Montaz filtrow, montaz konwerterow Tele i Wide, oraz ewentualnie ochrona ubiektywu przy zastosowaniu filtra UV.
Wersja do druku
Montaz filtrow, montaz konwerterow Tele i Wide, oraz ewentualnie ochrona ubiektywu przy zastosowaniu filtra UV.
Witam... To znowu ja :) W zwiazku z tym ze nigdzie nie mozna dostac filtra UV HOYA HMC SUPER albo nawet samego HMC to co byscie proponowali na zastepstwo tego ? Jakosciowo i cenowo zeby bylo mniej wiecej to samo ? Wiem ze KING odpada..... Wiec jest cos co mogloby zastapic tego hmc super ??? A tak wogole co sie dzieje z tymi filtrami ze nigdzie nie mozna ich dostac ? Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez GoSciU
moze tutaj cos znajdziesz
Dziwie sie, ze nie mozesz nigdzie dostac filtrow Hoya :roll: wydawalo mi sie, ze sa dosc powszechne w sklepach :roll:
Dzis otrzymalem zwrot pieniazkow za filtr :D Musze pochwalic fotozakupy za solidnosc. Zostaly mi takze zwrocone pieniazki za przesylke, ktora musialem wczesniej oplacic mimo zapewnien, ze bede ja mial za darmo :roll: Sklep nie robil zadnych problemow. Troszke to trwalo ale pieniazki juz mam i rozgladam sie za innym filtrem. A filtra Hoya polarka 52 super oczywiscie nie polecam bo nie mozna nalozyc nań dekielka ani nakrecic innego filtra :roll:
pozdr
dzwonie do kazdego sklepu ktory znajde w necie i nigdzie nie ma tych filtrow.... i nie wiem wlasnie co sie dzieje i co zrobic
Giełda w Warszawie w niedzielę w Stodole - pełen wybór filtrów przeróżnych nietylko Hoya tam również przemili panowie doradzą co i jak z tymi filtrami - polecam :)
Ktos mi mowil ze i tam teraz nie ma tych filtrow wiec narazie poczekam jeszcze troszka...
Tak jak pisalem juz wczesniej nigdzie nie mozna dostac filtrow HOYA HMC SUPER. Obdzwonilem pol Polski i nigdzie nie ma. W Stodole tez nie moglem nabyc. Wiec kieruje do was pytanko czy jest jakis inny filterek UV ktory bedzie jakosciowo mniej wiecej taki sam jak ta HOYA - cenowo mniej wiecej tez ? Bo B+W to juz chyba sa duzo drozsze ? Bede bardzo wdzieczny za jakies info na ten temat.... Pozdrawiam
Spróbuj na www.fotozakupy.pl. Ja swojego UV Hoya HMC Super 55 nabyłem tam bez żadnych problemów ok. 3 tygonie temu (cena chyba 96zł).
A jeszcze proponuję filtry z górnej półeczki B&W. Gościu polecam ci sklepy Fotokonsorpcjum w Warszawie mają chyba stronę internetowa - sklep mają w CH Targówek, lub Profilab przy Hali Mirowskiej lub na Wolskiej. Jeju no nie wiedziałam , że taki problem z tymi filtrami ja chyba miałam szczęście bo zawsze na giełdzie jest to co akurat potrzebuję.