-
:) dla mnie ta nieostrość pewnych elementów przy ostrości innych jest zaletą tych zdjęć - sprawiają, że nie są li tylko botanicznym utrwaleniem, ale i mają jakąś dozę artyzmu.
Dla zaspokojeniu gustów :) wrzucam jeszcze dwie fotki z tej sesyjki stricte botaniczne, z wiekszą głębią ostrości.
-
no tak, to chyba jako jedyny tak na to patrzysz;>
bo patrząc na takie zdjęcię, nie wiadomo co autor miał na myśli i na czym się skupić;)
-
Pozwolę sobie na mała dygresję więc :) W mojej ocenie sztuka - poezja, bo ta mi najbliższa, fotografia, bo ta staje się ważna to własnie coś elitarnego.
Sztuka to nie to co najdujemy na pudelku ale to co będzie elitarne, zrozumiałe dla niektórych - nie wszystkich, a więc nigdy egalitarne. Sztuka, coś noszące znamiona artystycznego, coś pretendującego do tego miana to wyostrzenie pewnych elementów, by drugie mogły zostać w cieniu lub w mniejszym GO :)
Amen.
-
Racja, ale tez nie można podciągać niedociągnięć zdjęć pod sztukę ;)
Bo Sztuką też jest, przyznać się, że coś jednak nie wygląda za ciekawie ;)
-
przy tych ostatnich głębia ostrości poszła za mocno w nie ostrość pierwszego planu.dla mnie ładne ale na dal brak ostrości.
-
Witajcie, po sylwestrze w górach 4gb śnieznego materiału. Zacząć chcę od mojej pasji z dwóch ostatnich lat - panoram. To pierwsze próby robione za pomocą e-510 i mam spore kłopoty z światłem/odcieniami na różnych zdjęciach, które potem łączę w całość, ale myslę, że niebawem jeśli jest jakiś sposób to go odnajdę! :)
panoramka nr 1
panorama nr 2
panorama 3
Pozdrawiam
-
Panoramki lubię ale ogólnie na tych ostatnich jest chaos i są poucinane drzewa i drogi... na 2 fajny kolorek ale nie ma na czym zawiesić oka.
-
-
Podoba mnie się pierwsza panorama. Fajnie wyszedł płot ale cień statywu raczej nie :-).
-
Witajcie, dziś udałem się na krótki i szybki spacerek z nowym nabytkiem zd 70 -300. Poszedłem w moje ulubione miejsca, takie pewniaki :) a tam ni kosa! Połaziłem jeszcze trochę i oddali gdzieś tam mi zamigotało kilka skrzydeł. Zdjęcia które zamieszczam były robione na maksymalnej ogniskowe. Muszę przyznać -a dziś słonecznie - że światła mi nie brakowało,a samym szkłem operuje się wygodnie, do tego komfort tej ogniskowej robi spore wrazenie.
Zdjęcia zostały nieco wykadrowane i zmniejszone.