wzdychania.Cytat:
Zamieszczone przez dog_master
No, ale jak się pokaże zapowiadane 14-150 ze stabilizacją to będzie na otarcie łez :mrgreen:
Kg potrafią być upierdliwe :roll:Cytat:
Zamieszczone przez pafcio
Wiem, że marudzę, ale dlaczego nie połączyć E-510 i L10?!
Body z L10, LCD z L10, IS z E-510?
Wówczas mógłbym mieć stabilizacji do moich długich szkiełek, a i można by dokupić coś z oferty obiektywów L10. TAKIE COŚ mogło by zaspokoić moje bardzo duże wymagania jak na fotoamatora.
Pozdrówka.
Może E-513????????
http://fotopolis.pl/index.php?n=6320
Kod:Jednak sam podgląd na żywo by nie wystarczył, gdyby nie możliwość wyboru autofokusa opartego na detekcji kontrastu, kiedy ostrość ustawia cała matryca rejestrująca obraz. W wypadku opisywanego aparatu system ten sprawuje się znakomicie - działa szybko i pewnie, nawet w tak przedprodukcyjnym egzemplarzu jak ten, który mieliśmy do dyspozycji. Brawo.
Jak wam się widzi pomysł dodawania w zestawie muszli ocznej me-1 - choć ta ma powiększenie 1,2 a gdzie indziej 1,25 do tego Panasonika?
Nie ma muszli bez powiększacza....
nie wszystkim ta muszla sie przyda, a wszyscy beda musieli za nia zaplacic. powinna byc w akcesoriach opcjonalnych, a nie na wyposazeniu standardowy. jak ktos potrzebuje, to sobie kupi. a dzisiaj sie jeszcze dowiedzialem, ze w tym panasie pomiar af oparty na roznicy kontrastow jest dostepny tylko ze szklami leiki. jaki to ma zwiazek jedno z drugim?
Że trzeba mieć ostre szkło z IS ;-) A takie pewnie zapewnia tylko Leica :-DCytat:
Zamieszczone przez epicure
A tak na poważnie, to nie sądzę, żeby to była prawda. Od kogo się tego dowiedziałeś?